Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A Gyed-ből vonnak adót?

A Gyed-ből vonnak adót?

Figyelt kérdés

Ha igen,milyet és mennyit?

Csak azért kérdezem,mert adójóváírást ugye csak akkor lehet igényelni,ha adózol.

Tehát ha egész 2010-es évben gyeden vagyok,abból vonnak adót?

Igényelhetek adójóváírást?

Előre is köszi a válaszokat!

2010. febr. 20. 22:35
 1/8 A kérdező kommentje:

Ja,és ha havonta szeretném igényelni,akkor az hogy működik?

Akkor már most ebben az évben minden hónapban hozzászámolják a gyedhez?

2010. febr. 20. 22:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

ugyanúgy mint mindenki mástól 17% és 9,5 % nyugdíjjárulékot.

az adójóváírás pedig a levont adólelőleg összegéig terjed. THa magasabb az adójóváírás összege mint 17% akkor nem kell fizetned, ha kevesebb akkor meg a különbözetet fizeted.

2010. febr. 20. 22:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Lehet kicsit bonyolult leszek,de leírom miért kérdezem!

Míg dolgoztam nem annyira voltam bejelentve,mint amennyit kaptam.

Tehát hivatalosan kevesebbre voltam bejelentve,ezért a havi elszámolás nem is volt más,csak papír,amit aláírtunk.

De éppen ezért nem havi adójóváírást kértünk,hisz azt úgyse kaptuk meg havonta,hanem következő év elején egy összegben.Így megkaptuk,magyarul nem nyúlta le a főnök..

Mostantól vagyok Tgyás-on,eddig táppénzen voltam.A könyvelő most kérdezi,hogy havonta kérem a jóváírást,vagy nem?

Tehát ha most havonta kérem,akkor nem tudja lenyúlni a főnököm?

Bocsi,egy kicsit hosszúra sikerült,de remélem érthető voltam..

2010. febr. 20. 22:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Most emelték az adójóváírás határát, úgyhogy kérhetsz, ha az idei évben nem lesz más jövedelmed.
2010. febr. 20. 23:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Kifizetőhelyről kapod a THGY-t vagy a társadalombiztosítótól? Mertha TBtől, akkor a havi összeged lesz magasabb vagy most alacsonyabb és akkor jővőre kapsz vissza egybe egy nagyobb összeget.
2010. febr. 20. 23:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia,igen a gyedből vonnak le adót,így igényelheted havonta is az adójóváírást.A munkahelyed ha kifizetőhely,akkor náluk kell nyilatkoznod,miszerint kéred,hogy már idén vegyék figyelembe és akkor havonta számolnak vele.Így év közben több pénzt kapsz és nem az állam használja.Ha nem nyilatkozol,akkor a jövő évi adóbevallás benyútása után egy összegben kapod vissza.
2010. febr. 20. 23:10
 7/8 A kérdező kommentje:

A munkahelyem nem tb kifizetőhely.

Akkor ezek szerint kérhetem havonta,mert így közvetlen a tb-től kapom,és nem nyúlja le a cég!

Ugye jól értelmeztem?

Köszönöm a válaszokat!

2010. febr. 20. 23:23
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
így van. kérd mindenképp mert akkor állam bácsi használja havonta és idéntől azt hiszem 15000 Ft havonta.
2010. febr. 20. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!