Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sote II. (esetleg Robert...

Sote II. (esetleg Robert Károly, Szent István, Szent Imre kh)?

Figyelt kérdés

Elméletileg ott fogok szülni szeptemberben, de nagyon, nagyon gondolkodom, hogy átmegyek egy bababarát kórházba (Szent István, esetleg Szent Imre vagy Károly Robert). Számomra a jó orvoson kívül fontos, hogy a szülést követően 1 óráig a baba rajtam lehessen (természetesen, ha nincs komplikáció), valamint nem szeretném, ha cukros vizet vagy bármi egyebet adjanak a babámnak. Nem szeretnék az utolsó pillanatban váltani, azért lenne fontos minden hasznos komment már most, hogy időben tudjak lépni.

Sokan dicsérik a Robert Károly magánklinikát is, érdekel, hogy valóban MEGÉRI -e kiadni azt az összeget, amibe a terhesgondozás és szülés kerül ott?

2015. ápr. 20. 17:19
 1/6 aHermann ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem az orvosom a Szt. Imrében dolgozik. A körülmények úgy hozták, hogy a legnagyobb gyerkőc a SOTE II-n született. Akkor még nem volt felújítva. Mivel a pici a PIC-re került én a terhespatológián kaptam ágyat, később kerültem át csecsemős részlegre.

Az orvosok jók, a nővérek 1-2-t leszámítva bunkók voltak (PIC, csecsemős, gyermekágy, terhespatológia). Az épület kész katasztrófa volt. Akkor 5 ágyas szobák voltak a csecsemős részlegen, bent volt a fürdő. Egy kicsit sokan voltunk, főleg ha mindenki bevitte a babáját.

A kicsik a Szt Imrében születtek. A legkisebb decemberben. Nekem mindegyik császáros volt. A Szt. Imrében, ha a mindenki jól van a baba ott lehet az anyánál szülés után (császárosnál is). A picit kaptam meg egyedül rögtön császár után, és segítséggel szoptatni is tudtam.

A Szt. Imrében nincs külön őrző, hanem a kórterembe tolnak vissza, ott figyelik a nővérek a császáros kismamákat.

A cukros víz szerintem szériatartozék a kiskocsinál, amibe a baba van (mindkét kórházban benne volt). Tápszert akkor kap, ha az anya a szülést követő 24h elteltével nem tudja etetni, vagy láthatóan nem elég a babának az előtej. Ez utóbbi esetben is egyeztetnek az anyával (Szt. Imrében legalábbis ez volt).

A Szt Imrében nekem mindenki (csecsemős, gyermekágyas nővér, szülésznő) szimpatikus volt, nem volt gondom senkivel. Sőt sokszor lelket vertek belém (miattam egy kicsit tovább maradtunk a szokásosnál a picivel). Ágyhoz jön az étel (a SOTÉn aki kapja marja alapon volt az ebéd, így én császárosként pl. currys csirkét ettem rizzsel), mindenkinek a megfelelő (diétás, császáros, simán szülő). A kaja elég vacak, kivéve a császáros menzás tejbegrízt.

A Szt. Imrében a kórtermek zöme 2 ágyas, de van néhány 3 és 1 db 4 ágyas. Két kórteremhez tartozik 1 fürdő (kilépsz a szobából, és rögtön ott a mosdó). Apa és a rokonok üvegajtón láthatják a babát, amíg bent vagy. Te kimehetsz az előtérbe.

Mindkét kórházban van VIP szoba, de kérdés, hogy megéri-e. Jó beszélgetni mással, tapasztalatokat cserélni. Ha kifogsz egy tesót szülő anyukát, még néhány tanácsot is tud majd adni bármivel kapcsolatban.

2015. ápr. 20. 20:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia 1-es!

Ugyan a kérdést nem én írtam ki, de én is nagyon köszönöm a hasznos és részletes választ!

Azt nem lehet valahogy kijátszani, hogy apuka is megfoghassa a babát a kórházi napok alatt? Úgy értem, van biztonsági őr az üvegfalnál vagy ilyesmi?

Ez annyira igazságtalan, megszületik a baba, aztán apuka dajkálja pár órát, majd három napig felé se mehet... Hülyeség. Nem értem.

2015. ápr. 21. 12:07
 3/6 aHermann ***** válasza:

A SOTÉN én beugró voltam, annyira nem ismertem a viszonyokat, ráadásul azóta felújították.

Látogatni ott is üvegajtón keresztül lehetett, egyedül a PIC-en levő babák apukái mehettek be a babához esténként és hétvégén meghatározott időben. (Nem egyszer hallottuk a morgást, hogy a férjem miért megy be, és ő miért nem jöhet - azt már nem nézte, hogy hova megy...) Ha VIP szobát kértél, talán oda is mehetett.

A Szt. Imrében a szülést követően vagy a szülőszobán (természetes szülés), vagy a kórtermi ágynál babusgathatja apa a babát). Ha VIP szobád van akkor beosonhat oda apuka (láttam ott apukákat), illetve ha fogadsz csecsemőst, akkor ő "elintézi", hogy apuka a fürdetésnél ott lehessen.

A szülést követően amint minden ok, úgy is kidobnak 3 nap elteltével (a középső péntek reggel született, hétfőn már mehettem haza, pedig császáros voltam). Ki lehet azt bírni, sőt annyi "progi" (vizitek, védőnő, papírok intézése, etetés, gyógytornász, fotós, stb) van, hogy néha a látogatók csak "zavaró" tényezők.

Régi közhely, de igaz, a kórházban még tudsz pihenni, otthon már abszolút 24h-s a szolgálat minden szépségével, nehézségével együtt.

2015. ápr. 21. 14:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Köszi a gyors választ! A SOTE II-n volt pici belátásom a régi épület üvegfalas és a Tömő utcai liftelőteres-társalgós megoldásba is, utóbbi jóval szimpatikusabb volt.

Köszi még egyszer!

Kérdező! [link] címen van topikja az Istvánnak meg az Imrének is, naprakészek, ott is tudsz olvasgatni. :)

2015. ápr. 21. 17:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a nagyon részletes válaszokat, főleg az első válaszolónak!!
2015. ápr. 21. 18:59
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon hasznos ez az oldal - [link]

Köszönöm a tippet!

2015. ápr. 22. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!