Terhesen neha meg lett inni 1-2dl jo minosegu vorosbort?
Ti mit gondoltok?
Elegge megoszlanak a velemenyek az ismeroseim kozott
Alkalomadtán 1 deci nem okoz gondot, de azért rendszeresen nem kéne szerintem.
Mondjuk olyat is hallottam, hogy volt, akinek az orvos írta elő a napi egy dl vörösbort, de személyesen még nem találkoztam milyen orvossal.
Szerintem azért azzal minden kismamának tisztában kell lenni, hogy az alkhol a gyomorból rgtön felszívodik a vérben.
A vér pedig rögtön megy tovább a magzatnak.
Hogy az éretlen idegrendszernek, a fejlödésben lévö testnek, kell-e 1 deci alkholo azt döntse el mindenki maga.
A gyermeknek a vérébe került alkohlt maga kell, hogy feldolgozza.
De aki úgy dönt, hogy kicsi alkohol bele fér, az azon se akadjon ki, ha a nagyanya alkoholba mártott cumiról beszél.
Szoval az elso 5-10 hetben lenne szerintetek a legkarosabb?
Baratnom miatt kerdem, o pl sort ivott heti 1-2 poharral.
Masik ismeroso. 2-3 havonta ivott 1-2dl bort.
En nem szeretem a whiskheyt, de mielott megtudtam volna h terhes vagyok ittam kb 5cl-t, nem is ertem, hisz soha nem iszom meg, annyira nem szeretem...
Huhúúú.. mekkora vitatémát indítottál el ezzel a kérdéssel :)
Igen, meg lehet inni NÉHA, 1-2DL, MINŐSÉSGI BORT.
Nem mindennap, nem 1 üveggel, nem koccintósat, és nem vodkát :)
Az orvos vérszegénység esetén szokta javasolni, javítja a vérképet.
Én személy szerint úgy vélem, hogy különleges alkalomkor 1 dl-ből nem lehet baj, hiszen nem matarészegre iszod magad és nem töményet vedelsz. Ugyanakkor én a terhességem alatt 1x ittam kb. 2dl-t a sógornőmék esküvőjén. Na, hát nekem olyan bűntudatom és mindig bajom volt, hogy megfogadtam, hogy soha többet :)
De orvosi okokból mehet egy kevéske :)
Egy szülésznő
Igen semmi baja nem lesz, (Czeizel szerint)
De csak vörösbort mást ne és azért túl sűrűn se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!