Mezei Bea kérdése:

Iker terhesseg?

Figyelt kérdés

Hello ,

12 hetes ultrahangon voltam És kiderulet hogy iker terhes vagyok :) valaki el tudna mondani mivel fog ez kulombozni az egy babatol Meg ,hogyan elitek tul az elejen a nevelest 2vel ...belegondoltam egyszerre etesd tedd tisztaba oltoztesd Stb stb ...oh my God ..

2015. máj. 2. 01:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Gratu! 😊 Nálunk mondjuk meg a pocakban vannak a csajok es első terhességem, de annyi hogy en "egy hónappal" előrébb vagyok pocak méret szempontjából...mivel első terhességem nem tudok mihez viszonyítani :/ a cukorra figyelj oda nagyon, szerencsere en nem lettem cukros. Szedjél vitamint hogy szep nagy babák legyenek ( mert ebben az esetben azt mondjak h igenis kell meg a 3. Trineszterben is) ajánlom figyelmedbe a hoxa ikerterhesseg csoportot meg Facen az ikrekes csoportot, na ott minden kérdésre azonnal választ fogsz kapni :)

28 hetes ikrekes kismama :)

2015. máj. 2. 06:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Gratulálok! Nekem is még a pocakban, 34 hetes vagyok. Annyiban különbözik az egyestől, kicsit fáradékonyabb vagyok. Szerencsém volt a rosszullétek igazából elkerültem mind a két terhességem alatt. Most már azért a pocakom nehéz, már akkora vagy nagyobb kicsit mint az elsőnél mikor szültem. Izgulok hogy meddig húzzuk még, az elsőnél ennyire nem aggódtam, hogy mikor fog jönni.

Pihenj majd sokat. Boldog babavárást. :)

2015. máj. 2. 07:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Első terhességemből lettek az ikrek, a kistesó egyedül jött.

Nehezebb volt az ikerterhesség, talán mert gyorsabban nő a has, korán nehezebbé válik minden. A 23. hétig dolgoztam, utána már nagyon rosszul voltam. Vérszegénység alakult ki, külön vasat kellett szednem. Meg volt sok más probléma, amivel most nem riogatlak. Vedd komolyan mindig, amit az orvosod mond.

Születés utáni különbségek: az ikreket nem tudtam szoptatni, mert koraszülött osztályon voltak sokáig, nem voltak szoptathatóak és nem tudtam fenntartani a tejet, mire kijöttek. Ebben a babák hiánya és az idegesség is közrejátszott. Szóval nagyon készülj a szoptatásra, ne add fel, ha előszörre nem megy, mert elképesztő segítséget jelent saját magad számára (is), ha nem kell tápszerezni, folyton tápit keverni, sterilizálni... Az iszonyú sok időt elvesz.

Egyéb gyakorlati dolgokban is természetesen más a kettő, mint az egy, ha konkrét kérdésed van, csak kérdezz, egyébiránt itt egy alapmű: Métneki Júlia Ikrek könyve című csodálatos műve. Minden benne van, ami csak kellhet!

Még annyi, hogy öltöztetni párhuzamosan kell, főleg télen, pelus-pelus, body-body, gatya-gatya, pulcsi-pulcsi... így senki nem fog leizzadni, mire elindultok valahová. Jó egészséget kívánok!

2015. máj. 2. 08:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszonom :)
2015. máj. 19. 03:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!