Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyivel többet nyújt a...

Mennyivel többet nyújt a magánrendelés mint egy sima SZTK-s?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy SZTK-n nagyon jó orvoshoz kerültem. És felkértem, legyen az orvosom. Jövöhéten megyek hozzá magánrendelésre. Aki mindkettön volt már, légyszi mondja el mi a különbség és hogy megéri-e?

Elöre is köszönöm:)

2010. febr. 24. 09:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem megéri járni magánhoz. Az Sztk-s rendelésről csak rossz tapasztalatom van. A magánorvos figyelmesebb, rendesen megvizsgál, lehet tőle kérdezni. Azt nem tagadom, hogy van, aki az sztk-n is nagyon jó fej, és egész terhesgondozás alatt az is marad, de az a ritkább, sajnos.
2010. febr. 24. 10:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem azért szeretik az orvosok a magánrendelőjüket rögtön beajánlani, mert így az államnak is lejelenti, h van egy szülő nője (pénz) és a magán rendelőben meg ugye fizetnie kell. Én későn szóltam h nála akarok szülni, erre azt mondta h akkor legalább 4szer el kellett volna menni a magánrendelőjébe (minden megvolt az sztk-ban is, h terhesgondozást végezzen), csak a magánrendelőbe az orrod alá nyomják pluszban a számlát is. A szülésért nem mindenki kér el pénzt, de mivel a magánpraxisába vesz, ezért akár azt is felszámolhatja....ez azért megbeszélést tárgya. sajna rá kell kérdezni. Ez a te döntésed, nekem ez nem volt szimpatikus, így kerestem egy másik orvost.Ha választasz egy orvost és benne megbízol, nem akarsz mást, akkor úgy kell tenni, ahogy nála szokás.....hogy megéri e? hát azt neked kell eldöntetned...
2010. febr. 24. 10:05
 3/9 anonim ***** válasza:
2. na ja és valahogy a magánrendelőben kedvesebbek, de egyébként, ha már felvett a magánpraxisába, akkor az sztk-ban is máshogy bánik veled
2010. febr. 24. 10:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Én mondjuk nem vagyok mérvadó, mert csak sztk-s orvoshoz járok/jártam, de az az én véleményem, hogyha jó orvos, akkor elég ha sztk-ba jársz hozzá, és legalább megkíméled a pénztárcád. Magánorvos annyiból jobb, hogy időre mész, és kevesebbet kell várnod, meg ugye úgy jobban odafigyelnek, de az sem mindig igaz. Én is úgy voltam vele, hogy magándokit akartam, csak a terhesség megállaptására mentem sztk-ba, de rendes volt a doki, mindenre figyelt, mindenhova rendesen időben el lettem küldve, beutalókat megkaptam stb., így nem kerestem magánorvost. Így azt a sok pénzt amit kiadtam volna tudtam a babahomikra költeni. Bár így nem nála, hanem ügyeletesnél fogok szülni. Ha te szeretnél annál szülni, aki végigkísérte a terhességed, akkor mondjuk fel kell fogadnod, de én annak nem láttam nagy jelentőségét, olvastam hogy úgy is csak akkor jön, amikor már kb. a kitolás jön, és utána összevarr meg ilyesmi. Ez az én véleményem, én eddig nem bánom kicsit sem, hogy kihagytam a magándokit.
2010. febr. 24. 10:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Számomra a legfontosabb különbség tényleg az volt, hogy míg az sztk-ban futószalagon mennek az emberek - mert nincs idő foglalkozni mindenkivel - addig a magánrendelésen volt, hogy 1 órát is bent voltam nála, megvizsgált, részletesen elmondta a leleteket. Hogy mi miért jó, miért nem jó, miből milyen következtetéseket lehet levonni. Megnézte uh-gal a picit, megvizsgált, válaszolt az összes felmerülő kérdésemre. Szóval nálam ég és föld volt a különbség, de ez orvosfüggő szerintem.
2010. febr. 24. 10:10
 6/9 anonim ***** válasza:
2. egyébként meg függ az anyagi helyzetedtől, a habitusodtól, h mennyire vagy aggódós.....nekem elég volt, h az orvos annyit mondott h minden rendben, a védőnővel meg kiértékeltük a leleteket, mindent elmagyarázott.....ha törődésre vágysz a magánrendelés jobb....az sztk csak minden rendben van csókolom, főleg a mai egészségügyi helyzetben
2010. febr. 24. 10:20
 7/9 anonim ***** válasza:

SZTK-s rendelésen 5-10 perc jut egy betegre. Az orvosnak sietnie kell, hogy a rendelés végére végezzen. Akármilyen lelkiismeretes is, az idő szorítja.

Amióta mnagánrendelésre járok, nincs ilyen. Pont addig vagyok bent, amennyi időt igényel a vizsgálat. Minden kérdésemet feltehetem, a doki rám figyel és megválaszolja (szülés előtt állok éppen). Soha nem kell úgy éreznem, hogy "jaj, szorít az idő, türelmetlen a doki, hívná már a következő beteget". Ez azodafigyelés és türelem nekem nagyon megéri az alkalmanténti 5000 Ft-ot.

Persze lehet, hogy pont olyan dokit fogtam ki, aki az SZTK-s rendelésén is ilyen...

2010. febr. 24. 10:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én voltam SZTK-s UH-on, 4 perc volt az egész, semmit nem mondott az orvos, amikor megkérdeztem, hogy fiú vagy lány, annyit mondott, hogy nem tudja, szinte kilöktek a rendelőből. Magánrendelésen egy UH 20 perc, végigmutogatta a lábakat, kezeket, megszámolta az ujjait, és mi is nézhettük a babát, bármilyen kérdésre nyugodtan válaszol, és ha problémám van, vagy csak aggódom felhívhatom. Nem magánrendelésen napokat ülhetnék, és olyan mintha nem is léteznék, nem tekint senki a magáénak és nem törődik senki veled. Én aggódós is vagyok és szakkérdéseket az orvosnak teszek fel, persze válaszol, sokan nem tehetik meg a magánrendelést és azért keresik ilyen fórumokon a válaszokat. Az én véleményem hogy SZTK-s rendelésen nem törődnek az emberrel!!

2010. febr. 24. 10:33
 9/9 anonim ***** válasza:

egy fontos különbség, hogy a magándoki általában megadja a mobilszámát, amin hívhatod bármikor. de nem azért, hogy éjjel nappal minden kis dologgal hívd fel, de ha ne adj isten valami baj lenne, el tudd érni. és ez hidd el nagyon fontos.

amúgy valóban a magánrendelésen sokkal több mindent elmondanak, és a doki figyel rád. nekem szülésnél megnyugtatóbb lenne, hogy olyannál szülök, aki az egész terhességet figyelemmel kísérte, és már valamilyen szinten ismer is.

havi 5 ezer forint nekem a baba miatt megéri, más ennyi pénzt kiad fodrászra, műkörmösre stb. havi szinten vagy még többet.

2010. febr. 25. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!