Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Istenhegyi géndiagnosztikán...

Istenhegyi géndiagnosztikán 12. heti ultrahang down kockázat 1:345. Kétségbe vagyok esve, járt már így valaki? Többi lent.

Figyelt kérdés
35 éves vagyok, nyaki redő, 2,5mm a doki szerint 3-ig jó de a 2,5 mmm veszik felső határnak. Szabad béta hcg 1,86 Mom (1 körül kéne lennie) Papp-A 0,45 Mom (ennek is egy körül kéne lennie) Azóta se éjjelem se nappalom. Sikersztorikat szeretnék hallani, mert így is padlón vagyok.... Köszönöm!
2015. júl. 6. 11:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Én is az Istenhegyin voltam kombinálton. Nekem jobb eredményem lett, mint a tiéd, de még az is köztes kockázatú volt. Nekem felajánlották a Nifty-t, de egy másik genetikussal és az orvosommal konzultálva az amniót választottam.

Én nem tudtam volna végigszorongani a terhességem. Nem bántam meg.

2015. júl. 6. 12:56
 12/23 A kérdező kommentje:
A vetélés kockázata miatt nem vállalnám az amniot. Az én dokim ellenzi...
2015. júl. 6. 13:03
 13/23 anonim ***** válasza:

Ezt nyilván mindenki maga dönti el! Azt is,hogy vállal-e beteg babát. Tőlem is megkérdezte az orvosom, és én döntöttem. Ő nem teszi le a voksát semmi mellett, de nem is ellenez semmit.

Van más megoldás is Nifty, Prena. Bár a Nifty nem 100%-os, és ha nem jó az eredmény akkor is amnio jön.

Az én dokimnál pont előttem egy héttel történt egy ilyen, azért is hoztam meg a végső döntést,hogy amnio.

A prof közel 40 éves pályája alatt egy esetben lett baj az amniónál.

2015. júl. 6. 13:09
 14/23 anonim ***** válasza:
Ha vállalsz beteg babát is akkor nincs miért amniót kérni. Én nem vállalnám. Amúgy ebben a korban még nem kell megszülni. problémás terhességet 20.hétig lehet művi úton megszakítani.
2015. júl. 6. 13:59
 15/23 anonim ***** válasza:

14.: Ha Te írtál üzit arra az a válaszom, hogy rosszul fogalmaztam. Szülésindítást kellett volna írnom.

Tehát 12. hétig egy ülésben műtét, utána szülés indítás.

Nem a 20. hétig, különben nem csinálnák meg az amniot a 18-20. heti UH-on talált elváltozások miatt.

Egy kis jog:

1992. évi LXXIX. törvény a magzati élet védelméről

6. § (3) A terhesség a 20. hetéig - a diagnosztikus eljárás elhúzódása esetén 24. hetéig - szakítható meg, ha a magzat genetikai, teratológiai ártalmának valószínűsége az 50%-ot eléri.

Az amnio pedig az 50%-nál jóval többet tud.

2015. júl. 6. 14:38
 16/23 anonim válasza:
Szia. Én 40 éves lombikos kismama vagyok. A kombinált tesztem 1:190 lett. Én megcsináltattam az amniót. Nagyon profik voltak,utána pihentem,gyorsan eltelt a két hét és egészséges kisfiam lesz. Én nem bántam meg.Persze van vetélési kockázata de mi nagyon sokat küzdöttünk érte és nem akartunk beteg babát. Én ajánlani tudom az amniót.
2015. júl. 7. 09:15
 17/23 A kérdező kommentje:
Nekem a géndiagnosztikán a Nifty-t ajánlották. Most gondolkozom rajta.... de a nőgyógyászom szerint túlparázok mindent. 16. héten megyek négyes tesztre.
2015. júl. 7. 10:16
 18/23 anonim ***** válasza:
Azért az 1:345-höz nem túlparázás.
2015. júl. 7. 11:09
 19/23 anonim válasza:
Szia! Egyáltalán ne aggódj!!!! Azt tudtad, hogy a hormonkezelés (inszemináció) befolyásolja az eredményt? Én lombikos voltam, 37 évesen, down kockázat: 1:125, teljesen pozitív. Totál kiborultam. Ráadásul véreztem is. (6. héttől kb. 14-ig) Aztán rájöttem, a nagy gondolkodásban (ráértem, mert a vérzés miatt feküdtem egész nap), hogy ez a vizsgálat nem az én rossz eredményemet mutatja, hanem egy valószínűség számításon alapuló mutató. Közben utánajártunk, kiderült, a lombikos/inszeminációs sorstársaknál szinte mindenkinél ez volt... De azért a 20. héten az Istenhegyin Hajdú Krisztina megvizsgált, és a koromon kívül más kockázatot nem talált. Nem is volt mit: makk egészséges kislányunk született.:)
2015. júl. 7. 14:31
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszi kedves utolsó. Most kicsit megnyugodtam! Remélem minden oké lesz.
2015. júl. 7. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!