Három hetes terhes vagyok. Mikor érdemes orvoshoz mennem?
Te mondhatod a dokidnak, hogy három hetes vagy, ő meg majd megmondja, hogy a protokoll alapján hány hetes vagy. Ez azért is fontos, mert a terhesség alatti vizsgálatok, pl a 12. heti uh a standard alapján van meghatározva, tehát az utolsó menszesz első napjától. Persze van amikor ettől eltekintenek, pl én júniusban menstrualtam, utána soha többet, és január 14-én estem teherbe. Február 14-én 6 hetes terhes voltam, nem pedig négy vagy hét honapos. Azért nem lehettem 4 hetes, mert a standard eljárás alapján a magzat mérete, életfunkciói hat hetesnek feleltek meg.
Remélem most már érthetően leírtuk neked, hogy miért van ez így. Ha mégsem, akkor kérd meg a dokidat, hogy magyarázza el. Ha normális hangnemben, nem odavakkantva teszed, biztos megteszi.
Kérdező te nagyon ostoba vagy.
Nem azért,mert nem tudtad,hogy nincsen olyan,hogy 3 hetes terhesség, de még az okosabbaknak sem hiszel, e miatt nem lehet sok eszed.
Volt már korábban egy kérdésed, akkor is avval érveltél,hogy pont azon a napon voltatok együtt, előtte-utána nem.
Akkor is elmondták többen,hogyan számolják.
Menstruáció első napjától.
Ha tetszik, ha nem, akkor is így van.
:) te még az orvosnál is jobban tudod, ugye???
Tehát akkor ápr.11én dugtál, se előtte, se utána senkivel sem? Ajjajjj
"Ez marhasàg mivel 11-én voltam a pàrommal együtt előtte sosem. "
Előtte sosem? Huha, akkor az érdekes párkapcsolat lehet. :)
Amúgy meg attól, hogy akkor voltatok együtt még nem biztos, hogy akkor is fogant a baba. A hímivarsejtek több napig (akár 3-4)életképesek a női ivarszervekben, szóval később is foganhatott. Amúgy meg az emberek többsége nem egyszer van együtt a párjával, mint te.
Szóval a menzesz napja egy fix dátum, a megtermékenyülésé meg nem, az csak feltételezhető, még a te esetedben is. Ezért kell az utolsó menzesz első napjától számolni a terhességet. Minden így van kalkulálva. Ha az UH azt írja, hogy 8 hetes terhesség, akkor a baba ténylegesen csak 6 hét körüli. Tetszik vagy sem, akkor is így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!