Minél több mozgás kell a vizesedés elkerülése érdekében?
Én is ennyi idősen kezdtem vizesedni,szintén irodai munka.Most táppénzen vagyok emiatt,mozgok egész nap,és szinte nem is dagad a bokám.
Amig ültem addig estére alig fértem el a cipőmben
A mozgás jobb mint az ülés az biztos.
Én amint bejött a nyár elkezdtem vizesedni. Viszont én nem merem mellőzni a sót. Olvasni, milyen fontos a folyadék és a só pótlása is ebben a melegben.
Nem tudsz állva dolgozni, legalább részben? Gondolom, számítógép előtt ülsz - én úgy csináltam, hogy rápakoltam a laptopot a nyomtatóra, és úgy már pont kényelmes magasságban van ahhoz, hogy állva dolgozzak rajta. :) Az ember toporog, mocorog, dolgoznak az izmai, és ha elfáradsz, visszahúzod a széket és leülsz egy időre. Persze ehhez jó cipő kell.
De a munkába sétálás is jó ötlet, vagy esténként egy órácska séta.
igen, minél tobbet mész annál kevésbé vizesedel.
én egész nap mentem, mint aki fel volt huzva.. abszolut nem vizesedett a lábam. szulés után a korházban fekudtem két napot, na akkor felpuffedt vagy 4 szeresére a lábam, azt mondták, hogy lépcsozzek fel a hetedikre, majd le..és le fog menni.
Bőven elég az a sómennyiség, amit a kajákkal viszel be: a kenyérrel, sajttal, felvágottakkal stb. A szervezetednek nincs szüksége többre. Ha nagyon kívánod, megsózhatod picit a szendvicsedet, de felesleges sósmogyorót enni, mert az már tényleg ártalmas. Főleg, ha ásványvizet iszol, abban is sok oldott ásványi anyag lehet.
Ha ülés közben lerúgod a cipőd és tornáztatod a lábfejed, mozgatod a lábujjaid, spiccelsz, meg ilyenek, szerintem az is segíthet. Legalábbis a semminél több.
Mivel nálunk házfelújítás van, mondhatom, hogy sokat mocorgok. :) Amíg be nem jöttek ezek az őrült melegek, nem igazán tapasztaltam vizesedést. Bár a nőgyógyászom valamit gagyogott, hogy Ő látja, de szerintem ez csak ijesztgetés volt, hogy ne hízzak többet. Én is Eü-s vagyok, úgyhogy azért tudom, hogy mikor ödémás a lábam. Most, hogy ezek az extrém melegek vannak, azért be-bedagad a lábam és a kezem, de nem vészes.... úgyhogy én is javaslom mindenkinek, hogy mocorogjon, sétáljon.
34hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!