Mitől van az hogy jó pár kisbaba halva szülitek?
Az enyém hálistennek nem, de a bátyám (40 éve!!) 9 hónapra született, makkegészségesen, de a köldökzsinór a nyakára tekeredett és megfulladt. :(( De ilyesmi manapság az ultrahangnak köszönhetően már nem nagyon fordul elő.
Hogy manapság mi okozhat ilyet, azt sajnos (és hálistennek) nem tudom, de biztos ír valaki, aki tudja.
Ha jól tudom, sajnos az időre született egészséges babáknak a halálát a nyakra tekeredett köldökzsinór okozza nagy százalékban :-((
Sajnos ezt UH-val nem lehet szűrni. NAgyon ritka az, hogy ez gondot okoz, sok kisbaba születik úgy, hogy a nyaka körül van a zsinór, ez a szülésznő szélpen letekeri, mikor kint a fejecskéje. A gond csak akkor van, ha rövid a köldökzsinór, vagy csomó/elzáródás lesz rajts és nem jut át az oxigén.
De ez nagyon nagyon ritkán fordul elő, én is mindig ezen paráztam, de természetesen ez nagy butaság és nem szabad ezen aggódni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!