Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SOS. Ez koraszülés, vagy...

SOS. Ez koraszülés, vagy jósló fájások? Menjek ügyeletre, vagy várjak még 1-2 órát?

Figyelt kérdés
Hajnali 4 óta görcsölök, nem szabályos időközben, főleg jobb oldalt; szúr a derekem, erősebb, mint menzeszkor. 32+5 hetes km vagyok, az este még semmi bajom nem volt. A hasam fent van. Más tünetem nincs.
2010. márc. 5. 07:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a biztonság kedvéért menj el a dokihoz! Biztos, hogy görcsök? Nem csak keményedés? Csak azért, mert nekem is volt, hogy úgy keményedett a hasam,(elég kellemetlen volt, szinte fájt nekem is) hogy szóltam a férjemnek, ne aludjon mélyen, mert nem tudom mi lesz. De nem lett semmi, kihúztuk végig! Ha bizonytalan vagy, inkább lásson egy orvos. Bár szerintem az ügyeleten nem sokat fognak tudni mondani.
2010. márc. 5. 07:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Először 4 óra 10 perckor volt egy erős görcs, aztán 35 perc múlva,először azt hittem, hogy a baba nyomja ki magát ilyen erősen. Aztán elaludtam egy kicsit és fél 6 óta hol erősebb, hol enyhébb de főleg jobb oldalon, közben a babát is éreztem mozogni.
2010. márc. 5. 07:35
 3/11 anonim ***** válasza:
Az én orvosom azt mondta inkább menjek el 100x feleslegesen,mint egyszer ne,amikor szükséges lenne!Volt neki olyan paciense,aki 2 napig ült otthon 30hetesen "enyhe" görcsökkel,nem ment el dokihoz csak 3 nap reggel,amikor is rögtön szülni küldték,pedig ha elmegy időben akkor vissza tudták volna tartani.
2010. márc. 5. 08:02
 4/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nem lehet, hogy fel vagy fújódva? Biztos hülyén hangzik a kérdésem, de nekem gyanús ez a jobb oldali dolog. Nagy hassal a puffadás is sokkal rosszabb. Tudom, mert én mindentől felfújódtam, amikor terhes voltam és nekem is szinte görcsöltek a beleim. De tényleg menj el inkább a dokihoz, nehogy baj legyen!
2010. márc. 5. 08:06
 5/11 A kérdező kommentje:
Nekem is vaolt egy ilyen gyqnum, mert vécézés után csendesedtek a tünetek, reggelizem, magnéziumot vettem be és lepihentem, de most megint fáj, és mostmár két oldalt, meg a hasfalam is, bár nem olyan erősen. Most megyek zuhanyozni, aztán lehet, hogy a korházba.
2010. márc. 5. 10:09
 6/11 anonim ***** válasza:

Hogy vagy már kedves kérdező? Remélem nincs semmi komolyabb gond! Lehet, hogy csak erős jóslóid voltak/vannak.

39 hetes kismama

2010. márc. 5. 12:25
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kérdést. Én is abban reménkedem. 11-kor hánytam és utána megszüntek a fájások. Elmentünk a párommal vásárolni, mert még hiányoztak dolgok a korházi csomagból, most készítem össze, és ha ismét jelenkeznének fájások bemegyünk a korházba. Jó lenne, ha kivárná a kicsi a 36. hetet legalább! Mozog, de mivel első baba(sőt a baráti körben sincs kisbaba) nemigen tudom mi mit jelent.
2010. márc. 5. 16:54
 8/11 anonim ***** válasza:
jó tanács: nekem is hajnal 4kor szoktam görcseim kezdődni, és egyetlen dolog használt: melegvizes fürdő. Akár zuhannyal a pocakra irányítva, akár kádban melegvíz, sokat segít. egyszer 2 óra tömény fujtatás és kinlódás után már megfürödve azt csináltuk, hogy páromnak van egy szauna öve, és 35-45 fokra állítva pizsin keresztül áthajtottuk a pocakomon, pár perc alatt elmúltak a görcsök, és el tudtam aludni, a ketyere meg magátül kikapcsolt 15 perc után.
2010. márc. 5. 21:32
 9/11 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, 34 hetes kismama
2010. márc. 5. 21:32
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi. A koraszüléstől félek, mert én is 34-35 hétre születtem. Elviselném a görcsöket. Tehát ez normális?

Erős jóslók? Amúgy most jól vagyok.

2010. márc. 5. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!