Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SOS! Segítsen nekem valaki...

SOS! Segítsen nekem valaki GYED-del kapcsolatban? Többi lennt.

Figyelt kérdés
2010. július 18-ra vagyok kiírva. 2008.01.01-01.31-ig még GYESen voltam, majd 2008.02.01-től 2009.08.31 ig minimál bérre voltam bejelentve. 2009 szeptembertől mostanáig nem vagyok bejelentve sehova, munkanélkülin sem vagyok. A kérdésem az lenne, hogy mikortól kell engem megint bejelenteni, hogy jogosult legyek a GYED-re, és számít-e hogy mennyire leszek bejelentve?
2010. márc. 4. 13:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ja, tényleg, elnéztem, bocsi, akkor vissza az egész, meglesz a szükséges idő:) Sajnálom, úgy néztem, 2008. augusztus 31:( Még egyszer bocsi, kérdező!

ҝ

2010. márc. 6. 09:06
 12/17 anonim ***** válasza:
Szia!Tud nekem is segíteni valaki!Mi az igaz abból,hogy Április után aki szül az már nem kap semmit ha nincs a ledolgozott éve?2008ban én dolgoztam 172 napot majd munkanélkülit is kaptam és azóta fizet utánam a munkanélküli és szociálist is kapok ezek bele számítanak a gyedhez.Bocsi,de én már nem tudok eligazodni a mai törvényeken és azon ki mit kap,mert ezt is meg azt is mondanak már.Köszi!26hetes km
2010. márc. 6. 10:23
 13/17 anonim ***** válasza:
Az álláskeresési járadék beleszámít, az álláskeresési segély nem.
2010. márc. 6. 10:45
 14/17 anonim ***** válasza:
Én álláskeresési segélyen leszek mikor szülök, és jár a gyed. Oep oldalán is meg kérdeztem meg egy másik független szakértőtől is. A hivatalos persze az lenne ha a helyi tb-nél adnának felvilágosítást, de "nem érek rá" miatt nem tudtam meg semmit. Győr
2010. márc. 6. 10:49
 15/17 anonim ***** válasza:
Attól, hogy álláskeresési segélyt kapsz szüléskor, attól még járhat a gyed, a lényeg, hogy a Biztosítási időbe nem számít bele az az időszak, amikor a segélyt kapod. Vagyis neked a segély előtt már megvan a szükséges napod a gyed-hez.
2010. márc. 6. 10:54
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok!
2010. márc. 6. 12:37
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha álláskeresési segélyt kapsz, nem jár gyed még akkor sem, ha egyébként megvan a 180 (365) nap, mivel a gyed feltétele, hogy az igényléskor élő biztosításnak kell lennie! Max. tgyásra jogosult ember lánya, ha az álláskeresési járadék (!) lejártát követő 45 napon belül szül.
2010. márc. 8. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!