Akik terhesen dohányoztak, egészséges lett a babájuk?
Figyelt kérdés
Olyan sokat hallani a terhesség alatti dohányzás veszélyéről. Elsősorban olyan anyukák válaszàt várom, akik dohànyoztak, esetleg ismerősük dohányzott míg babát várt.
Sok nőt ismerek, akik dohányoztak a terhességük és a szoptatás alatt is. Egészségesek lettek a gyerekeik, és ma is azok, pedig már elmúltak 30 évesek.
De van 3 gyerekes rokonom, aki szintén dohányzott, a legnagyobb kislánya 14 éves, a legkisebb 7, és egészségesek.
Jobb nem dohányozni, de nagyon eltúlozzák a veszélyeket.
Ha igaz lenne, a mai 30 fölöttiek többsége beteg lenne.
2015. máj. 15. 22:13
12/32 anonim válasza:
Egyet ismerek. Állitólag 3-4 szállal szívott naponta (nem tudom, volt mikor vele voltam két óra alatt Elment annyi) egészséges fia született.
És ismerek olyat aki egy szállal se szívott soha és a férje se de aszthmás lett a baba, örökölte.
2015. máj. 15. 22:16
13/32 anonim válasza:
Anyósom mesélte még hogy a második fiával nem tudta már letenni a cigit. De a kisebbnek erősebb az immunrendszere amúgy. Még allergiás is a nagy lett. Mondjuk ő azt mondta napi 1-2 szálat szívott el. Nyilván nem egy doboz de akkor is.
2015. máj. 15. 22:19
14/32 anonim válasza:
A dohányzás érösszehúzó hatású ezáltal hatással van a keringésre, a magzathoz, akit az anya vérkeringése táplál gyakorlatilag, nem jut annyi tápanyag és oxigén mint normál esetben. Ez nyilván nem jó a magzatnak, szenved tőle ez önmagában nem elég baj? Még akkor is ha amúgy egészségesen (komolyabb eltérés nélkül) születik?
2015. máj. 15. 22:24
15/32 anonim válasza:
Én anyukámról tudok írni, 5en vagyunk testvérek... én a legnagyobb max 2 évente vagyok kicsit megfázva, második és harmadik gyerek nagyon sokszor volt beteg, mindent elkaptak, egyik asztmás is volt. Negyedik hiperaktív borzasztóan, betegség hamat ledönti. Ötödik 7 hónapra született, most 6 éves hát... igazán még nem érte utol a társait, főleg méretekben. Mindegyikünkkel dohányzott végig.
De én nem bíznék ebbe h jaj vkinek nem lett beteg akkor nekem se lesz. Mindenképp próbáld meg legalább a legminimálisabbra csökkenteni a pici érdekében.
2015. máj. 15. 22:44
16/32 anonim válasza:
Ezt Te sem gondolhattad komolyan, senki sem fogja beismerni, hogy beteg gyereke született a dohányzástól. Minden gyárkéményként füstölgő kismamának makk egészséges 4 kg fölötti gyereke született a 40. hét után, a lepény még l. fokban sem volt érett és 10 éves korukig még náthásak sem voltak olyan "jót" tett nekik a sok füstölgés meg a töménytelen nikotin.
2015. máj. 15. 22:46
17/32 anonim válasza:
Ez igen! Ebből a röpke statisztikából mindjárt kiderül, hogy egészségesebbek azok akiknek az anyja végigbagózta a terhességet! Ki ne találjuk már emberek!
2015. máj. 15. 22:49
18/32 anonim válasza:
Igen az egyik ismerősöm egész terhessége alatt cigizett és hálistennek egészséges babája született ( mondjuk elég kis súllyal 2400dkg) de amúgy semmi, amikor nagy hassal pöfékelt hányni tudtam volna tőle..nem is értem :( Ez olyan mint valami orosz rulett :( Én erős dohányos voltam 3 hónapja próbálkozunk a babávál és èn már most letettem..
2015. máj. 15. 22:49
19/32 anonim válasza:
17-es, ezt senki nem találta ki. De az egészség kérdésében a genetika rengeteget számít. Nem csak az életmód. De az ilyen témaköröknél én úgy érzem a genetika szó nem létezik mert egyből mindenki rafogja a cigire. Nyilván mindenki tudja milyen negatív hatásai vannak a ciginek, szerintem egy értelmes nem önző anyuka nem is szívja. Én személy szerint csak példát írtam hogy a cigi nem minden.
2015. máj. 15. 23:35
20/32 anonim válasza:
Ejha, 2400 dkg-os baba nem semmi, egy dohányos kismamától! Még hogy kicsi :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!