Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor mehetek el legeslegkésőb...

Mikor mehetek el legeslegkésőbb védőnőhöz és háziorvoshoz? Kis faluban lakom, ha meglátják, hogy bemegyek, egyből megy a pletyka, de 3 hónaposig még nem akarjuk elmondani!

Figyelt kérdés
2015. ápr. 20. 10:59
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Ráérsz a 12hetes uh lelettel menni. Én is úgy mentem az első és a mostani második terhességemnél is. Jó egészséget, minden jót kívánok.
2015. ápr. 20. 11:03
 2/10 anonim ***** válasza:
Mire nőgyógyászhoz kaptam időpontot, addigra 10 hetes lettem így kb a 12. héten jutottam el a védőnőhöz a labor és egyéb leletekkel hogy megkapjam a kiskönyvet. :) Háziorvoshoz meg rengeteg indokkal mehetsz.
2015. ápr. 20. 11:10
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem a doki mondta, hogy ráérek 12. hét után, mert addig bármi lehet.

A védőnő meg lecseszett, hogy miért nem mentem előbb...

Szóval ha kis falu, akkor nincs közvetlen kapcsolatban a védőnő és az orvosod. Fogd a dokira nyugodtan.

2015. ápr. 20. 11:10
 4/10 anonim ***** válasza:

én betelefonáltam, 6 hetesen hogy mikor menjek?

8.-9 héten kellett mennem. Jobb hogy betelefonáltam, mert ki is volt írva a védőnőnél, hogy az első alkalom előtt időpontot kell egyeztetni,mert sokáig tart.

másfél órát ott is ültem nála. Illetve ő csak heti 3 napot van bent, ezért se tudtam csak úgy berontani

2015. ápr. 20. 11:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Én 10 hetesen voltam, szintén nem kapkodtam el. De ráérsz utána is, ahogy írták, 12 hetes uh lelettel.
2015. ápr. 20. 11:13
 6/10 anonim ***** válasza:
51%
12 hetesen ráérsz, pláne ha van fogadott dokid, mert ő ugye elintézi a 12 hetes ultrahangot.Az első labor meg ráér 12 hét után is, semmiről nem maradsz le, én is így csináltam.Van akinek már 6 hetesen megvan a kiskönyve, de azért még korai, mert ha bármi lesz a babával, annál rosszabb.Sajnos ez is tapasztalat, még majdhogynem le is teremtettek az ügyeleten mikor hat hetesen vérzéssel bementem, és mondtam hogy van kiskönyvem.A másik terhességgel csak 12 hét után mentem.
2015. ápr. 20. 11:21
 7/10 anonim ***** válasza:
51%

Vérvételre engem 14 hetesen küldött a védőnő amugy is. 10 hetesen mikor voltam Nála először csak vizeletvetel volt. Őszintén nem erzem hogy lemaradtam volna akarmirol is ha nem megyek el. Csak nekem a doki szoba hozta 9 hetesen, hogy mikor megyek 12 hetesre legyen kiskonyv. De sok doki meg nem igy van vele.

Amugy háziorvoshoz meg annyira se kell kapkodva menni.

2015. ápr. 20. 11:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem az a fontos, hogy gyerekeddel minden ok legyen? Nem vagy felnőtt?

Ha felnőtt vagy gyereket szülni, akkor arra is, hogy ne a falusiak alapján éld az életed.

2015. ápr. 20. 12:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Utolsó, hogy érted ezt? Azt, hogy a gyerekemmel minden oké legyen, persze, hogy akarom, de az szerintem a nőgyógyásznál dől el, nem egy védőnői vizeletvétel, vagy vérnyomás fogja eldönteni, nem is egy háziorvosi ekg!! Nem gondolod? Mivel lombikbaba, így hetente járok nőgyógyászhoz, aki megnéz, nem izgulok. Egyébként valaki írta, hogy nem együtt van kis faluban a háziorvossal, de nálunk egy szoba, csak egy ajtó választja el. Aki dokinál van, az látja azt, aki védőnőnél van, mármint kint a váróban. Köszi mindenkinek...
2015. ápr. 21. 07:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz az utolsóval, nem értem mi összefüggés van a védőnő, és az egészséges, orvos által kísért terhesség között.12. hét előtt nincs semmi olyan vizsgálat a védőnőnél ami fontos lenne.Nem ettől lennél felelőtlen, és pont az ő gondolkodása utal nem épp felnőttes hozzáálláshoz.
2015. ápr. 23. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!