Tegnap előtt szűltem, de a hasam akkora, mint 5 hónapos terhesen és a lábaim is mint egy elefánté, annyira vizesek! Normális ez? Mennyi idő míg lemennek?
57 kg-al kezdtem és 75 kg-al szűltem.
Hatalmas hasam volt,simán ikrek is elfértek volna benne.
Iszonyú vizes is voltam,pláne a 30. héttől.
Dagadt a lábam,kezem,arcom.
37. héten szűltem,nincsenek striáim,szép a bőröm.
Mégis ott a nagy has és a lábam még mindig dúrván vizes.
Mit tehetnék ezek ellen?
Mit tehetsz? Vársz türelemmel!
A vizesedés kb. 1-1,5 hét, mire elkezd lemenni. Igyál sokat, egyél almát, és járj sokat pisilni. Amikor óránként jársz litereket pisilni, akkor megindul a víz lefelé. Ha már otthon vagy, megkérheted a párod, finoman masszírozza meg a bokáidat.
A hasnak idő kell, amíg visszahúzódik. 9 hónap alatt nőtt meg ekkorára, ne várd, hogy egy nap alatt újra lapos legyen.
A szerveknek vissza kell rendeződni, az is teljesen normális, ha egy ideig fájni fog a hátad, csípőd, ahogy megint visszatér a terhelés a normális iramba.
Az előttem válaszolók jól mondják. Azt hitted rögtön lapos lesz a hasad? Aranyos.
Bár volt a kórházban egy 30-as csaj, akinek szülés után 2 nappal már lapos hasa volt, mintha nem is lett volna terhes, mindenki irigyelte. De ez genetika, szerencsés, jó géneket örökölt. A 21 éves csajszi meg nálunk is sírt a kórteremben, hogy milyen nagy még a hasa.
Te is legyél türelmes és majd alakul. Ha már nem szoptatsz majd, akkor elkezdhetsz sportolni is.
Köszi a válaszokat.
Tisztában voltam vele hogy nem lesz lapos a hasam,de tenyleg olyan mintha még bent volna egy másik baba.
Előtte izmos,feszes hasam volt,azért nem erre számítottam.
Elhiszem hogy idő kell mindenhez,de ez a látvány....
Főleg a lábaim zavarnak,mert estére már félig se férnek bele a papucsba és fájnak is.
Fogyasztok én sok folyadékot,ennek ellenére nem kell olyan sűrűn vizelni.
Azért remélem nem kell hosszú hónapokat várni a rendeződéssel,hisz jön a nyár :(
Szerintem ne aggódj, lemegy pár napon belül a víz. A has sem egyik percről a másikra húzódik vissza, mert a méh visszahúzódásához is kell pár hét.
Én is 57 kilóval kezdtem a terhességet, és bár rajtam szerencsére nem volt sok víz (67 kilóval mentem szülni), a szülés után egy héttel is még szorítottak a terhesség utáni nadrágjaim. Teljesen csak a hat hetes kontrollra ment a hasam vissza. És én még szerencsés vagyok, mert sok nőnek kell fél év is a visszarendeződéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!