2napja fáj a fogam de még nem voltam dokinál. Hátha emúlik. Volt már rá példa! De nem akarózik neki így hétfőn megyek! A lényeg, h bevettem 1 félszem algopyrint, m úgy tudom, azt lehet?
De azért bűntudatom van! Nem szeretnék ártani a babámnak!
Ja és az előbb olvastam, h a rossz fogak koraszüéshez vezethetnek. Igaz ez? Egyébként 24hetes vagyok.
Szia!
Nekem a doki azt mondta,hogy algopyrint azt nem szabad a terhesség alatt szedni,mert állítólag hatással van a baba fejlődésére. Én csak panadolt vehettem be,ha fájt valamim. Szerintem mindenképpen kérdezz rá a dokira,hogy milyen fájdalomcsillapítot szedhetsz!
Szija
Először is köszi,h válaszoltál!:)
Másodszor.Sejtettem,h a Panadolt ajánlani fogjátok,,mert már többször olvastam,h komoly vita alakult ki,h melyiket lehet.Én
De az én ismerettségi körömben az algopyrint ajánlották!
Képzeld még olyan is volt aki rendszeresen injekció formájában kapta!Am meg a betegtájékoztatón az szerepel,h csak az első 3 és az uccsó 3hónapban nem szabad!Rem igaz!Mind1 hétfőn irány a doki.És köszi:)
Lehet szedni Algopyrint, nincs káros hatása a magzatra! /Gyógyszerészek és orvosok szájából hallottam gyógyszertanon a Sote-n, és a gyógyszertankönyv is így írja/
Advilt, Nurophent, Voltarent stb nem szabad.
Mindenesetre menj el a fogorvoshoz minél előbb, meg kellene nézetni mégiscsak azt a fogat! A fogproblémákat várandósság alatt igenis komolyan kell venni.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Főleg az utolsó válaszolónak!
Nagyon megnyugtatóan írtál kösz:)
egyenlőre csillapítsd a fájdalmadat, algopyrint leht, algoflex forte-t is--orvosi forrás.
A fogorvost pedig ne hagyd ki, mert ha esetleg a gyorsabb romlás miatt széthullik a fogad, nem lenne jó ha már csak a szájsebész segíthetne!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!