Ikreknél mennyire ad valós eredményt a 12. heti kombinált teszt? Aggódom kicsit.
12 hét 3 naposan voltunk a Rózsakert Medical Centerben kombinált teszten. Mindkét baba majdnem ugyanakkora, 12 hét 4 naposnak feleltek meg.
"A" baba: tarkóredő 2,6 mm; down kockázat 1:428
"B" baba: tarkóredő 1,6 mm; Down kockázat 1:10444
Orrcsont mindkét babánál látható.
Úgy tudtam, hogy a nyaki redő 3 mm-ig jó, de akkor miért lett ilyen magas a kockázat az első babára???
31 éves vagyok, tehát elvileg nem a korom miatt, főleg, hogy nagyon nagy az eltérés a két baba kockázata között.
Nemsokára megyek dokihoz, de addig is kíváncsi lennék, hogy szerintetek van okom aggódni, másnál is volt így, hogy a két baba között ekkora eltérés volt kockázatban?
Minden kombinált tesztnél mást súlyoznak. Van ahol az életkort, van ahol a vérvizsgálat a fontosabb, van, ahol a tarkóredő. Lehet, hogy a Rózsakertben a tarkóredő fontosabb érték, mint a többi. Igazából ikerterhesen nem tudom, hogy mit mutat egy kombinált teszt úgy igazán.. majd lehet, rábeszélnek Prenára.. vagy nem tudom..
Van ahol 2,5-ig tartják igazán jónak a tarkóredőt, fölötte már kockázatosabbnak. Valójában nagyjából 5 fölött biztos, hogy beteg, alatta meg csak esélylatolgatás az egész.
Szóval szerintem ezt súlyozzák és 2,5-ig veszik igazán jónak. Másra nem tudok gondolni, mivel más különbség nincs a két babó között.
Köszönöm a válaszokat!
Pontosan ezt nem értem, hogy ugye a kombinált tesztnél nagyon sokat számít a vérvételi eredmény. Na de ugyan honnan lehetne tudni, hogy ebből melyik baba mennyit termelt???
Na de megnyugodtam egy kicsit, hogy nem csak én állok értetlenül a nagy különbség előtt.
Ezek szerint a dokim ezt elfelejtette mondani, hogy ikreknél nem ad megbízható eredményt, szuper...
Nem a tiéd az egyetlen..
azért ha fizetőset ajánl figyelj mindig, de ezért nem érdemes se váltani, se összezörrenni vele..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!