SOS. Ez koraszülés, vagy jósló fájások? Menjek ügyeletre, vagy várjak még 1-2 órát?
Figyelt kérdés
Hajnali 4 óta görcsölök, nem szabályos időközben, főleg jobb oldalt; szúr a derekem, erősebb, mint menzeszkor. 32+5 hetes km vagyok, az este még semmi bajom nem volt. A hasam fent van. Más tünetem nincs.2010. márc. 5. 07:14
1/11 anonim válasza:
Szerintem a biztonság kedvéért menj el a dokihoz! Biztos, hogy görcsök? Nem csak keményedés? Csak azért, mert nekem is volt, hogy úgy keményedett a hasam,(elég kellemetlen volt, szinte fájt nekem is) hogy szóltam a férjemnek, ne aludjon mélyen, mert nem tudom mi lesz. De nem lett semmi, kihúztuk végig! Ha bizonytalan vagy, inkább lásson egy orvos. Bár szerintem az ügyeleten nem sokat fognak tudni mondani.
2/11 A kérdező kommentje:
Először 4 óra 10 perckor volt egy erős görcs, aztán 35 perc múlva,először azt hittem, hogy a baba nyomja ki magát ilyen erősen. Aztán elaludtam egy kicsit és fél 6 óta hol erősebb, hol enyhébb de főleg jobb oldalon, közben a babát is éreztem mozogni.
2010. márc. 5. 07:35
3/11 anonim válasza:
Az én orvosom azt mondta inkább menjek el 100x feleslegesen,mint egyszer ne,amikor szükséges lenne!Volt neki olyan paciense,aki 2 napig ült otthon 30hetesen "enyhe" görcsökkel,nem ment el dokihoz csak 3 nap reggel,amikor is rögtön szülni küldték,pedig ha elmegy időben akkor vissza tudták volna tartani.
4/11 anonim válasza:
Első vagyok. Nem lehet, hogy fel vagy fújódva? Biztos hülyén hangzik a kérdésem, de nekem gyanús ez a jobb oldali dolog. Nagy hassal a puffadás is sokkal rosszabb. Tudom, mert én mindentől felfújódtam, amikor terhes voltam és nekem is szinte görcsöltek a beleim. De tényleg menj el inkább a dokihoz, nehogy baj legyen!
5/11 A kérdező kommentje:
Nekem is vaolt egy ilyen gyqnum, mert vécézés után csendesedtek a tünetek, reggelizem, magnéziumot vettem be és lepihentem, de most megint fáj, és mostmár két oldalt, meg a hasfalam is, bár nem olyan erősen. Most megyek zuhanyozni, aztán lehet, hogy a korházba.
2010. márc. 5. 10:09
6/11 anonim válasza:
Hogy vagy már kedves kérdező? Remélem nincs semmi komolyabb gond! Lehet, hogy csak erős jóslóid voltak/vannak.
39 hetes kismama
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kérdést. Én is abban reménkedem. 11-kor hánytam és utána megszüntek a fájások. Elmentünk a párommal vásárolni, mert még hiányoztak dolgok a korházi csomagból, most készítem össze, és ha ismét jelenkeznének fájások bemegyünk a korházba. Jó lenne, ha kivárná a kicsi a 36. hetet legalább! Mozog, de mivel első baba(sőt a baráti körben sincs kisbaba) nemigen tudom mi mit jelent.
2010. márc. 5. 16:54
8/11 anonim válasza:
jó tanács: nekem is hajnal 4kor szoktam görcseim kezdődni, és egyetlen dolog használt: melegvizes fürdő. Akár zuhannyal a pocakra irányítva, akár kádban melegvíz, sokat segít. egyszer 2 óra tömény fujtatás és kinlódás után már megfürödve azt csináltuk, hogy páromnak van egy szauna öve, és 35-45 fokra állítva pizsin keresztül áthajtottuk a pocakomon, pár perc alatt elmúltak a görcsök, és el tudtam aludni, a ketyere meg magátül kikapcsolt 15 perc után.
9/11 anonim válasza:
utolsó vagyok, 34 hetes kismama
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi. A koraszüléstől félek, mert én is 34-35 hétre születtem. Elviselném a görcsöket. Tehát ez normális?
Erős jóslók? Amúgy most jól vagyok.
2010. márc. 5. 22:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!