Hogy mer bárki olyasmiben tanácsot adni, amiről fogalma sincs és gond is lehet belőle?
Terhesgondozáson voltam ma. Összefutottam két ismerőssel (ők is külön jöttek, csak pont a váróban összeszaladtunk). Mondta az egyik kismama, hogy 24 hetesen majdnem elvetélt, kórházban is volt, bár megállították,de sokat kell pihennie és seduxent kell szednie. Erre a másik kiakadt,hogy be ne szedje, mert sérülni fog a gyerek, semmilyen nyugtatót nem szabad szedni stb. Ennek a kismamának nincs fogadott orvosa, a másiknak igen, ő írta ki.
Nekem is írt ki az enyém, mert anyukám súlyos beteg és nagyon sokat idegeskedem és sírok, de én még bírom gyógyszer nélkül egyenlőre.
Hazafelé elgondolkodtam,hogy nem venném a bátorságot,hogy egy orvos felül bíráljak!
Nem értem,hogy jön ide a császár!
A Seduxen pedig nem magzatkárosító, többek között Czeizel Endre is ezt "ajánlja",ha muszáj.
Az, hogy terhesség alatt nem szabad szedni minden gyógyszerre rá van írva, így védik le magukat a gyártó cégek. A Seduxent még anno anyukám is szedtem,amikor a bátyámmal volt terhes, ő is koraszülés veszélye miatt. Semmi baja nincs a bátyámnak, és születéskor sem volt. Egy orvos nem veszélyeztetné a baba egészséget csak úgy passzióból, mert ő most éppen nyugtatót akar kiírni. Nyilván,ha lenne más megoldás, azt választaná.
A szülés is ide tartozik nekem. Majd az orvosom eldönti,hogy mi a legjobb nekem és a babának. Sürgősségi voltam, a fiam életét mentett meg a császár. Még így is jártunk gyógytornára, és bár elismerem,hogy a császár egy végszükség és van veszélye, a tornán a egy baba sem volt, aki császár miatt sérült volna, viszont olyan nem is egy aki természetes szülés közbeni elakadás miatt.
De a lényeg,hogy mindegy ki mit gondol, ha valakinek nincs meg a végzettsége és tapasztalata ne adjon tanácsot ilyen ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!