Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pocakban mozgékonyabb baba,...

Pocakban mozgékonyabb baba, születés után is várhatóan örökmozgó lesz?

Figyelt kérdés

24. hétben járok, és kb a 19. héttől érzem minden nap többször mozogni a pocaklakót. Most már megvannak a bevett időpontok is szinte, amikor biztosan jelentkezik és persze még napközben többször, mikor hogy. A legutóbbi UH-on is ez a mozgékonysága bebizonyosodott, nem csak én érzem így, tényleg pörög-forog, lubickol, mikor úgy érzem.

Első terhességemnél egyáltalán nem éreztem ennyire intenzíven, ilyen gyakorisággal a mozgásokat, és mondhatom, hogy egy nyugis, átlagos kisfiam van. A mostani is fiú lesz, de számíthatok arra, hogy mozgékonyabb lesz a tesónál pocakon kívül is?

Vagy ez azért nem evidensen következik a pocaklétből?

2015. jún. 22. 12:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hááát ....nekem a lányom egy pillanatig nem nyugodott le pocaklako ként. Most pedig úgy kell arrébb tolni hogy valamit csináljon😂 annyira higgadt nyugodt....
2015. jún. 22. 12:51
 2/11 anonim ***** válasza:
az én fiam a pocakban olyan szelíd volt, hogy egy kellemetlen mozdulata nem volt, az éjszakákat átaludtam a szülés napjáig, NST_n alig lehetett felébreszteni. makkegészségesen született, iszonyatosan rossz alvó volt majd' két éves koráig, viszont eleven, mint az égető tűz, örökmozgó, egy percig nem ül meg. Ez alapján szerintem nincs összefüggés a pocakon belüli és a későbbi aktivitás között:)
2015. jún. 22. 13:11
 3/11 anonim ***** válasza:

Ugyan az mint az utolsónàl, nst előtt halàlra csokiztam kólàztam magam így is alig mozgott, 1hónapig szinte 2naponta a szülőszobàn èjszakàztam miatta :-)

Most meg meg sem àll , 1éves de mindenben benne van, felmàszik mindenre, mèg evès közben is jàr keze làba csqk ha alszik van kicsit nyugton ...de õ 3hónapos kora óta vègig aludja az èjszakàkat.

2015. jún. 22. 13:17
 4/11 anonim ***** válasza:

Nálunk beigazolódott ez. 15 hetesen kezdtem érezni a mozgását, pedig első baba. 39. hétre született több, mint 4 kilóval, addig szinte meg sem állt, a 30. hét után már elég fájdalmas dolgokat művelt odabent, jó mondjuk tényleg nagy is volt. NST-k sokszor azért lettek értékelhetetlenek, mert nem nagyon volt nyugalmi állapota. Kívülről is durván nézett ki, ahogy hullámzott a pocakom. :D

Most 5 hónapos, de még álmában is jön-megy a kiságyban. Ébren folyton jár keze-lába, gurul össze-vissza, kúszni próbál. Ha felveszem akkor is csapkod, rugdos, tekereg :)

2015. jún. 22. 13:35
 5/11 anonim ***** válasza:
Kislányom a pocakba örökmozgó volt, egész nap fent volt és este aludt. Amióta kint van nem tud megállni egy pillanatra sem, valamelyik testrészének mozognia kell. Alvással nem volt gond. Elvileg a héten érkezik a kisfiam aki eddig ugyanúgy viselkedik odabent mint a nővére, de szerintem nem igazán van összefüggés a benti és a kinti aktivitás között.
2015. jún. 22. 14:16
 6/11 anonim ***** válasza:
Mintha a 2. válaszoló szavait írtam volna le én is! Sorstárs!
2015. jún. 22. 14:33
 7/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!

Érdekes, kinek hogy' alakul! Akkor még bízhatok benne azért, hogy nem kell a csillárról levennem majd őt minden nap! :)

2015. jún. 22. 14:40
 8/11 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, nekem az első kislányom volt állandóan izgő-mozgó mega-sajtkukac a pocakban. Már 14 hetesen megéreztem a mozgását, és 16 hetes korától akkorákat bökött, hogy néha azt hittem, a köldökömön fog kijönni. Az egész terhesség alatt rettentően aktív volt, bár éjjel aludt. Születése után is maradt ilyen kis extra mozgékony, a mozgásfejlődése is nagyon gyors volt. Két éves múlt márciusban, továbbra is örökmozgó. Soha nem volt jó alvó.A testvérével ma vagyok 18 hetes, és még épphogy elkezdtem érezni a mozgását. De nagyon másképp mozog mint a nővére anno, finoman, alig érezhetően.És ritkán. Azt gondolom, ő kint is sokkal nyugodtabb lesz (szintén lány).
2015. jún. 22. 18:18
 9/11 anonim válasza:

Hát nekem a lányom fojton mozgolódott,születés után is pörgött.

Most 2éves és nincs egy perc nyugta sem.

Szóval lehet benne valami.

2015. jún. 22. 20:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Az én kislányom egyfolytában mozgott a hasamban, a végén fájt is az utolsó 2-3 hétben, és most is egy örökmozgó csajszi, októberben lesz 2 éves :)
2015. jún. 23. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!