Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak a kutyussal, ha...

Mit csináljak a kutyussal, ha megérkezett a kisbabánk? Van egy Yorki kiskutyánk (hím) és ha jön hozzánk bárki nagyon ugat! Ja, és elég féltékeny típus! Kisbabára is az lesz?

Figyelt kérdés
Ugye ezt a kutyafajtát lakásban kell tartani és ha mondjuk majd elalszik a kisbabánk és a kutyi elkezd ugatni,hát biztosan nagyon mérges leszek.Ki tenni nem tudom.Ja és a plüssállatait is nagyon védi,harcias kis eb.Lehet így meg kell válnom tőle...
2010. febr. 23. 21:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Elptted levő vagyok. A bolognesenek amikor ugat, kiteszem a kezem a szája elé, suttogó, de olyan haragos hangon mondom: csend legyen, nem szabad! Elég sokszor kell próbálni, de működik. (egy idő után)

Mondjuk ha éjjel felébred valami zajra, akkor ez nehezebben megy, de olyankor ráteszem a kezem és mondom neki, nincs semmi baj, az is hatásos...

Egyébként én attól nem félek, hogy a babát zavarni fogja, 9 hónapig ezt hallgatta, mármint a mi zajainkat, igaz letompítva.

2010. febr. 24. 09:23
 12/19 anonim ***** válasza:
Köszi,megpróbálom.Éjjel nincs vele gond.A babát nem zavarta soha,inkább engem idegesít,ha rázendít.Ő akkor csinálja,ha a ház előtt mennek,vagy idegen a lépcsőházban.Sajnos a földszinten lakunk.
2010. febr. 24. 09:55
 13/19 anonim ***** válasza:

Figyelj, én kutyázom, versenyzek velük, kiállításra is járok stb stb, 4 kutyám van. De egyrészt nem tudjuk hogy a te kutyád valójában milyen és azt sem hogy a kérdező kutyája milyen. Nem lehet neten megtudni hogy mitől ugat. Másrészt nem vagyok kutyakiképző, annyi kutya amennyi nekem van nem jogosít fel arra hogy általánosítsam a kutyákat és mindegyikkel tudjam mit kell csinálni. Ha a kezemben van egy akkor tudom mit kell vele csinálni, de ez nem az a szitu. Ha az én kutyáim ugatnak, akkor azt mondom "csönd legyen, menj a helyedre", de ők nem ugatnak állandóan és nincs bajuk a rangsorral csupán elég tüzes kutyák + sok ember és kutya jár a ház előtt.

Tudod a legegyszerűbb elejét venni a dolgoknak, neked és a kérdezőnek sem volt gyereke amikor jött a kutya. Őt is ugyanúgy nevelni kell mint a kisgyereket. Ha pedig elrontottál valamit akkor nem kell mentséget kereni. Mindig számítani kell rá, hogy esetleg egyedül maradsz, hogy mégis születik gyereked (kutya nem gyerekpótlék és rossz neki ha úgy kezeled), vagy örökbe fogadsz vagy elveszted a munkád, és ehhez mérten kell eldönteni hogy jöhet-e a kutya, hogy ha baj van akkor is megmaradhat. Szerintem igen csúnya gondolat hogy egy 9 éves, ártatlan, egészséges kutyáról neked eszedbe jutott hogy elaltasd csupán azért, mert te felelőtlen voltál. Akkor legalább adtad volna oda másnak ahol jó helye van! :( Rengeteg módszer van, ez nem gyorstalpaló hogy azonnal elintézheted, ha nincs időd utána nézni, olvasni (azt nem mondom hogy vidd iskolába), írni egy szakértőnek akkor kár az egész. A kérdező esete szerintem a tipikus elkényeztetett öleb, aki azt hiszi hogy ő a főnök. És nem kell ábrándozni, megjön a gyerek nem fog tőle elolvadni hanem igenis rendre fogja utasítani ha kell és harcolni fog a gazdái miatt tévesen elképzelt helyéért.... Tehát a falkavezérésg átvételével az legtöbb probléma megoldódik. Ha pl ugat amikor egyedül marad, az azért van, mert a falkavezér dolga hogy őrizze a falkát, de nem tudja mert te otthagyod. Ha pedig idegeneket ugat az szintén azért van, mert a falkavezér dolga őrizni a házat. De az is lehet hogy szeparációs szorongása van, vagy unatkozik, vagy fél (pl nem tudhatod milyen volt a múltja ha nem picin fogadtad be), vagy hangot hall amit te nem, ezer oka lehet.

Amúgy mégegyszer ajánlom Jan Fennel könyvét. Akik nem tudják ezt ösztönösen csinálni azoknak nagy segítség. De akár Caesar Millan-ra is rákereshettek a youtube-on. Amúgy van egy csomó szenvedélyes, versenyző, kutyaiskolás, terápiás kutyás ismerősöm, többnek most született gyereke és igaz nincs annyi idő a kutyára de egyrészt eszükbe sem jut megválni tőlük (mert sokaknak 2-3 van) és a probléma nagy részét megoldja hogy az első perctől helyesen bántak a kutyával, tehát meg lehet ezt csinálni csak akarni kell.

2010. febr. 24. 10:27
 14/19 anonim ***** válasza:
Nekünk kis mopsz keverékünk van,nagyon lelkizős,ráadásul rám van tapadva,imád engem,és nagy házőrző is!:)De én nem akarom az ugatásról leszoktatni,mert úgy akarom a babámat majd szoktatni,hogy tévé,porszívó mellett is tudjon aludni,meg már most is szokhatja a pocimban,mert már hallja!:)A hasamra már ő sem ugrálhat viszont,elég neki annyit mondani,hogy nem szabad és kész!A kutya felelősség,nem egy tárgy,hanem egy érző lény,aki teljesen tőled függ és a végsőkig ragaszkodik hozzád,te vagy neki a minden,nem szabad csak úgy eldobni őt!33 hetes km
2010. febr. 24. 20:17
 15/19 anonim ***** válasza:
Utolsó én is úgy értettem hogy van egy abnormális mértékű ugatás amiről már le kell mert nem jókedvében csinálja és másoknak sem jó. De azért a kutya az ugat mert kutya, csak ne állandóan :D
2010. febr. 25. 00:37
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 10.27-es!

Választ még nem kaptunk a kérdésre,de én válaszolok neked!

1.Mikor a kutya hozzánk került,mint írtam,s te valószínűleg felszínes olvasgatásod közben nem vetted észre,már volt két gyerekem.Az állat 2.5 hetesen került hozzánk,mert az anyja nem etette.Én turmixoltam a kajáját.A 7 kölyök közül csak neki lett gazdija.A kutyát a gyerekek akarták,persze mi tudtuk az édesapjukkal,hogy nekünk kell dönteni,mert mi "neveljük" fel.

2.Felelőtlenség???????????

Már elnézést,de,ha a gyerek és az állat között választani kell,hát a gyereket választom!!!!!!!!

3.Szerinted,egy 9 éve panelban élő állatot,aki ismétlem 2.5 hetes kora óta él velünk,hogy tudnál elajándékozni??????A kutya megbolondulna és ezt az állatorvos is megmondta!

4.Amikor hazamentem a kórházból a kicsivel aznap végig üvöltött.Megnézte,megszagolta,de szoknia kellett.Másnap az állatorvos javaslatára nyugtatót adtam neki,hogy így szoktassam a gyerekhez.Amikor nyálas szájjal bambán üvöltve nézett rám,kidobtam a gyógyszereket!De a gond maradt!

Jött az orvos,a védőnő és a kutyától nem hallottam mit mondanak.Ez így ment naponta.Reggel hattól este hétig.Itt jött el az az ídő,amikor már nem bírtam.2 hónapig kerestem a mellette,ellene érveket.Tudtam,ha megteszem a nagyok soha nem felejtik el nekem.

Aztán jött a megváltás!

Amit már írtam is,hogy egyik testvéremékhez megy reggel,délután jön haza.A kertben imád futkosni,ha arra sétálok,már van,hogy csak odaugat és rohan tovább.De délután háromkor már szigorúan ott áll a kapuban.Megy a garázsba a pórázért.

Így is ugat még otthon,de sokkal kevesebbet.És láthatóan jól érzi magát!

5. Van neked gyereked????Őket sem könyvből kell ám nevelni!Itt gyakorlati és nem elméleti választ kértünk!

Olyat,mint amit kaptam,hogy én így csináltam.....

és meg is köszöntem,tegnap óta próbáljuk is.Te segítettél?Hát,én úgy érzem,hogy nem!Ez nem is lenne baj,de azt,aki őszintén leírja a tapasztalatait NE FIKÁZD LE!

Köszönettel:

egy kutyás,papagájos,gyerekes NŐ!

2010. febr. 25. 07:54
 17/19 anonim ***** válasza:
Mint már mondtam, kutyás vagyok, nem kutyakiképző. Én NEM fogok neked neten keresztül tanácsokat osztogatni, mert ez nem így működik! Azért írtam ide hogy megpróbáljam felnyitni egyesek szemét hogy helytelenül gondolkoznak az állataikról. Ha lusta vagy könyveket olvasgatni (amiket kutyakiképzők írtak akiknek sokkal több kutyájuk volt mint amennyi gyerekük a gyerekkönyv íróknak), neten szemezgetni, kutyaiskolába vinni, felhívni egy kiképzőt akkor sajnálom a kutyád. Még neked áll feljebb! A gyerek úgy akarja akkor kutyátok lesz, tán ő a főnök otthon és ez neked mentség? Ettől csak még hibásabb leszel, mert már tudtad mivel jár a gyerek és mégis bevállaltad a kutyát! Nem kellett volna! Persze tudom a nótát, neked jogod van hozzá... Hát persze... A tényeken nem kell felháborodni. Sajnálom hogy ilyen hülyén gondolkoznak az emberek. Ebbe az országba még nem jutott el a normális állattartó kultúra...
2010. febr. 25. 10:05
 18/19 anonim ***** válasza:

A véleményem Rólad és ezzel befejeztem a levelezgetést!!!!!!

Te otthon élsz anyucival,apucival!A kutyának nem cipeltél még soha 10kiló tápot a hátadon!A ruháidat és az ételeidet készen kapod,mint,ahogy az udvaron sem Te takarítod a piszkot!

Te nem oszthatsz ki itt senkit,mert:

1.Nem élsz egy társasházban kutyával.

2.Nincs gyereked!

A kettes pont különösen fontos,mert nincs az az állat,se ember,aki fontosabb legyen a gyerekednél!!!!!!!!

Ezt tanuld meg!

3.Az anyaságomat,a nevelésemet nincs jogod megítélni!!

4.A mennyiben a nyugati kultúra szebb és színesebb,mi tart vissza?A vasfüggöny már rég leomlott,de a szemed elől a rózsaszín felhőcskék még úgy látom nem!

Az élethez tapasztalat kell!Ezt nem a neten és a kiképzőid jó pénzért kínált könyveiből fogod megtanulni!

Járj emberek közé és jól nyisd ki a szemed és füled!

Sok Boldogságot:

Kutya,madár,gyerekek,Én.

2010. febr. 26. 09:11
 19/19 anonim ***** válasza:
54%
Köszönöm szépen a színes jellemzést, amit te megengedhetsz magadnak hiszen van gyereked, nekem nincs (igaz nem mondtam de biztos idelátsz) ezért kussoljak, igaz hogy a kutya megneveléséhez nem kell rendelkezni gyerekkel de én már csak nem szólhatok. :) Melyik ujjadból szoptad ki amúgy ezt, mert van még mit finomítani rajta! :) Jól felháborodtál. Ha igazad lenne nem tennéd. :D Csak magad alázod le azzal hogy egy netes, anonim oldalon ilyen keményen konkrét tényeket állítasz. De az is lehet hogy csak nem voltál ott a nyelvtanórákon. Ugyanis én nem tudtam hogy vélemény=a szüleimmel élek-e és takarítom-e a kertet. Olyan dolgokat is olvasol amiket én nem is írtam (fontosabb mint a gyerek-egy szóval sem mondtam, nem fontosabb csak ne vidd haza a kutyát ha nincs rá is elég időd) Abban az egyben igazad van hogy nem szoktam 10 kg-os tápot cipelni, mivel 18 kg prémium tápot esznek meg hónaponta, nem bajlódok 10 kg-os zacsikkal. :) És köszi, új dolgokat tudtam meg magamról! Például, hogy a pár éve eltávozott apámmal élek! Ez igen örvendetes számomra mert nagyon szerettem őt! De mit is idegeskedek ilyen beképzelt, idegbeteg embereken! Nem az én kutyáim üvöltenek! Úgyhogy valamit mégis csak jól csinálok.
2010. febr. 26. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!