Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy is van ez GYED-GYES-sel...

Hogy is van ez GYED-GYES-sel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Segítsetek légyszi, mert nem igazán értem...

Kislányom május 1-jén volt 2 éves, május közepén jött a papír, hogy így május 2-tól jogosult vagyok a GYES-re. Ma voltam a postán, és erre kiszúrták a szemem 1450 Ft GYED-del...akkor még ebben a hónapban fogok GYES-t is kapni? Vagy majd a kövi hónapban összevontan a május 2-ától meg a júniusit is?

2011. jún. 11. 12:33
 1/5 anonim ***** válasza:
GYED, GYES és minden hasonló jarandóság (álláskeresési járulék, segélyek,stb...) napra számolják. Tehát ha adott hónap 2-ig kaptál Gyedet, akkor 2 harmicad GYED, 28 harmincad GYES...
2011. jún. 11. 12:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy igényeltél-e gyest illetve ha igen akkor mikor adtad be az igényt. Automatikusan nem fogják küldeni csak akkor, ha kéred.
2011. jún. 11. 12:46
 3/5 A kérdező kommentje:
Értem a napi bontást, csak azt nem értem, hogy miért nem egyszerre jött, ha egy helyről jön, ezért bizonytalanodtam el, hogy akkor kapok mind a kettőt, vagy csak GYED-et. Persze, írtam is az elején, h május közepén jött meg a papír a kérelmemre, hogy jogosult vagyok, május 2-től.
2011. jún. 11. 13:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem ugyanonnan kapod a kettőt.A Gyed-et az Egészségbiztositási Pénztár intézi,a Gyes-t az Államkincstár.

Amúgy én a májusi családit nem kaptam még meg.

2011. jún. 11. 14:33
 5/5 A kérdező kommentje:

Ja, köszi, azt hittem... akkor ezért a késedelem...

:O nagyon durva,a családit én 4-5 körül mindig megkapom, pedig lakcímre kérem...

köszi a válaszokat!

2011. jún. 11. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!