Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » AFP teszt! Váltsak dokit?

AFP teszt! Váltsak dokit?

Figyelt kérdés
Az orvosom elküldött AFP-re, ami ugye már nem kötelező, de ő ragaszkodott hozzá. Megkaptam a leleteimet,és a Down kórra 1:400-as kockázati arány jelenik meg, ami még negatív. Engem nyugtalanít a dolog, de amikor rákérdeztem, azt mondta, nem kell foglalkozni vele, ez csak statisztika. Ti mit tennétek? Váltsak dokit? Elküld egy fölösleges vizsgálatra, utána pedig nem is foglalkozik az eredménnyel.
2015. jún. 27. 18:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Fura egy doki.

Ez a vizsgálat csak akkor ad kevésbé rossz eredményt, ha pontos a kora. De gyakran vannak 1 hetes eltérések ami ugyan belefér, a baba mérete megfelelő mivel 2 hét eléréséig nincs is gond vele, viszont egy ilyen vizsgalatnal már nem fog valós eredményt adni.

Tényleg nem véletlen, hogy már nem kötelező..

Volt kombinált teszted?

2015. jún. 27. 18:15
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem voltam, arra nem küldött. Mire rájöttem, hogy az is egy lehetőség, már kicsúsztam az időből.
2015. jún. 27. 18:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első 14 hétben nézegetted a táblázatokat uh után? CRL a legpontosabb 14 hetes korig.

[link]

Egyébként ha aggaszt akkor inkább kérdezz egy másik orvost, minthogy itt aggodjal szulesig.. negatív az eredmenyed és nem is pontos a teszt, ha ennek ellenére mégis aggodsz, akkor jobb utánajárni.

2015. jún. 27. 18:30
 4/5 A kérdező kommentje:
A méretek és az uh-k is mind rendben voltak.
2015. jún. 27. 18:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Na ezért nem kötelező az AFP,mert sokszor ad ijesztő eredményt, miközben semmi baj nincs a babával, és csak hülyére idegeskedik a kismama. Nekem azt mondta a doki, hogy már nincs AFP. Nem is mennék. Arra nem lehet alapozni.Emiatt ne aggódj.
2015. jún. 27. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!