Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik terhesen dohányoztak,...

Akik terhesen dohányoztak, egészséges lett a babájuk?

Figyelt kérdés
Olyan sokat hallani a terhesség alatti dohányzás veszélyéről. Elsősorban olyan anyukák válaszàt várom, akik dohànyoztak, esetleg ismerősük dohányzott míg babát várt.
2015. máj. 15. 21:42
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
37%
A ket nagylanyommal nem cigiztem. Megis mindketto taplalekallergias sulyosan es asztmas. A ket kicsivel cigiztem, igaz, hogy napi max 2-3 szalat, de makk egeszsegesek.
2015. máj. 16. 08:31
 22/32 anonim ***** válasza:
85%

A cigarettafüst 4000nél is több vegyi anyagot tartalmaz,köztük néhány igazán brutálisat. Egy csomó mérgező anyag bejut a kismama véráramába,ami a születendő gyermek egyetlen oxigén,és tápanyagforrása.

1. A baba halva,vagy túl korán születhet. koraszülésnek az esélye dupla annyi

2. kisebb sulyú baba lehet. ez is igaz.én is 2500 voltam.az alatt nem is viheted haza,mert koraszülött súly.

3.légzési problémák,akár lélegeztőre is kelhet tenni ha megszületik.nagyobb hajlam asztmára. (én egy csomó mindenre vagyok allergiás)

4.nagyobb esély a csecsemőhalálra

5. a méhlepényt is öregíti. ha idő előtt leválik,a baba halálra van ítélve

6. tuti,hogy az immunrendszernek se jó. nekem kb nincs is olyanom,télen 2 hetente vagyok beteg. rokonom 3 gyerekkel cigizett,egész télen beteg mind a három. a picinek most volt mellhártyagyulladása.

7. te nem tudsz leszokni,szerinted a babának könnyebb??? megszületik,elvonod tőle a nikotint,amit megszokott. amit te nem bírsz,ő azt éli át.

8. cseszheted a szoptatást. a TE hibádból. mikor más mindent megtesz egy csepp anyatejért is. csak a tiéd még az értékes kolosztrumot se kaphat meg,amit még a tápszeres babák is megszoktak,mivel nulla immunrendszerrel jönnek a világra.

De hajrá,cigizzen mindenki,mert a szomszéd marcsi gyerekénel nem lett baja. csak ha halva,vagy korán születik,bírkozzon meg vele valahogy. vagy ha 10 évesen nem játszhat a többi gyerekkel mert fullad. egyiket se kívánom senkinek ne legyen igazam. egyébként egy gyerek millió áldozattal jár,ez van. én is cigiztem,5 évet. aztán fél évvel előtte letettem,akkor is ha fogcsikorgatva. akarás kérdése.

2015. máj. 16. 09:30
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez vicc, tényleg az jön le, hogy minden dohányos anyuka gyereke "makk egészséges", sőt, ha nem dohányoztak akkor beteg gyerekük született. Ja nyugtassátok magatokat ezzel mert önzőek voltatok és orosz rulettet játszottatok a gyerekeitek életével. Persze, igazából direkt jót tettetek nekik.
2015. máj. 16. 11:35
 24/32 anonim ***** válasza:
87%
Sógornőm végig cigizte terhességét neki egészséges babája született,egyik ismerősömnek 4 gyermeke van mind a 4-el cigizett,baja egyiknek sem lett de a méhlepénye mind a 4-nél nagyon csúnya volt(az orvos mondta neki) hálistennek egyik sem lett koraszülött,de ha valaki terhesen cigizik annak az a legnagyobb veszélye hogy koraszülött lesz a baba vagy ha nem koraszülött kis súllyal jön a világra. Persze van aki végig pöfékeli és mégis 4 kilós babát szül,én a gyermekem biztonsága érdekében azért leraktam.. Nagyon hiányzott a cigi de mindig arra gondoltam hogy magamat mérgezhetem még sokáig de a gyermekemet nem fogom.
2015. máj. 16. 13:02
 25/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Várom a tapasztalatokat továbbra is!
2015. máj. 17. 12:32
 26/32 anonim ***** válasza:

Anyám végig cigizte a terhességeit. A bátyám és én is 3500gal születtünk és egészséges felnőttek vagyunk. Régen a dokik azon az állásponton voltak, hogy nyugodtan lehet cigizni.

Persze nem mondom, hogy cigizni kell terhesség alatt én is letettem előtte.

2015. máj. 19. 13:10
 27/32 anonim ***** válasza:
68%
Az én anyám dohányzott mindhárman cigifüstben nőttünk fel. Sose fogom neki megbocsájtani, hogy mindig bagószagúak voltunk, meg hogy nekünk nem tellett pl. sajtra, de nekik mindig volt cigijük. Asztmás voltam és rengeteg bajom volt nekem is, meg a tesóimnak is. A bátyám drog problémákkal küzdött, az öcsémnek meg nem volt zománc a fogain, úgy bújt ki az összes.
2015. máj. 19. 14:24
 28/32 anonim ***** válasza:

Én teljes mértékben abbahagytam a cigizést, amikor megtudtam, hogy babát várok, pedig nagy dohányos voltam, illetve sajnos most is az vagyok, de terhesen, és a szoptatás ideje alatt nem gyújtottam rá.

Viszont van olyan ismerősöm, aki igen. Az egyiküknek három gyereke van, mind a három terhessége alatt dohányzott. Már felnőttek a gyerekei, és egészségesek is mind a hárman. Ja, és ami nekem külön durva ebben, hogy a nő amúgy orvos.

Másik ismerősöm szintén cigizett terhesen, két gyereke van, egy hétéves és egy hároméves, mindkettő asztmás.

Harmadik ismerősöm úgyszintén cigizett terhesen (állítása szerint kevesebbet, mint előtte), egy ötéves gyereke van, ő is asztmás, és egy hónappal korábban is született, mint kellett volna.

Ezek fényében én inkább nem kockáztatnék. Lehet persze, hogy a babának semmi baja nem lesz, de az is megeshet, hogy tartós betegséget okoz vele az anya a gyerekének. Szóval hiába van ellenpélda, hiába ismerek olyat, akinek egyik gyereke sem lett beteg, én nem fogok kockáztatni legközelebb sem, mert ha úgy döntök, hogy babát vállalok (újra), akkor úgy gondolom, hogy kutya kötelességem megtenni mindent az egészsége érdekében. Ha a cigi fontosabb lenne, mint a baba egészsége, akkor nem is kérdéses, hogy nem állok készen a gyerekvállalásra.

2015. máj. 22. 08:46
 29/32 anonim ***** válasza:
Én is dohányoztam és nagyon nem vagyok büszke rá! Szerencsém volt! 41. héten 4050gr-al született a fiam makk egészséges!
2015. máj. 28. 22:32
 30/32 anonim ***** válasza:

ismertem 1 anyukát, ő napi 1 dobozzal szívott el, neki olyan babája született, hogy a tüdejében az alveolusok nem fejlődtek ki rendesen és olyan sípolósan lélegzik, állítólag nem tudnak neki javítani az állapotán.

ismerek 1 másik anyukát is, ő sem bírt leszokni, de lecsökkentette napi 1-2 szálra, az ő babájának eddig nincs semmi baja

anyukám meg sose dohányzott, én mégis asztmás vagyok

szerintem az is számít ha az anyuka mellett dohányoznak, az felér azzal szerintem, ha ő is elszívna napi pár szálat

2015. máj. 28. 23:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!