Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18-ik héten miért nem nézett...

18-ik héten miért nem nézett a védőnő magzati szívhangot és haskörfogatot?

Figyelt kérdés
Elvileg kellett volna, mindenhol ezt írják. Nektek mikor mértek/hallgattak ilyeneket először?
2015. jún. 5. 13:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Haskörfogatot nekem sem nézett sosem csak vérnyomást, súlyt és vizeletet. Viszont szívhangot a 16. héttől mindig nézett, amikor mentem hozzá.
2015. jún. 5. 14:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Védőnőként annyit fűznék hozzá, hogy egy dolog a protokoll, egy másik, hogy ténylegesen mire van lehetőség :) Pl. nagyon sok tanácsadóban olyan rozoga, elavult a szívhanghallgató, hogy örülünk, ha 20-24. hét felett megtaláljuk vele a magzatét. Ilyenkor inkább meg sem próbáljuk, mert ha nem sikerül befogni, akkor a kismama elkezd pánikolni, hogy miért nincs szívhang, közben meg csak a gép szórakozik... Vagy elromlott, és az önkormányzat nem hajlandó újat venni (megtörtént!). Szóval sok oka lehet, ha legközelebb mész, nyugodtan kérdezz rá, nem fogja zokon venni! :)
2015. jún. 5. 15:42
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem se nézett szívhangot. Se haskörfogatot. Se vizeletet. Trimeszterenként egyszer kellett csak mennem.

Mondjuk nem bánom. :) De csak azért nagy a szám, mert kaptam kölcsön egy Angelsoundot, ha nagyon akarok, bármikor nézhetek szívhangot.

2015. jún. 5. 17:00
 14/15 anonim ***** válasza:

Az enyém is csak "mázsál" és vérnyomást mér, valamint beírja az adatokat a kiskönyvbe.

Szívhangot két vizsgálóval arrébb az orvos néz, azt is csak a 24. héttől. Haskörfogatot egyik sem.

2015. jún. 5. 17:41
 15/15 anonim ***** válasza:

*

14-eshez kieg.:

vizeletet pedig a labor. A beutalót az sztk-s orvos adja.

2015. jún. 5. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!