Nektek mi a véleményetek: kell terhesség alatt minden hónapban alulról vizsgálni a kismamákat, vagy ha nincs panasz, szükségtelen?
Azért merült fel bennem ez a kérdés, mert tudom, hogy sok orvos minden egyes alkalommal nézi a terhesgondozás során a méhszájat, tehát durván havonta van kézi vizsgálat. Viszont szintén elég sok orvos van azon a véleményen, hogy ha panaszmentes a kismama, akkor nem kell fölöslegesen "piszkálni". Ez is lehet jogos, viszont így meg pl. honnan tudjuk, ha nyílik esetleg a méhszáj?
Ti mit gondoltok erről?
Hasonlóan gondolom egyébként, mint a válaszolók többsége, panaszmentes terhességnél szerintem nem feltétlenül szükséges ez. A kérdésbe szándékosan nem írtam le a véleményemet, nem akartam befolyásolni senkit, vagy vitát gerjeszteni vele.
Nekem úgy alakult, hogy két orvos foglalkozott velem, mert az eredeti dokim sajnos nem vállal már szülést, így a 13. héten voltam nála utoljára, akkor mondta, hogy nála nem tudok szülni, viszont ajánlott mást, akihez azóta járok. Mindketten ezt a hozzáállást követik, hogy ha nincs panasz, nem "piszkálnak", pedig mindketten nők. Nekem ezzel nincs is semmi gondom, már 29 hetes elmúltam, nem hiányzott eddig a kézi vizsgálat, viszont egy szintén terhes ismerősöm ezen teljesen kiakadt, hogy hát akkor honnan tudom, hogy áll a méhszájam. Kíváncsi voltam, mások hogy látják ezt, illetve mennyire jellemző ez a nőgyógyászoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!