Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj ha nem szedek vitaminokat...

NikiDávid kérdése:

Baj ha nem szedek vitaminokat terhesség alatt?

Figyelt kérdés
10 hetes vagyok , kiváltottam a gravidát -magneB6 , lassan két hónapja csak ott àlnak egyszerűen nem megy le kihánYom! Nagyon sok gyümölcsőt eszek minden nap!

2015. jún. 5. 19:50
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, eleinte olyan 3-4 tabletta lecsúszott hetente mostanàba màr csak 1db hetente 2 talán baj ha most kezdenem szedni tovàbb , veszek majd most folsavat is, mondjuk a gravidába van.
2015. jún. 6. 07:55
 12/27 anonim ***** válasza:

10-es! Miért nem érted meg, ha dolgok változhattak, új felfedezéseket, megfigyeléseket tettek a 32!! év alatt és most már ajánlják a vitamint.

Mint ahogy volt ez a glutén bevezetésével. Nemrég még azt mondták, h 6 hónapos kor előtt nem szabad kekszet adni a babának, mert érzékeny lesz rá, de most kutatásokat végeztek és már azt ajánlják, h érdemes bevezetni már 4-5 hónaposan. Vagy gondolod, h valamelyik neves orvosnak kekszgyára van?:D

2015. jún. 6. 08:50
 13/27 anonim ***** válasza:

10-es, na de akkor is azt mondta a folsav kell nem? :)

Kérdező, már mindegy. A gerincvelő záródás miatt fontos a folsav, rég lezajlott már 10 hetesen. Az a mennyiség ami a gravidaban van akkor elég, ha minden nap be van szedve és jól szívódik fel a szervezetedben. Én minden mao szedtem a gravidat és pótoltam a folsavat, mondjuk az én szervezetem nem olyan, hogy minden 100%-ban fel is szívódik, ezért így volt jó..

A többi meg.. Felesleges ezen vitázni, van aki sose szed vitaminokat és táplálékkal be tud vinni mindent a szervezetébe. Itt a nyár, sok a zöldség és gyümölcs. A vasra próbálj odafigyelni mert rengeteg kell most belőle. Vérkép mikor lesz persze kiderül, ha véletlenül hiány áll fent akkor azt kell pótolni, addig nem feltétlen szükséges ha úgy gondolod.

De ha görcsölsz akkor magnéziumot azért szedjél.

2015. jún. 6. 09:02
 14/27 anonim ***** válasza:
Én Femibiont szedtem. Volt hogy nekem sem akart lemenni. Akkor én úgy csináltam, hogy mikor ettem, akkor egy falat mellé vettem be a bogyót és ittam rá egy kis folyadékot és úgy lecsúszott. Állandó hányingered van? Ha enni tudsz akkor ezt így megpróbálhatod. Nekem segített amíg hányingerem volt a 12. hétig.
2015. jún. 6. 09:16
 15/27 anonim ***** válasza:
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy a gyereked egészségét kockáztatod vele. Meglehet, hogy enélkül is egészségesen születik, de megnöveled a lehetőségét annak, hogy valami gond lesz vele. Azt neked kell tudnod, hogy ha ez utóbbi bekövetkezik, akkor hogy fogsz majd a tükörbe nézni. Felteszem, olykor gyógyszert is be tudsz venni, ha kell. Pontosan ugyanúgy kell a vitamint is lenyelni. Tudom, ez hányós időszak. De azért enni szoktál, nem? Vedd be akkor!
2015. jún. 8. 09:29
 16/27 A kérdező kommentje:
Kősz a vàlaszolat mindenkinek ! Én azt mondom hogy régen ilyen nem volt és rengeteg ember van a világon, ez már csak a mostani elnyomó rendszer hogy szedjék gyógyszert ne csinàld ez ... Régen nem volt gyógyszer, több hónapos kismama dolgozott földeken kertbe, pakolt emelt .... Amellett ismertem egy Angyalt aki 15 szép gyermeket ki hordott és makk egézséges lett mind! Nem tartom elönNek a nyomuló rossz szàndèkú szedjed mert ha nem hogy nézel tükörbe ez az egyesek sajàt eltorzult gonosz párás vèlemènye! Meg kell értenetek mindig van jobb baloldal ki mit választ, de mindegyik oldalon megterem jo meg rossz is! Meg egy pl. Kifejezetten gyógyszer ellenes volt sogornöm sőt egy művészlèlek! Semmi baja nem lett hála istennek a kislányának 18 hónapos lesz! Nem is vitatkozom csak egy kérdés volt hogy nem tudtam minden nap szedni gyógyszert ... Neharafudjon akit megbántottam de csak én is leírtam a politikàmat ahogy ő ezen nem kell megsértődni
2015. jún. 9. 08:52
 17/27 anonim ***** válasza:

Ó, anyám....

Na először is: A vitamin nem gyógyszer!

Másodszor: Régen lóvasút is volt, ma nincs. Változik a világ kedves kérdező. Régen eleink nem zabáltak mindenfle finomított, félkész szemetet, nem jártak gyorsétterembe újabb szemetet enni. Saját földben megtermelt zöldféléket és gyümölcsöket fogyasztottak a saját vágású, saját nevelésű állataik mellé. Más életmódot is éltek.

Az MTA rendszeresen figyeli a zöldségek vitamintarzalmának alakulását. A neten az erről szóló tanulmány bárki számára elérhető. A mai zöldfélék és gyümölcsök vitamintartalma nagyságrendekkel alacsonyabb, erősen közelít a nullához. Példa: Régebben a káposzta vitamintartalma volt valamennyi. Nem tudom fejből idézni a pontos mennyiséget, de nagy jelentősége nincs is. Tekintsük azt a mennyiséget 100%-nak. Na, ahhoz képest ma a vitamintartalom 5% alatt van...

Nem véletlenül vannak vitaminkészítmények. Zöldségekkel ma már lehetetlen elegendő vitamint bevinni.

De ha te kockáztatod a gyereked egészségét, mert egyszerűbb kifogásokat kersni, hát, te tudod.

Én biztos nem lennék Ennyire felelőtlen, de hát nem vagyunk egyformák...

2015. jún. 9. 09:09
 18/27 anonim ***** válasza:
Ja és akkor mg nem beszéltünk arról, hogy régen nem voltak génkezelt, meg mindenféle vegyszeres, adalékokkal megterhelt szarok. Ma öntudatlanul is ezt eszed, mert a boltokban nem kapsz mást. Tehát hacsak nem saját biogazdálkodásban termeled a cuccokat és vegyszermentes tápanyaggal dúsítod a földet, akkor jobban jársz, ha nem kockáztatsz.
2015. jún. 9. 09:15
 19/27 anonim ***** válasza:
Szegény kérdező! Figyelj, azzal már bőven tettél/teszel a babádért, ha heti 2-3 szemet beveszel. Egy észrevétel! A gravidára többen panaszkodnak, hogy hánynak tőle. Ha kipróbálnál mást esetleg?
2015. jún. 9. 13:24
 20/27 anonim ***** válasza:
Már elnézést, de heti 2-3 szem mire is elég? Vitamint rendszeresen kell pótolni! Ma beveszed, azt a szervezet fel is emészti, holnapra nincs. A vitaminokat nem ad hoc jelleggel és nem is kúraszerűen kell szedni. A vitamin az élet része, ha úgy tetszik az egészség alapja. Mindig pótolni kell.
2015. jún. 9. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!