Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha egy-két alkalommal nem...

Ha egy-két alkalommal nem tartom be teljesen a szénhidrátdiétámat azzal nagyon ártok a babának?

Figyelt kérdés
Cukros vagyok a babával és pontosan be is tartom a kiírt diétát. De három hét múlva hivatalosak vagyunk esküvőre és ha már voltak olyan rendesek, hogy meghívtak és kifizették az én ételadagomat is nem akarok bunkó mód nem enni belőle vagy saját ételt cipelni magammal. Ez egy vacsora lesz amire én 35g CH-t fogyaszthatnék de főtt ételből ez nyilván többre sikerül majd. Persze sütit és tortát nem eszek majd és igyekszem mértékkel enni a többit is de nem fogok ott szénhidráttáblázattal meg mérleggel babrálni. Ha van egy-két ilyen alkalom a terhességem alatt azzal nagyon ártok a babámnak vagy azért ennyitől nem lesz baj?
2015. ápr. 22. 12:13
 1/8 Jubilee ***** válasza:
100%
Az emelkedett vércukorszint sajnos sosem jó a babának. Ha odafigyelsz a diétádra, és az esetek nagyon nagy többségében a cukorszinted 7 alatt van, akkor a babádnak nem lesz baja attól, hogy egyszer-kétszer 7 feletti értékeid lesznek. Ennek ellenére azért próbálj meg nagyon odafigyelni a diétára a babád miatt!
2015. ápr. 22. 12:26
 2/8 anonim ***** válasza:

Amennyiben van rá lehetőség, hívd fel az orvosodat, kérdezd meg őt, hiszen ő ismeri a legjobban az értékeidet stb., és tudja is, hogy mi az, amit még szabad.

Én is cukros voltam az első terhességem során, és én nem mertem eltérni a meghatározott étrendemtől, bár én azért nem, mert minden alkalommal, amikor picit is túlléptem a szh adagomat (pl.: ebédre nem 50, hanem 55gr szh-ot fogyasztottam el, vagy vacsira nem 30, hanem 35-40-et, akkor nekem iszonyatosan(!!!) felment a cukrom, akár 10 fölé is. Ha viszont maradtam az előírtnál, akkor 7 alatt volt mindig. Bár sokszor estem kísértésbe (nyáron, melegben fagyi stb.), nem mertem, mert tudtam, hogy ott akkor még sokkal, de sokal magasabb értéket kapnék akkor.

Mondjuk szerencse, hogy inzulin azért nem kellett. Az említett túllépések után (ami tényleg cask egy fél almvával jelentett többet), pár napra be kellett feküdnöm a kh-ba megfigyelésre... De nem lett baj végül.

Szóval, ebből kiindulva, én nagyon körültekintő és óvatos lennék, mert gondolom, ez nagyon egyéni és minden esetben eltérő, valamint sok múlik az általad mért értékeken is.

(Hozzáteszem persze, hogy sokszor paragép vagyok...)

Ha pedig mégis nekivágnál a lagzinak (:)), akkor javaslom, hogy vidd magaddal a cukormérőt, hogy legalább lásd, mennyit emelkedik a cukrod, illetve ellenőrizd magad.

Mindenesetre jó szórakozást kívánok!

2015. ápr. 22. 13:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Próbálj a vacsiból olyan ételeket enni, amik kevés szénhidrátot tartalmaznak. Ne a pörköltet edd nokedlivel, hanem natúr husit párolt zöldséggel vagy salátával. Desszertnek pedig a torta helyett gyümölcsöt, almát pl.Így biztosan nem mész 35 g ch fölé.
2015. ápr. 22. 14:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Ezek jó tippek, amiket az utolsó hozzászóló írt. Viszont a gyümölccsel is nagyon csínján kell bánni ám, mert rengeteg bennük a cukor és a szénhidrát (!!!). Már egy almában is lehet simán 30 gramm... A szőlőről, szilváról, dinnyéről pedig már nem is beszélek... Inkább arra figyelj, hogy mindenből egy nagyon keveset, igyekezz inkább levest és sok zöldséget, húst fogyasztani. Akkor nagy baj nem lehet.
2015. ápr. 22. 15:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok - nem tudom, hogy az ifjú pár tud -e még módosítani esetleg a rendelésen egy minimálisat (hiszen bárki akár még le is mondhatja...), tehát beszélhetnél velük, hogy ilyen helyzetben vagy, és nem szeretnéd megbántani őket, de a babád érdekben nem tudsz majd mindent megengedni magadnak a vacsora alatt. Talán van rá mód, hogy a te menüd hozzád igazodjon, tehát szénhidrát csökkentett legyen. Gondolom, nem te vagy az egyedüli cukrobeteg, viszont meglehet, hogy az egyedüli a vendégek között, aki nem cask magáért felelős. Én ezt megérteném.
2015. ápr. 22. 15:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Szintén cukros kismamiként mondom, hogy az a 35g CH az brutál kevés. Tehát elég esélytelen betartani egy esküvői lakomán! Nyilván a sült és kirántott hús megy a levesbe ahogy a majos mártásos cuccok is. Ha lesz natur szelet az szuper én ilyenkor nem eszem semmi köretet! Minek!? Álltalába az viszi a CH javát nem a húsos cucc! Szóval húst hússal és pont. Így aztán ha 35 helyett 40 csúszik be 1x abból nem lesz baj + utóvacsinak van még 15-20 grammod ami mondjuk egy lehelletnél vékonyabb torta enyhe jóindulattal. Így fix hogy nem lesz sértődés és kellemetlenül sem fogod magad érezni!

Vagy ami még megoldás hogy elmész a diadetikusodhoz és vagy engedi a bűnözést vagy ad cukormérőt meg PEN-t arra az estére!

2015. ápr. 22. 15:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és a tippeket. Majd a levest úgy eszem, hogy a tésztát kihagyom és a zöldségből is csak keveset és ha a másodikhoz rizs vagy krumpli köret van akkor csak a húst fogom megenni. Mérőmet mindenképp viszem, legalább látom hogy állok. Amúgy nekem nem olyan durva, amikor még nem tudtam, hogy rossz lesz az eredményem de megmértem magamnak kíváncsiságból akkor egy light ebéd és fél üveg szilvabefőtt után 7,6-ot mértem. Tudom, hogy ez magas, ahhoz hogy bűnözhessek de azért nem brutális érték. Így, hogy szigorúan betartom a diétámat általában 6 alatt van, ritka, hogy 6,1-6,2-re felkúszik az érték, szóval azért vigyázok mert a baba a legfontosabb. A menün már nem hiszem, hogy változtatni lehet, nagy esküvő lesz , majd 100 emberre van megrendelve gondolom nem egy adaggal fognak pepecselni.Fr pont a nagy létszám miatt remélem, hogy lesz rendesen választék amiből én is ehetek.De vigyázok majd nagyon és a sütiket nem fogom megkóstolni. :-) Még egyszer köszönöm mindenkinek :-)
2015. ápr. 22. 17:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért ennyire ne légy szigorú magadhoz :) Az előírt szinhádrátmennyiséget fogyaszd el nyugodtan :)Sőt, annak megfelelően javasolt is, hiszen sajnos az is gond tud lenni, ha nagyon lecsökkented, és semi CH-t nem eszel. Én cukrosként igyekeztem hasznos szénhidrátokat fogyasztani, bár egy lagzin nyilván nem ez az első szempont :))) Meg írtad, hogy nem olyan magasok az értékeid, az jó. Zölségekben nagyon kevés a CH, így azokat ne hanyagold el a levesben, ha szereted :))) EGyébként ilyenkor tudom milyen nagyon nehéz... Az elsőnél néha nagyon szenvedtem, amikor megkívántam valamit, és sok ilyen volt :) Viszont nagyon tudtam értékelni azt a pár falat almát is pótuzsira, amit kimértem magamnak. Most 16 hetes terhes vagyok, és már előre félek, hogy megint cukros leszek, mert nagyon gáz mindent kimérni kismérleggel stb. A doki szerint igyekezzek már most tartani némi diétát, hát próbálom, de nem olyan könnyű, úgyhogy teljesen megértelek, h kicsit jó lett volna eltérni a CH diétától, mega ha nem is teljesen a barátnődék miatt :))) Ne aggódj, ez sem tart örökké, a szülést követően vszeg eltűnik a cukorbetegség. Nálam legalábbis nem volt utána gond vele. Szóval, fel a fejjel, boldog babavárást!
2015. ápr. 22. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!