Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatti égés okozhat...

Terhesség alatti égés okozhat bajt a babának?

Figyelt kérdés
Főzés közben lángra kapott egy pillanatra az edény, és megégett a kezem is. Orvoshoz fordultunk, és mondta minden rendben fog jön. Viszont egy pár ismerőstől hallottam hogy bajt okozhat a babáknak, megfog látszani rajta,.. Mocorog azóta is a pici, és szerintem jól van, ti ehhez mit szóltok, aggódnom kéne?
2010. márc. 4. 10:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Igazság szerint saját babám sajnos még nics, viszont az én esetemet anyukámmal igen. Szóval kiskorában megcsípte egy kakas a lábszárát és persze nekem is látszik, aztán terhesség közben egy csípőfogóval megcsípte véletlenül a kezét és persze az is én rajtam látszik! Ebből gondolom, hogy bármilyen külső hatás meglátszhat a babán, de nem törvényszerű! Szerintem ne aggódj, nem tudom hány hetes vagy, de ha már mocorog, akkor már a külső tényezők ilyenfajták nem hiszem, hogy különösebben már befolyásolják! boldog babavárást!
2010. márc. 4. 10:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Hagyjuk máááááár ezt! (bocsika) Leírtam már többször is, hogy sütikészítés közben nekivágódott véletlenül a gyúródeszka a hasamnak (nem nagyon, de megijedtem), gyerek rúgott egyet, semmi zöld-kék folt nincs rajta, egészséges. Ennek ellenére még mindig keringenek a történetek erről a "majd meglátszik" dologról..A kézégetés meg hogy látszódna meg rajta??:)))))

2010. márc. 4. 10:10
 3/8 A kérdező kommentje:
de bajt okozhat a babának? Abban különben én sem hiszek hogy meglátszik majd a babán.
2010. márc. 4. 10:22
 4/8 anonim ***** válasza:
de mi bajt okozhatna? :) neked 2-3 hétig piros lesz, esetleg fel is hólyagosodhat , de ő nem érez ebből semmit.
2010. márc. 4. 10:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem volt a kezemen egy szemölcs amit szerettem volna leszedetni hogy egészséges kézzel nyúljak majd a babámhoz. De pont attól tartottam, hogy árthatok neki a kezeléssel, illetve, hogy meg fog látszani rajta a heg. Meg is kérdeztem a nőgyógyászom és jót mosolygott a félelmemen.Azt mondta, hogy ha engem zavar nyugodtan kezeltessem a babának semmi baja nem lesz és nem is látszik meg rajta semmi.

Végül is ha belegondolsz, a 9 hónap alatt éri az embert kisebb- nagyobb baleset és ha igaz lenne a babona szegény gyerek hogy festene ha megszületne? Szóval én ebben nem hiszek, annak ellenére, hogy a családban volt olyan személy aki azt mondta, hogy azért van a lábán "kinövés" mert az ő anyukáját is megcsípte annak idején terhességkor a kakas. Szóval szerintem emiatt ne aggódj, de ez csak az én véleményem.

33+4 km

2010. márc. 4. 10:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. A kisebb- nagyobb baleset alatt azt értem, hogy megvágod magad főzés közben, beütöd a lábad, vagy megégeted magad , stb...Szerintem a legnagyobb körültekintés mellett is belefut az ember lánya az ilyenekbe ha háztartást vezet. Sajnos az étel nem készíti el magát és a tiszta ruha sem a fán terem...
2010. márc. 4. 10:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Akkor az én fiam tele lenne égési foltokkal meg hegekkel és foltokkal...

Mivel pék a szakmám, és dolgoztam az elején, mindennaposak voltak a kisebb balesetek, és itthon is főzés közben.

Semmi baja nincs az 5 hónapos babámnak, gyönyörű szép a bőre és makk egészséges kisfiú.

2010. márc. 4. 10:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem.Én 39 hetesen próbáltam volna a csülköt a bablevesből kiszedni,hát mondanom sem kell visszaesett.Összevissza égette a kezem.A babánk most 3 hónapos,olyan gyönyörű a bőre,hogy csak na,egy folt sincs rajta sehol sem.

Bennem is felvetődött,de úgy voltam vele,mivel már megtörtént úgysem tudok vele mit csinálni,ha látszik rajta ha nem.

Úgyhogy nyugi.

Boldog babavárást!

2010. márc. 4. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!