41 évesen vállalnátok 3. gyereket?
Azt tudjátok, hogy nem csak a kérdező pontozhat? Sőt, az én véleményem csak egy a sok közül. Így ha le vagytok pontozva, nem kell egyből a kérdező torkának ugrani.
20 évesen persze én is azt mondtam, hogy max. 35-ig, de nekem is úgy alakult az életem, hogy 30 évesen mentem férjhez.
Hogyne vállalhatnál! Persze minden ilyen kérdésre iderajzanak a huszonéves anyukák és szajkózzák, hogy hú de öreg leszel a gyerek ballagásán, meg hogy milyen oltári hatalmas esélye van a down kórra (ez a két népszerű érvük)
Én a 41. születésnapom előtt szülöm meg a második gyerekemet, és köszönöm, jól vagyunk, fitt vagyok és teszek is majd azért hogy 58 évesen is az legyek.
Amúgy a genetikus azt mondta nekem a múlt héten a tanácsadáson, hogy az én korombeli nőknek 99% esélyük van az egészséges babára, és csak 1% arra, hogy beteg lesz, de a CVS ezt is kiszűri.
Majd megkérdezte: ha a lottón 99% esélyem lenne nyerni, vajon megvenném-e a szelvényt? :-)
Igazából nekem is azt mondta a védőnő, hogy már felülbírálták azt a nézetet, hogy az életkor előrehaladtával nagyobb az esély a Down-kórra, az teljesen genetikától függ. Akinek volt a családban, annak 20 évesen is érdemes kérni a vizsgálatot, akinek meg nem, vérvételből simán kimutatható 88 %-os biztonsággal. Persze azt nem állja a TB...
Persze elismerem, hogy így is nagyobb az egészségügyi kockázata, mint fiatalabban, de nem a Down-kór miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!