Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mással is így bántak? Nem...

Mással is így bántak? Nem vizsgálták rendesen?

Figyelt kérdés
Fogadott orvosom nincsen. Januárban voltam először dokinál, akkor voltam pár hetes terhes. Megvizsgált, de nem mondott semmit sem, időpontot kellett kérnem UH-ra. Kaptam is febr. 1-re. Akkor voltam 8hetes, volt szívhang, egész rendes volt az orvos. A 12 hetesen most voltunk hétfőn, de semmit nem mondtak/mutattak, képet nem adtak hiába kértem. De utána nem volt semmmi sem. Visszavittem a védőnőhöz a papírokat, ő sem mondott semmit, hogy mikor hova menjek, vagy UH-ra legközelebbi időpontot hogy kérjek. Számomra ez elég furcsa, mert attól, hogy nem fizetek egy orvosnak, még rendesen tájékoztatni kellene.
2010. márc. 5. 16:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem fogadott dokim van egy ismerős ajánlotta és elégedett vagyok vele. Mindent elmagyarázz, multkor az ultrahangon eljött a férjem is és úgy magyarázott mintha az első terhességet kisérné végig. És magyarázta h milyen csodálatos ez és hogy 1 kis sejtből meg stbb... kicsit szétszórt néha de nagyon lelkiismeretes, és segítőkész árban sem vészes minden vizsgálat 6 e. Remélem ilyen lesz ez után is. Sztem ha teheted keress magán dokit, sokkal nyugodtabb lennél! Boldog babázást!
2010. márc. 8. 18:39
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

szia!

múlt héten válaszoltam egy kérdésre:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

én vagyok az a kismami akinek gyógyszert írtak fel, amitől rosszul lettem! tanulságos azén esetem is....most már nekem a saját dokimon kívül senki ne mondjon semmit!!!

Fel a fejjel.

2010. márc. 8. 20:34
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Elméletileg most a 12 hetes uh után kellett volna egy vérvételnek lennie pár napon belül vagy rögtön uh után. Down- és Edwards-kór szűrés. Ezek kb 14 hetesen lesznek meg 16 hetesen vizelet és AFP szűrés és hepatitis (utóbbit védőnőnek küldik ki kb 1 hónap), 18 hetesen kb ezekkel az eredményekkel (Afp, tarkóredő vastagsága downkór szürés stb... amit eddig kaptál) együtt mész a következő genetikai uh-ra ott úgyis elkérik amit meg kell nézzenek. Akkor 20-22 hetesen jó ha levesz a doki egy tenyésztést (gomba streptococcus stb) de nem mindig szoktak bolygatni. 24 hetesen terheléses cukor, 26-28 hetesen megint uh (köldökzsinórt nézik, négyüregű szív, hólyag telődés, gyomor, vese magzatvíz mennyiség stb) vérvétel, 32 hetesen uh és talán tenyésztés, vérvétel és 36-38 hetesen megint uh vérvétel és itt kötelező tenyésztés streptococcusra (nekem pozitív lett szülés közben 2 infuzió fog csorogni a karomba hogy a baba ne fertőződjön meg vele) agyhártya és tüdőgyulladásra hajlamosít amikor a baba végig halad a szülő csatornán akkor fertőződik meg vele. 36 héttől heti 1 alkalommal nst (magzati szívhang figyelés). 40 héttől 2 naponta. Most vagyok 39+5 ugyhogy én már heti 2-3 alkalommal megyek köv. héttől. Nekem ezek a vizsgálatok voltak. Remélem segítettem. Vegyél egy mappát (nagyot és sok iratbugyit.) Betelik szülésre majd a sok eredménnyel. Ja védőnőhöz meg 4-6 hetente menjél kötelezően mert feljelenthet ha nem látogatod. (volt amikor elfelejtettem menni és Ő jött fenyegetőzve) Mondjuk nem tudom mi a következménye de... ne járjon feleslegesen a nyakamra senki

2010. márc. 9. 09:43
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én 39 hetes vagyok és nekem sincs fogadott orvosom.Valóban nekem se sokmindent mondtak eddig.Első alakalommal az ultrahangon mondták,hogy keressem fel a körzetembe tartozó védőnőt.Elmentem hozzá,akkor megkaptam a kiskönyvemet és mondta,hogy kell majd járnom tanácsadásra.Elmondta,hogy ha nem a védőnői rendelőbe megyek akkor minden hétfőn reggel 8-9 ig az sztkban a nőgyógyászaton is utol lehet érni.Így én is abban az időben kerestem fel a védőnőt az sztkban és aki éppen bent volt vele nőgyógyász azzal lebélyegeztettem a kiskönyvemet.Mindig megnézték,hogy hány hetes vagyok és a következő vizsgálatra a beutalót beletették a kiskönyvbe és beleírták,hogy mikor kell visszamennem.Egy szót sem szóltak mindig a papírokat kellett megnéznem,hogy mit írtak rá.A vizsgálatok abból álltak,hogy bementem volt súly és vérnyomás mérés.Megkérdezték,hogy van e panaszom.Sosem volt,így már adták is ki a könyvemet.Ill megnézték a gépben,hogy milyen lett a legútóbbi vérvétel vagy vizelet eredménye,de az is mindig jó volt.Nagy ritkán kifogtam egy beszélgetősebb ,kedvesebb orvost is.Ha ultrahangra mész ott az eredményre eleve ráírják,hogy mikor kell visszamenned.Ami hátrányom származott ebből,hogy nem kaptam gyűjtőmappát a dokimtól a leleteknek és nem kaptam a védőnőtől sem Felicitas fűzetet.Nem nagy kár érte.Viszont most,hogy 2-3 naponta kell járnom NST vizsgálatra nekem egyszerűbb a helyzetem.Vizsgálat után mindenkinek meg kell várnia a saját orvosát,mert addig nem adják ki az eredményt.Van aki sokat kell,hogy várjon,mert épp szülést vezett az orvosa vagy csak nem találják,nekem meg teljesen mindegy,hogy ki írja alá és másris mehetek.Ha szülni fogok (elvileg a jövőhéten) akkor szintén mindegy hogy ki lesz bent és nem kell várnom amíg előkeritik az orvosomat.Nekem sincs pénzem magánorvosra.Utána olvasgattam,hogy általában a varratszedés után szokták odaadni a pénzt a dokinal.Attól függetlenül,hogy nem lesz a fogadott orvosom aki levezeti a szülést nem tudhatja,hogy fog-e kapni tőllem hálapénzt vagy sem és így remélem,hogy megkapom ugyanazt a bánásmodót,mint bárki más.
2010. márc. 9. 11:46
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem fogadott orvosom van. Azonban sokszor előfordul, hogy nem tájékoztat, de én nem hagyom magam. Ha nem mondja, hogy mi a feladat a következő hetekben, akkor rákérdezek, hogy mi a teendő a következő találkozásig?! Próbáld ki, szerintem erre nem tudja azt monda96ni, hogy most nincs erre időm, vagy valami hülye kifogást. Egyébként érdemes elolvassni azt a tájékoztató füzetet amit a védőnőtől kaptál, abban sokminden benne van. Én úgy csináltam, hogy előre olvastam, és tudtam feltenni kérdéseket, amiket nem értettem a dokinak.
2010. márc. 9. 12:12
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát sajnos én is úgy vagyok mint a kérdező, csak nekem legalább a védőnőm normális és tájékoztatott. Én most 11 hetes vagyok, kétszer voltam orvosnál, mind a kétszer másik dokihoz kerültem. Még az ultrahangot sem láthattam, akárhogy próbálkoztam, felvilágosítást meg annyit kaptam, hogy mehetek terhesgondozásra. mellesleg tavaly volt egy vetélésem és ezzel sem foglalkoztak. Én most keresek magán dokit, kénytelen leszek fizetni, ha azt akarom, hogy emberszámba vegyenek. Ez ma magyar ország és a fantasztikus egészségügyi rendszer. Siralmas!!!!
2010. márc. 9. 14:27
 17/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm, különösen 09:43-nak és 11:46-nak :) Sokat segítettetek! Sógornőm is nem régen szült, így őt valamennyire ki tudom kérdezni, de ő is azt mondja, hogy vele rendesen bántak, kivéve a védőnőnk melletti doktornő. Akkor én húztam a rövidebbet :/
2010. márc. 9. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!