A téli idöszakban vagy a nyári idöszakban könnyebb a nagypocakkal?
Én nyáron is és télen is voltam pocakkal és a téli verziója nekem kínszenvedés volt. Az a sok ruha, kényelmetlen volt, sok volt, alatta a nagy has, öltözni-vetkőzni, huh... Nyáron egy szoknyaruha és késssssz. :)
Aztán a téli 4 fal közé zártság, ellenben a nyári nagy kimozdulásokkal. Fittebb is lesz tőle az ember és a picike is odabent. Én 7 hónapos terhesen augusztusban tollasoztam a párom unokaöccsével. És milyen jól esett... Meg is látszik a fiamon, milyen vasgyúró lett. :) Remélem, a sportos kismamaságomna köszönhetően. A válasz tehát: NYÁRON jobb! (Már aki nem szenved a melegtől.)
Én még csak az első babámat várom, most vagyok 33 hetes, de már most akkora a hasam, mintha holnap szülnék.
Eddig alig kellett magamnak ruhákat vennem, minden pénzünket a babára költhettük. Vettem két kismamanadrágot meg egy fölsőt, az összes többi fölsőm a régi pulóvereim. Van egy laza, téliesített sportdzsekim, az még így, nagy pocakkal is jó, hóban-latyakban pedig a vízhatlan túracipőmet és a túrabakancsomat hordom, abba dagadással együtt is bőven belefér a lábam.
Épp most vagyok gondban, hogy jön a tavasz, és az utolsó két hónapra, a melegebb időkre még nincs fölsőm... Szóval nekem olcsóbb volt a terhesség télen, mint lesz majd a melegebb időben, az utoló két hónapban.
A másik az, hogy folyton légszomjam van, fulladok, és ráadásul nagyon melegem van. Pedig már alig fűtünk (szegény férjem majd megfagy, ahogy nyitogatom rá az ablakokat órákig, meg éjjel, a 13 fokos hálószobában). Nem tudom, mi lenne velem, ha nyári kánikula lenne.
Igaz első babás vagyok, májusban szülök, de sztem jobb volt így télen terhesnek lenni, így is majd' megsültem a lakásban, meg majdnem mindenhol... A családot kikészítettem azzal hogy a -20 fokban is nyitva volt az ablak, mert melegem volt és fulladtam. Amúgy sem bírtam soha a meleget, de biztos hgy megőrültem volna ha a kánikulába kellett volna ezen átesnem... és így is tartok a végétől, hogy nehogy hirtelen hőség legyen, de hátha nem:)
30 hetes km
Mind a kettőnek megvan a maga előnye-hátránya. Télen ugyebár csúszósak az utak, sokat kell öltözni-vetkőzni, kevesebb a kimozdulási lehetőség, viszont nem sülsz meg a saját levedben. Én nyáron voltam nagypocakos (6-8. hónap) és a 40 fogok hőség borzalom volt!!! A kimozdulás jó volt, na de 35-40 fokban? Áhh az szörnyű volt, nem volt kedvem elindulni a hőségben, még a lakásban leengedett redőnyökkel is folyt rólam a víz... De az hogy elég volt egy ruha vagy egy könnyű cérnavékony térdnaci (az a törökbasa féle-nem terhes nadrág) és egy fölső, nagyon kényelmes volt. Ha választhatnék, nagy pocakkal inkább ősszel vagy tavasszal lennék. :)
Sok boldogságot!
5 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!