Mennyi pénzt kapnék egy hónapra, ha elmennék táppénzre? 152.000 ft a bruttó fizetésem. A bruttó fizetés 70%-át kapnám? Vagy ebből még vonnak le vmi adót?
Figyelt kérdés
2008. szept. 5. 11:27
1/10 anonim válasza:
szia! van belőle levonás, személyi jövedelem adót tuti vonnak, de nem mindent vonnak, amit a jövedelmedből is. azt hiszem egészségbiztosítási járulékot nem vonnak.
2/10 anonim válasza:
Szia! Ha 2 éve fennáll valamilyen biztosítási jogviszonyod (suli, munkahely), akkor 70%-ot kapsz, amiből szja-t és még valamit (összesen 2 dolgot) vonnak. Ha nincs 2 éved (én így vagyok), akkor 60%-ot kapsz és abból vonnak. Én bruttó 150.000.-rel vagyok bejelentve és így 82.000.-et kapok kb. Remélem segítettem.
3/10 A kérdező kommentje:
még a 70%-on felül szja is?? vagy abban már benne van?
2008. szept. 5. 11:36
4/10 anonim válasza:
a bruttód 70%-a a bruttó táppénz, amiből még vonják az szja-t.
5/10 A kérdező kommentje:
és a szja az hány százalék???
2008. szept. 5. 11:44
6/10 anonim válasza:
Én úgy tudom, legalábbi nekem a pénzügyen azt mondták, a táppénzt az előző évi átlagfizetés alapján számolják, annak a 70%, és abból jön még le az adó.
7/10 anonim válasza:
Ha az éves fizetésed eléri az 1,7 millió forintot, akkor 306 000 Ft éves szinten és az 1 700 000 Ft-on felüli rész 36%-a...
8/10 anonim válasza:
Szia ! Az én alapbérem 95000 és csak ennek a 70%-a jár, illetve szja-t vonnak belőle.. ami adójóváírásba visszajön..
Ha a béred 70%-a kevesebb brutto 104 000 ft-nál akkor kaphatsz adójóváírást is , és akkor olyan mintha nem lenne szja..de szerintem elég magas az alapbéred ahhoz, hogy ne kapj adójóváírást.
Jól gondoltam a 152 brutto 70%-a 106ezer
így adójóváirás nem jár, legalábbis jobb ha nem kéred, mert akkor jövőre fizetheted vissza.
Tehát a 106 ezer-ből lejön 18% szja és azt kapod , ami =86940ft -ot fogsz kapni.
9/10 anonim válasza:
Ez az összeg csak akkor igaz, ha a tavalyi évben is végig 152ezer volt a bruttó fizetésed, mert abból számítják a betegállományt!
10/10 anonim válasza:
Ha a tavalyi évben végig ennyi volt a bruttód, és nem volt más bejelentett jövedelmed, prémiumod stb akkor a levonások után kb. 80 ezret fogsz kézhez kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!