Baj ha 14 hetes terhesen màr megveszem a pelenkàkat?
Az az igazsàg,hogy nem vagyok gazdag,és szeretném lassan de elöre bebiztositani a babàm dolgait.Màr jo pàr baby ruhàt sikerült is vennem(màr abbol nem sok hiànyzik)
Amit tudni szeretnék:kb hàny db pelus kell naponta egy babànak,és meddig jo a legkisebb méretü pelus?
illetve ha most megveszem,az minöségileg nem megy tönkre?
És mi a helyzet a testàpolàsi cikkekkel?
azok meddig àllnak el felbontatlanul a szekrényben\'
Szia!
én a helyedben inkább megpróbálnám elrakni azt a pénzt, amit most költenél el..ha van lehetőséged, "helyezd letétbe" pl. a nagyinán. meg tudlak érteni, én sem voltam jó anyagi helyzetben, konkrétan volt idő, amikor csak textilpelust tudtam használni, mert nem volt pénzem a másikra.
azt, hogy a legkissebb méret meddig lesz jó, nem lehet tudni, minden baba más ütemben nő, más súllyal születik stb...szerintem még ráérsz a pelussal, én korainak tartom.
minden esetre, hidd el, nem csak a legdrágább pelusok a jók, újszülöttnek, ajánlom a DM newborn -t, jó minőségű, nem szivárog, és jó áron is van, ja és nincs annál kisebb újszülött pelus.
mivel a babák bőre sokkal érzékenyebb, semiképp sem ajánlatos előre megvenni a testápolási cikkeket. mindamellett, egy csomó krémet a védőnő fog felírni, még eleinte azokat kell majd használni..
hány pelus naponta? attól függ mennyit eszik/iszik a babád, mennyire lesz gyors a kis szervezete, így mennyi adagoket nyom ki...ezt sem lehet szerintem általánosítani.
minden jót: egy 8 éves kisfiú anyukája :-)
Szia!
Nekem sincs sok pénzem. Az első babámnál használtan vettem ruhákat turkálókban. nagyon szépek, nagyon újszerűek. Olyan is volt, ami még sosem volt babán, mert kicsi volt, mikor az anyuka megvette. Ezzel rengeteg pénzt tudtam spórolni.
A baba felszereléseket most is a második babámnál apránként veszem meg (pl.cumi, cumisüveg). A pelenkát fogom legutoljára. Már csak azért is, mert nem biztos, hogy a legkisebb méret jó lesz. Ahhoz pedig elég drága, hogy ne tudd használni.
szia mi is szegénykék vagyunk, de a 8. héttől kezdtem a vásárlást, és mindig a legakciósabbat vettem meg,, ha most épp a pelus akciós nálatok akkor vedd meg, de ha nem az, hanem más az akció és tudod hogy kellenifog, akkor azt vegyél...a vegyi áru az sokáig eláll, megveheted, de azt télleg a végére hagyhatod, mert úgyis írnak receptre.
Nekünk már nem sokat kellvenni 25. héten vagyok, de nem bánom, hogy ezek a dolgok megvannak, most hogy apárom munkahelyeis megszűnt..na mindegy
szégyen ez az ország, de azért sok boldogságot!
Szia!
Szerintem a 14. hét még elég korai. Megvárnám legalább a 32. hetet (kb.). De annál tovább ne nagyon várj, én az első babámnál nem vásároltam be semmit, mert az utolsó 2 hónapban akartam. Erre 30. hetesen bekerültünk a korházba és szülésig bent kellett maradtunk. Így másokra kellett bíznom a dolgok beszerzését. Adtam anyukámnak, férjemnek a listát, és ők intéztek mindent. Szomorú voltam, hogy mindez kimaradt.
Az, hogy megveszed előre mert nem vagy gazdag...hág szerintem a két dolog nem nagyon függ össze. Szerintem is inkább tedd félre azt a pénzt és ha közeledik az idő akkor célszerűbb bevásárolni.
Szerinem is korai még! Tedd félre a pénzt és majd a 20.hét után kezd el apránként a dolgokat. Nálam a pelenka pl. az utolsó helyen szerepel, mert az olyan dolog amit a szüleim vagy a párom is megtud venni nélkülem és az teljesen mindegy milyen lesz, nem úgy mint pl egy kis rugi vagy egy babakocsi amit végülis én fogok látni többször, tehát fontos hogy tetszen és nem is szivesen bíznám rájuk, nem azért mert nem bízok az ízlésükben de én szeretném eldönteni milyen legyen. Meg hát imádom nézegetni az ilyen kis ruhákat.:) A pelenka meg olyan dolog hogy olyan mindegy hogy milyen , lekapod a polcról és kész.
Nekem a 20.hétig eszembe se jutott hogy vegyek valamit neki. Egyedül a kiságyat vettük meg a pelenkázóval a 21.héten, mert az akciós volt és utána nem hiszem hogy találtunk volna olyan olcsón. Nem babonából, de tényleg legalább a genetikai uh-t várd meg hogy minden okés e, mert az ördög sosem alszik!
Én most vagyok 28 hetes de még így is kell egy pár dolog, a nagyobbak persze már megvannak. És az ilyen testápoláshoz szükséges dolgokat úgyis a doki vagy a védőnő fogja felírni, amikor már megszületett a baba, szóval azzal meg végképp ráérsz.
De ha nagyon akarsz venni valamit, akkor vegyél pl. textilpelust, abból is kell majd jópár, vagy esetleg takarót, ágyneműt, lepedőt.
Boldog babavárást!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!