Mennyivel többet nyújt a magánrendelés mint egy sima SZTK-s?
Úgy alakult, hogy SZTK-n nagyon jó orvoshoz kerültem. És felkértem, legyen az orvosom. Jövöhéten megyek hozzá magánrendelésre. Aki mindkettön volt már, légyszi mondja el mi a különbség és hogy megéri-e?
Elöre is köszönöm:)
SZTK-s rendelésen 5-10 perc jut egy betegre. Az orvosnak sietnie kell, hogy a rendelés végére végezzen. Akármilyen lelkiismeretes is, az idő szorítja.
Amióta mnagánrendelésre járok, nincs ilyen. Pont addig vagyok bent, amennyi időt igényel a vizsgálat. Minden kérdésemet feltehetem, a doki rám figyel és megválaszolja (szülés előtt állok éppen). Soha nem kell úgy éreznem, hogy "jaj, szorít az idő, türelmetlen a doki, hívná már a következő beteget". Ez azodafigyelés és türelem nekem nagyon megéri az alkalmanténti 5000 Ft-ot.
Persze lehet, hogy pont olyan dokit fogtam ki, aki az SZTK-s rendelésén is ilyen...
Szia!
Én voltam SZTK-s UH-on, 4 perc volt az egész, semmit nem mondott az orvos, amikor megkérdeztem, hogy fiú vagy lány, annyit mondott, hogy nem tudja, szinte kilöktek a rendelőből. Magánrendelésen egy UH 20 perc, végigmutogatta a lábakat, kezeket, megszámolta az ujjait, és mi is nézhettük a babát, bármilyen kérdésre nyugodtan válaszol, és ha problémám van, vagy csak aggódom felhívhatom. Nem magánrendelésen napokat ülhetnék, és olyan mintha nem is léteznék, nem tekint senki a magáénak és nem törődik senki veled. Én aggódós is vagyok és szakkérdéseket az orvosnak teszek fel, persze válaszol, sokan nem tehetik meg a magánrendelést és azért keresik ilyen fórumokon a válaszokat. Az én véleményem hogy SZTK-s rendelésen nem törődnek az emberrel!!
egy fontos különbség, hogy a magándoki általában megadja a mobilszámát, amin hívhatod bármikor. de nem azért, hogy éjjel nappal minden kis dologgal hívd fel, de ha ne adj isten valami baj lenne, el tudd érni. és ez hidd el nagyon fontos.
amúgy valóban a magánrendelésen sokkal több mindent elmondanak, és a doki figyel rád. nekem szülésnél megnyugtatóbb lenne, hogy olyannál szülök, aki az egész terhességet figyelemmel kísérte, és már valamilyen szinten ismer is.
havi 5 ezer forint nekem a baba miatt megéri, más ennyi pénzt kiad fodrászra, műkörmösre stb. havi szinten vagy még többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!