Már miért ne ehetnél?!Mindent ehetsz amit csak akarsz,bár a nyers kajákat inkább kerüld,de azon kívül bármit fogyaszthatsz,amit csak szeretnél,esetleg persze mindent csak mértékkel.Egy idő után úgyis rájössz,hogy mi az ami jólesik,és mi az ami nem.Jó egészséget!27 hetes kismami
2008. aug. 30. 15:59
3/7 anonim válasza:
Szia!A tengeri herkentyűkről azt mondják lehet enni de nem állandóan, és nagy mennyiségben, a higanytartalom miatt, de amennyit mi eszünk belőlle, az igazán elenyésző.
Boldog babavárást!
2008. aug. 30. 16:11
4/7 anonim válasza:
szerintem ez az,amivel kétségbeejtik a kismamákat és mindenki maga dönti el,hogy bevállalja-e. én azt olvastam,hogy nem javasolt enni: nyers tojást tartalmazó ételeket,lágy sajtokat, tenger gyümölcseit,májat meg még ki tudja miket. én is ettem a terhességem alatt tiramisut is,lágy sajtot is, májat is. rákot nem,mert azt nem szeretem. ha eszel,mindenképp jól főzd át,szerintem kicsi az esély,hogy bármi baj legyen
2008. aug. 30. 16:14
5/7 anonim válasza:
Én szinte minden nap eszem garnélarákot és camembert sajtot. Ez a két étel lett a "kívánósságom csúcspontja".
Még élek és minden a legnagyobb rendben, egyél bátran.
37 hetes kismama
2008. aug. 30. 16:25
6/7 anonim válasza:
A legnagyobb lelki nyugalommal:). Csak jót teszel vele magatoknak, remek fehérjeforrás és jódtartalma miatt is hasznos.
Egyedül a nagytestű ragadozóhalakat célszerű max heti egyszer-kétszer fogyasztani, mert azok a higanyhalmozóak.
A nyers tojást és nyers húsokat viszont nem árt kerülni, ahogy a pasztörizálatlan tejet, abból készült sajtokat sem célszerű fogyasztani. Nem másért, minthogy olyan fertőzések forrásai lehetnek, melyek ránk ugyan nem, de a magzatra veszélyesek lehetnek. De ezt a pár hónapot ki lehet bírni ezek nélkül.
35 hetes /dietetikus/ kismami
2008. aug. 30. 16:49
7/7 anonim válasza:
Sziasztok!Én is hallottam afelől,hogy néhány étel kifejezetten kerülendő babavárás alatt.A nyers húsos ételek és tejtermékek,amit már az előttem hozzászólók is említettek.De.....Jajj,ma már mindenfélékkel ijesztgetik a leendő anyákat...talán túltájékoztatnak minket kicsit.Ezt ne egyél...meg azt ne csináld...az anyukám jókat mosolyog,mikor elmesélem neki a legújabb okosságokat,pedig ő sem volt másképp,mint a mai kismamák!Ezzel arra céloztam,hogy régebben nem csináltak ekkora bizniszt a babavárásból,mint amivé manapság kinőtte magát...lásd ételek.Üdv minden pocakosnak!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!