A cukorvizsgálat mennyire szörnyű? Kinek milyen élmény volt?
Sokan mondják, hogy rosszul voltak stb..
Tényleg annyira rémes? Mi a menete?
én mondjuk alapból nem voltam hányingeres típus, talán pár alkalommal ha volt hányingerem az elején, de nem hánytam.
a cukorterhelés előtt jó 10 órával már nem ittam semmit, hogy baromi szomjas legyek mire odamegyek..vittem citromlevet is, hogy bele teszem de arra már nem volt idő (a menete, hogy kiváltod a patikában a cukrot, - - - nálunk előző este bele kellett keverni langyos vízbe, és másnak magunkkal vinni de erre kérdez rá - és akkor odamész, leveszik a vért, megiszod a lötyit, hazamész és két óra múlva megint leveszik, ha jól emlékszem így volt. Nem mindenkit engednek haza, nálunk kisvárosban 10 perc alatt hazasétálsz, így megengedték). szóval én baromi szomjasan felhajtottam még jól is esett :)
Nem annyira vészes, mint amilyennek beállítják.
Nálam nem volt semmi gond, csak nagyon éhes voltam :D 3x csináltam végig.
Fél 8-ra volt időpontom, megittam azt a löttyöt, vért vettek. Aztán 1 óra múlva újra. Aztán megint 1 óra mulva. Aztán ettem :D
Nálam anno egészen laza volt. Löttyivás helyett a dokim úgy rendelkezett, hogy az első vérvétel után egyek meg egy zsemlét és igyak egy deci tejet. Utána egy órával vettek vért másodszorra.
Ennek köszönhetően sem éhes nem voltam, sem pedig a cukros lét nem kellett meginnom.
Első terhességemnél semmi baj nem volt, sőt jól is esett hogy került valami a gyomromba, mivel citromot is tettünk bele, nem volt olyan vészesen édes. Utána a cukor-érték is jó lett.
Második terhességemnél is tettünk bele citromot, de ott majd' elájultam, amíg letelt a 2 óra várakozási idő. Borzalmas volt. Próbáltam teljesen mozdulatlanul ülni és mélyeket lélegezni, hogy ne hányjak ki mindent. A cukor-érték 8,1 lett ezek után. :/ Éreztem, hogy valami nem oké, és nem is lett az. 150-es diéta. :/
Amúgy nálunk úgy zajlott, hogy reggel 7-re oda kellett menni, vért vettek. Akkor megnézték az éhgyomri értéket, ha rendben volt, akkor meg kellett inni a cukros lötyit. Aztán 2 óra várakozás, majd újra vérvétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!