Baj ha nem szedek vitaminokat terhesség alatt?
10-es! Miért nem érted meg, ha dolgok változhattak, új felfedezéseket, megfigyeléseket tettek a 32!! év alatt és most már ajánlják a vitamint.
Mint ahogy volt ez a glutén bevezetésével. Nemrég még azt mondták, h 6 hónapos kor előtt nem szabad kekszet adni a babának, mert érzékeny lesz rá, de most kutatásokat végeztek és már azt ajánlják, h érdemes bevezetni már 4-5 hónaposan. Vagy gondolod, h valamelyik neves orvosnak kekszgyára van?:D
10-es, na de akkor is azt mondta a folsav kell nem? :)
Kérdező, már mindegy. A gerincvelő záródás miatt fontos a folsav, rég lezajlott már 10 hetesen. Az a mennyiség ami a gravidaban van akkor elég, ha minden nap be van szedve és jól szívódik fel a szervezetedben. Én minden mao szedtem a gravidat és pótoltam a folsavat, mondjuk az én szervezetem nem olyan, hogy minden 100%-ban fel is szívódik, ezért így volt jó..
A többi meg.. Felesleges ezen vitázni, van aki sose szed vitaminokat és táplálékkal be tud vinni mindent a szervezetébe. Itt a nyár, sok a zöldség és gyümölcs. A vasra próbálj odafigyelni mert rengeteg kell most belőle. Vérkép mikor lesz persze kiderül, ha véletlenül hiány áll fent akkor azt kell pótolni, addig nem feltétlen szükséges ha úgy gondolod.
De ha görcsölsz akkor magnéziumot azért szedjél.
Ó, anyám....
Na először is: A vitamin nem gyógyszer!
Másodszor: Régen lóvasút is volt, ma nincs. Változik a világ kedves kérdező. Régen eleink nem zabáltak mindenfle finomított, félkész szemetet, nem jártak gyorsétterembe újabb szemetet enni. Saját földben megtermelt zöldféléket és gyümölcsöket fogyasztottak a saját vágású, saját nevelésű állataik mellé. Más életmódot is éltek.
Az MTA rendszeresen figyeli a zöldségek vitamintarzalmának alakulását. A neten az erről szóló tanulmány bárki számára elérhető. A mai zöldfélék és gyümölcsök vitamintartalma nagyságrendekkel alacsonyabb, erősen közelít a nullához. Példa: Régebben a káposzta vitamintartalma volt valamennyi. Nem tudom fejből idézni a pontos mennyiséget, de nagy jelentősége nincs is. Tekintsük azt a mennyiséget 100%-nak. Na, ahhoz képest ma a vitamintartalom 5% alatt van...
Nem véletlenül vannak vitaminkészítmények. Zöldségekkel ma már lehetetlen elegendő vitamint bevinni.
De ha te kockáztatod a gyereked egészségét, mert egyszerűbb kifogásokat kersni, hát, te tudod.
Én biztos nem lennék Ennyire felelőtlen, de hát nem vagyunk egyformák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!