Ha olyan szédülésem van, ami fekvésre rosszabbodik, akkor mi lehet a gond? Magas vagy alacsony vérnyomás? Esetleg alacsony vércukor?
Tegnap este elég rosszul voltam, hirtelen szédülni kezdtem, nem állt meg a szoba. Ha feküdni akartam, akkor csak rosszabbodott, így ülve próbáltam "túlélni" ezt az állapotot, ami kb. 1 órán keresztül tartott.
Ittam folyadékot, szörpöt, és végül lassan elmúlt magától. Sajnos otthon nem tudtam vérnyomást mérni.
En is gyakran szedulok.
Ilyenkor vegig gondolom, hogy ittam-e eleget,
nem ettem-e tul regen, hogy leessen a cukrom,
nem ettem-e tul sok szenhidratot, hogy felmenjen a cukrom,
ittam-e aznap vasat,
a vernyomasom nem tul magas/alacsony-e.
Nekem a cukrom miatt jon a szedelges legtobbszor.
31 hkm
holnap megyek terheléses cukorvizsgálatra, remélem azzal minden rendben van.
általában 110/60 a vérnyomásom, ami normálisnak mondható, a pulzusom 110, ez viszont szerintem már magas
talán nekem is a csoki segített, mert végül azt is ettem
viszont akkor a vércukorral lehet talán a problémám.
na, majd holnap kiderül...
Vércukor simán lehet főleg ha csoki után jobb lett.
Vérnyomás nem, állandó alacsony vérnyomás nem okoz ennyire durva tüneteket (nekem kétszer mért a védőnő 90/vmennyit, semmi bajom nem volt) ha pedig hirtelen esik le, akkor zsibbadás/hirtelen elsötétül minden fajta érzés ami pár másodperc alatt elmúlik.
Szerintem az volt a "probléma" hogy a babátok ráfeküdt, vagy megnyomott egy vénát, és az így kialakult rossz keringéstől szédültetek. Ez legtöbbször pont fekve alakul ki, ezért mondják, hogy a háton fekvés nem olyan jó a kismamának.
Van ilyen, talán a babócát kell megpiszkálni, hogy mocorogjon egy kicsit :)
köszönöm a válaszokat.
a cukrom rendben van, ma reggel mérték.
talán a nagy meleg viselt meg ennyire, nem tudom, elég nehezen viselem és a lakásunkban huzatot sem lehet csinálni, mert minden ablak egy oldalra néz...
remélem többször nem kell ezt átélni, mert elég ijesztő volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!