Fogínygyulladással küzdők már 1 hete, kaptam rá
öblögetőt ( Chlorhexamed), de alig használ. Vettem
kismamáknak való fogkefét is. Mit tegyek, hogy ne
szenvedjek miatta?
Figyelt kérdés
13+1hetes vagyok.A fogorvost 1/2 évente látogatom. Mindig is ügyeltem a szájhigiéniára. Az alsó gyökérkezelt és félig épített fogam alatti íny rész van megduzzadva, és ha ráharapok akkor a falat kaparom. Voltam vele fogorvosnál 1 hete, akkor kaptam rá ezt az öblögetőt, de sajnos csak kis ideig használ. Már egyáltalán nem rágok a bal oldalon, és ezért már fogytam is 1kg, mert félek enni. Viszont nem akarok ártani a babámnak, félek, hogy átérzi a fájdalmam. A doki szerint nem olyan kétséges a helyzet, mert szép egészséges a fogazatom, és nem lát kritikus elváltozást az ínyemen sem. Bár látszik, hogy egy kicsit be van gyulladva, de orvosolható. Előfordulhat, hogy a élettelen fog gyökere kezdett el romlani, amit nem lehet látni? És lehet, hogy nincs más megoldás csak a foghúzás, amit én nem szeretnék?!
2008. szept. 1. 10:20
1/10 anonim válasza:
Szia. Előfordulhat, hogy nem lett rendesen kiidegelve. Velem is ez volt. A végén már annyira fájt, hogy szó szerint sírtam a fájdalomtól, ki kellett húzni, és még utána egy hétig is kellett fájdalomcsillapítót szednem, mert addig vártam, míg a csonthártya is begyulladt. Szerintem nincs rosszabb a fogfájásnál, ha nem javul menj vissza, mert a babád is átérzi a fájdalmat, ráadásul be is lázasodhatsz a gyulladás miatt, ami szintén nem használ terhesen. Gyors gyógyulást Neked! 27 hetes pocakos.
2008. szept. 1. 10:27
2/10 anonim válasza:
Szia, javaslom a Gingisol fogíny ecsetelő oldatot! Ez egy gyógynövényes készítmény,(jórészt szegfűszeg olaj) recept nélkül kapható, kisbabáknak szokták adni fogzáskor, de nagyon jó a gyulladt ínyre mert gyull. csökkentő, zsibbasztó és fájdalom csillapító hatása van, napjában többször is használhatod! Nekem bár nap alatt rendbe szokta hozni a fájdalmas fogdolgokat. (Kb. 600 ft )
Szerinetm próbáld ki!!!
2008. szept. 1. 10:33
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, az 1. válaszolónak: 5 éve gyökérkezelt fog, már 2szer nézték, hogy a gyökérkezelés tényleg megtörtént-e, volt egy teljes fogtérkép röntgenem is, amin kivehető a tömés. Sajnos 8 évvel ezelőtt fogzárat kaptam , mert motorozás közben "lefagyott" az állkapocs idegem, ezért járok folyamatosan fogászatra, mert sajnos a bal oldalam emiatt érzékenyebb a kelleténél. A bal oldalon történik a rágás, mert a jobbon 14 évesen kihúzta egy vandálat fogorvos a félig egészséges szuvas fogamat.
2008. szept. 1. 10:42
4/10 anonim válasza:
Szerintem a Corsodyl öblögetőt próbáld ki! Nekem az vált be nagyon! A Gingisol amit az előttem javasoltak, nekem nem volt jó, sőt csak rontott a helyzetemen, dupla akkora lett az ínyem amikor elkezdtem használni, sokkal jobban fájt, a fogorvosom is meglepődött és írt fel helyette egy másikat, aminek most sajnos nem jut eszembe a neve, de majd ha hazaértem megírom. Amióta azt használom semmi bajom sincs!
Menj vissza a fogdokihoz és találjatok ki valamit, mert ennek nem lesz jó vége! Jobbulást!
2008. szept. 1. 10:45
5/10 anonim válasza:
Nem irigyellek, a fogfájásnál nincs elviselhetetlenebb fájdalom.
Én javaslom azért a Gingisolt, próbáld ki, legfeljebb nem használ -de ártani szerintem nem fog-. Ha nem használna, akkor még mindig van egy dolog. Nem tudom ismered-e az FLP Aloe-s termékeit. Van egy First nevű terméke, ami nálam eddig mindig használt, ha be volt gyulladva a fogam. Úgy levitte a gyulladást, hogy a fogorvos csak nézett.
2008. szept. 1. 10:51
6/10 A kérdező kommentje:
Az Aloe First nekem van otthon, de az nem külsőleg van? A műtét utáni hegeimre fújtam, hogy szép legyen.És nekem tényleg bevált, de hogy ezt belsőleg használjam....lehet?
2008. szept. 1. 11:07
7/10 anonim válasza:
Én másik válaszoló vagyok, de nyugodtan használhatod belsőleg is a first-t, én például, ha fáj a torkom, belefújok a torkomba napi 2-szer, és 2-3 nap alatt meggyógyulok!
2008. szept. 1. 12:15
8/10 anonim válasza:
Lehet belsőleg használni, nekem mindig azt ajánlják torokfájásra!
2008. szept. 1. 12:46
9/10 A kérdező kommentje:
És akkor öblögessek vele, vagy csak ecseteljem be vele a fájó felületet?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!