Mi a baj a hízással? Ha a terhes kismama a kelleténél többet hízik, akkor az miért olyan nagy baj?
Én nagyjából ugyanannyit és ugyanúgy eszem, mint a terhesség előtt. Kevesebb cukrot és csokit, de nem diétás ételeket eszem, és ha megkívánok valamit azt meg is eszem.
Ezáltal sajnos hízok, 4 hónapos babás vagyok és kb 6 kilót híztam.
Hízékony is vagyok, és az első trim-ben nem volt hányás így nem is fogytam. Most a hízás miatt tényleg annyira rémesen kellene éreznem magam?
Kedves kérdező.
Nem azt írtam, hogy Te pontoztál le.
Ezen kívül el lehet olvasni az általam írt sorokat, és azt ahogy te reagáltál rá.
Szerintem mindenki számára sokat elárul rólad a hangnemed.
Ja, most látom. A hozzászólásom és természetesen a tied is törlésre került.
Talán beláttad, hogy nincs igazad, hogy frusztrált vagy, mert valaki le merte írni, hogy nem kell 20-30 kilót hízni. A cukor baj is csak kifogás!
Meg a terhesség is. Meg a szoptatás. Meg maga a gyerek is.
De leírom még egyszer:
Az itt a gonosz és rossz, aki azt meri írni, hogy igen, baj a hízás.Mert nem bólogat a te elméletedre.
Az igazság mindig fájdalmas. A beismerés is.
A többiért pedig tenni kell. Ez pedig nehéz!
A terhesség alatti túlzott súlynövekedés nagyon veszélyes lehet mind az anyára, mind a magzatra.
Szülés előtt okozhat spontán vetélést,terhességi diabéteszt, magas vérnyomást,toxémiát, és növeli a koraszülés esélyét.A szülés alatt is galibát okozhat, mert növelő a császármetszés esélyét,nagyobb az esély a seb szétválására, a trombózisra. Ráadásul a gyerek is hajlamosabb lesz a felnőttkori elhízásra, metabolikus szindrómára.
Úgyhogy már csak ezért sem érdemes 20-25 kilókat felszedni (12-13 kg max az egészséges).
Nem mellesleg nagyon elszomorító is tud lenni, ha a csecsemő melletti éjszakázástól megfáradt kismama legfeljebb a mackónadrágjába tudja belepréselni magát, és a megmaradt 15-20 kiló súlyfeleslege miatt a teljes ruhatárát le kell cserélni (...a GYED-et erre költeni babakelengye helyett...hát...)
Nekem édesanyám 24-25 kg-t hízott velem is és a testvéremmel is. Én 2,5kg voltam, tesóm 3kg körül.
Anyu vékony votl 48 kg-ról indult. Rengeteget hányt, de közte olyan éhes volt, hogy betolt vagy 3 adag ebédet... hányás ellenére is sokat hízott.
Én túlsulyos vagyok és egészen a 16. hétig nem híztam, pedig mindent is ettem, emrt éhes voltam állandóan. a végére összesen 13kg jött fel, ami szülés után két héttel el is tünt.
Most újra terhes vagyok, sajnos nagyobb súllyal indulok, de már most ingadozik durván a súlyom, pedig nem ezsek sokat, és próbálok figyelni. Be kell vezetni nálam is a diétás étkezést...
Sógornőm pedig szintén kis sovány alkat, mégis küzdött a terhességi cukorral, pedig kb az elejétől diétáznia kellett. Nyilván így nem hízott sokat, de kb majd belebolondult, hogy nem eheti amit akar.
A terhességi cuko sajnos egyáltalán nem nézi, hogy ki hány kg...
Az, meg hogy gáz e hízni vagy sem, mindneki maga érzi. Nyilván nem a legjobb dolog... de valóban van benne genetika is... az évek alatt sok olvasgatás után találkoztam olyanokkal, hogy két terhesség, egyiknél zabált másiknál diétázott és ugyan annyit hízott mindkétszer... a terhesség kiszámíthatatlan dolgokra képes :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!