Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A cukorvizsgálat mennyire...

A cukorvizsgálat mennyire szörnyű? Kinek milyen élmény volt?

Figyelt kérdés

Sokan mondják, hogy rosszul voltak stb..

Tényleg annyira rémes? Mi a menete?

2015. máj. 22. 10:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt rémes egyáltalán. Mondjuk én édesszájú vagyok, talán ezért sem. Odaértem fél nyolcra, felcímkézték a vitt vizeletet, vettek vért, kikeverték citromlével a cukros vizet, megittam. Semmi gondom nem volt, csak nagyon mehetnékem volt a következő két órában, dolgozott a cukor bennem, gondolom én. Szerintem egy hegyet le tudtam volna bontani, mintha energiaitalt ittam volna. De nálunk ott kell ülni, még figyelik is, hogy ne sétálgass. Aztán a két óra vége előtt öt perccel újabb vizelet mintát kell adni, és leveszik a vért. Másnapra meg is van nálunk az eredmény. A zsemlés, tejes vizsgálat nálunk az első trimeszterben van, a 24. héten ez a standard vizsgálat megy. Mondjuk nekem rossz lett a terhelt eredmény, pedig az éhgyomrim csak 2,8 volt. De én utána is végig így voltam, két hetente kellett járnom próbareggelizős vérvételre, és az éhgyomrim mindig 3 körül ingadozott, de szerencsére a diétának köszönhetően a terhelt értékek már jók voltak.
2015. máj. 22. 10:55
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Ja és nekem éhgyomorra a minimum alatt volt kicsivel a cukorszintem, mégsem lettem szarul tőle.
2015. máj. 22. 10:55
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

szegeden leveszik az éhgyomrit, és rá 2 órával a terheltet.

de olvastam olyat is, hogy van, ahol zsömlét etetnek a kismamával, és utána 1 órával vesznek vért, majd újabb 1 óra elteltével megint.

szóval attól is függ, hogy hova jársz terhesgondozásra.

2015. máj. 22. 11:01
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is paráltam,hogy rossz lesz mert ezt olvastam!

Hát nem kellett volna olvasnom :)

Semmi extra nincs benne. Bementem reggel,levették a vért,bekeverték a lötyit nekem, "ráadásul még citromot sem vittem:)"

Az első korty után 10 percen belül meg kellett inni,megittam és kivártam szépen a seggemen a 2 órát:) Azért a barátnőmet vittem magammal mert különben ott untam volna halálra magam:)

Aztán megint levették a vért. 1 hét múlva jött az eredmény. Tökéletes volt!

Nem voltam rosszul,nem szédelegtem és társai.:) De ott egy kismamán sem láttam,hogy rosszul lettek volna! Rejtvényt fejtettek,telefonon játszottak:) stb.

A vége fele már picit rossz volt mert nagyon éhes voltam:) ennyi:)

2015. máj. 22. 11:04
 15/20 anonim ***** válasza:
Off: hány hetesen végzik a cukorterhelést?
2015. máj. 22. 11:06
 16/20 anonim ***** válasza:
Nálunk 24. héten végzik.
2015. máj. 22. 11:16
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

2 hete voltam, es agyonriogattak, hogy milyen szornyu es emelyito es ihatatlan, stb...

Feleslegesen paraztam. Nagyon edes, es ennyi.

2015. máj. 22. 12:05
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Szörnyűnek azért nem mondanám,ki lehet bírni.Nekem úgy volt hogy korán reggel oda mentem 7 kor behívtak vettek vért.kikeverték 2dc vízbe a cukrot vittem citromot,de nem engedték hogy beletegyem mert Állítólag belezavarhat az eredménybe,pedig a védőnőm ajánlotta hogy vigyek.Én nehezen tudtam meginni az első pár korty még csúszott is aztán a felénél már vissza akart jőnni,nem volt elkeverve rendesen nagyon tömény volt de megittam valahogy.aztán 1 óra múlva megint vérvétel és 1 óra múlva megint.én ott maradtam végig mert rosszul voltam.
2015. máj. 22. 12:12
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg feleslegesen megy a hiszti ezzel kapcsolatban. Én olvasgattam sok helyen, mire oda jutottam, konkrétan rettegtem, hogy ez mennyire rossz lesz, utálom az édeset, ez meg tömény, fúj, biztos ott fogok elpusztulni, mert mindenki ezt mondja.

Na ehhez képest semmi bajom nem volt a világon. Nálunk úgy van, hogy előző este bekeverheted magadnak a cuccot, 2-3 deci langyos vízbe, azt viszed magaddal. Itt mondjuk nem engedik, hogy citromot tegyél bele, pedig direkt vittem, megkérdeztem, de mondták, hogy nem lehet. Levették az éhgyomrit, kiküldtek, hogy igyam meg a löttyöt, 2 óra múlva szóljak, addig azt csinálok, amit akarok, csak továbbra se egyek. Éhgyomri után kimentem, a legrosszabbra számítva beleittam a szmötyibe és semmi extra nem volt, olyan, mint a folyékony szőlőcukor kb, sőt, még tán kevésbé édes. Simán lehúztam, nem volt semmi gond, elmentünk a férjemmel a tescóba vásárolni, míg letelt a 2 óra (nálunk nem kell ott ülni). Abszolút nem hatott meg a dolog, pedig az éhgyomri cukrom nekem is alacsony (4,3), a terhelt is tökéletes lett, 4,8.

Nem kell tőle annyira félni, sokan túlhisztizik kissé.

2015. máj. 22. 12:17
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válszokat! Szép napot! 😊
2015. máj. 22. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!