Kerdeznék olyanokat akik a 29. hét után szültek korababát? Én most vagyok annyi és placenta previa miatt kórházban vagyok. Sajnos vannak vérzések és félek. Tapasztalatok?
Az elso babam 25 hetesen szuletett es nem elte tul. Akkor azt mondtaaz orvosom, hogy a 28. het az, ahonnan mar nagyon nagy esellyel megmaradnak a babak, es a zome minden nagyobb fogyatekossag nelkul.
Most ujra terhes vagyok, es koran kinyilt a mehszajam. Uj dokim van, de o is minden kontrolon azt mondta, hogy csak a 28. hetig huzzuk ki, utana mar megnyugodhatunk.
A 28. heten a babak 84%-a marad eletben, jo esellyel egeszsegesen.
A 29. heten 91%.
A 30. heten 95%.
(Ha meg tudod mondani a baba becsult sulyat es hogy pontosan hanhy hetes+napos vagy, akkor meg pontosabb adatot tudok irni.
Persze, ha megszuletik, akkor a 34.-35. hetig inkubatorban lesz, hogy segitsek a legzeset es a taplalasat. Ez borzaszto latvany, de a piciknek ez a leheto legjobb gondoskodas.
30+3 hkm
Köszi!
Jelen pillanatban pontos súlyt nem tudok,mert minden doki mást mond,de holnap megyek 4d-re akkor majd írok.Egyébkent 29+3 naposak vagyunk ma.
29 es fel hetesen vagy, es olyan 1250-1500 gramm kozott lehet a pici. Ezek alapjan kb. 92% az esely az eletben maradasra. Ez nagyon szep. :)
Jobban vagy tegnap ota?
Elhiszem...
En 24 hetesen kerultem korhazba, es megmondtak, hogy fertozes miatt legkesobb 25 hetesen meg kell szulnom.
Senkinek nem kivanom azt az egy hetet....
De neked mar sokkal, de sokkal jobbak az eselyeid. A te babad mar biztosan eletben marad, a 28. het utan minden nappal hatalmasat leptek elore.
A 30. hettol mar az is lehet, hogy nem szondaval etetik es lelegeztetik, hanem kap tejcsit, es csak sima inkubatorban lesz. (Esetleg 1-2 nap szonda, de nem hosszu hetek.)
Amiota kinyilt a mehszajam teljeen es megrovidult a mehnyakam (17 hetesen), nagyon sokat rettegtem. A 28. hettol lattam a dokin, hogy megnyugodott, es azota en is okes vagyok.
Termeszetes, hogy aggodsz, de nyugi!!!!! :)
Koszi! En is nagyon szurkolok nektek!
Amint van valami fejlemeny, irj! Visszanezegetek majd ide.
29+4 hetesen kozel masfel kiloval nem is olyan pindurka! Kis vasgyuro!
Jol van, ugyesek vagytok, csak gyarapodjatok. Megint egy nappal elorebb vagytok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!