Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy mer bárki olyasmiben...

Hogy mer bárki olyasmiben tanácsot adni, amiről fogalma sincs és gond is lehet belőle?

Figyelt kérdés

Terhesgondozáson voltam ma. Összefutottam két ismerőssel (ők is külön jöttek, csak pont a váróban összeszaladtunk). Mondta az egyik kismama, hogy 24 hetesen majdnem elvetélt, kórházban is volt, bár megállították,de sokat kell pihennie és seduxent kell szednie. Erre a másik kiakadt,hogy be ne szedje, mert sérülni fog a gyerek, semmilyen nyugtatót nem szabad szedni stb. Ennek a kismamának nincs fogadott orvosa, a másiknak igen, ő írta ki.

Nekem is írt ki az enyém, mert anyukám súlyos beteg és nagyon sokat idegeskedem és sírok, de én még bírom gyógyszer nélkül egyenlőre.

Hazafelé elgondolkodtam,hogy nem venném a bátorságot,hogy egy orvos felül bíráljak!

2015. júl. 7. 16:35
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Nem értem,hogy jön ide a császár!

A Seduxen pedig nem magzatkárosító, többek között Czeizel Endre is ezt "ajánlja",ha muszáj.

Az, hogy terhesség alatt nem szabad szedni minden gyógyszerre rá van írva, így védik le magukat a gyártó cégek. A Seduxent még anno anyukám is szedtem,amikor a bátyámmal volt terhes, ő is koraszülés veszélye miatt. Semmi baja nincs a bátyámnak, és születéskor sem volt. Egy orvos nem veszélyeztetné a baba egészséget csak úgy passzióból, mert ő most éppen nyugtatót akar kiírni. Nyilván,ha lenne más megoldás, azt választaná.

A szülés is ide tartozik nekem. Majd az orvosom eldönti,hogy mi a legjobb nekem és a babának. Sürgősségi voltam, a fiam életét mentett meg a császár. Még így is jártunk gyógytornára, és bár elismerem,hogy a császár egy végszükség és van veszélye, a tornán a egy baba sem volt, aki császár miatt sérült volna, viszont olyan nem is egy aki természetes szülés közbeni elakadás miatt.

De a lényeg,hogy mindegy ki mit gondol, ha valakinek nincs meg a végzettsége és tapasztalata ne adjon tanácsot ilyen ügyben.

2015. júl. 8. 14:08
 12/12 anonim ***** válasza:
Tanácsot adni miért ne lehetne? Meg kell hallgatni és elfelejteni...ennyi...senki nem eroszakolja rá senkire hogy azt csinálja amit mondanak neki főleg ha nem orvos mondja. Meg kell hallgatni és ennyi...
2015. júl. 9. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!