A kis könyvben a kötelező vizsgálatokról adott pecséteket ki ellenőrzi?
Figyelt kérdés
Befolyásolhatja valamilyen pénz jogosultságát? Nekem mondtak ilyet, hogy ha nem megyek el minden vizsgálatra (pl fogászat) , akkor a pecsét hiánya miatt nem kapom majd meg a nekem járó támogatásokat. Van ennek alapja?2010. febr. 24. 13:53
1/4 anonim válasza:
JAJ!
Alapja annyi van, hogy az egyszeri anyasági segély (64eFt körüli összeg) feltétele, hogy orvos igazolja, hogy legalább 4szer megjelentél terhesgondozáson. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy ha magándokid van, akkor a 37. hét környékén ad egy igazolást, amire majd rá kell írnod, hogy mikor szültél. Ha nem magán orvosod van, akkor vagy az sztk-ban adnak ilyen papírt, vagy majd a kórházban leigazolják a kiskönyved alapján, hogy minimum négy alkalommal megjelentél terhesgondozáson.
A fogászati, belgyógyászati vizsgálatokat csak bepecsételik a könyvbe (nekem az első gyereknél külön igazolást adtak).
2/4 anonim válasza:
Nem igaz, hogy ha nem mész fogászatra, nem fogsz pénzt kapni. Az egyszeri anyasági van csupán a pecsétekhez kötve, de az is terhesgondozáson való megjelenés után jár...nem pedig fogászati ellenőrzést :)) Ha kihagysz valami vizsgálatot pl. fogászat, akkor max. a védőnő fog szólni, más nem. Viszont azért laborba, EKG-ra mindenképp menj el, ezek nem kihagyhatók. Az orvosom viszont azt mondta, az EKG inkább később legyen, mint ahogy általában küldenek, tehát ne az első hetekben.
3/4 A kérdező kommentje:
Meg van minden már, csak a fogorvos van lógóba. Lehet, hogy oda is elmegyek, ha sikerül pénzt gyűjtenem rá, mert az ingyenes sztk rendelést nem szeretném igénybe venni.(két nő rendel nálunk sztk alapon és nagyon ügyetlen , gyenge orvosok)
2010. febr. 24. 14:04
4/4 anonim válasza:
Úgyse fog nekiesni a fogaidnak,menj a körzetihez nyugodtan! Megnézi,hogy kell-e valamit csinálni ,beregisztrál,kiskönyvbe pecsétel és ennyi! Én már évek óta a körzetihez járok,mert jó doki,de nálam is csak a fogkövet szedte le,és mondta,hogy menjek vissza,mert van dolgunk :) Hát én nem mentem vissza,gondoltam,majd szülés után,most meg már nincs idöm :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!