Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Még csak 10 hetes kismama...

Még csak 10 hetes kismama vagyok és máris rohamosan hízom. Segítene valaki?

Figyelt kérdés
Nem eszem sokat. Reggelire valami piritós felvágottal, sajttal, züldséggel, ebédre rendes étel egy nornál adagnyi, uzsira egy alma, vacsira vagy műzli vagy gyümölcs csak. És ennek ellenére rohamosan!!! hízom!?? eddig is hízékony voltam, de vékony tudtam maradni (54) mivel este 6 után már semmit nem ettem. most 59 lettem már, pedig csak 10 hetes vagyok. Valaki segítsen!! mit egyek? csináljam a terhességi diétát vagy mi??? Köszi előre is!! :(((

2015. ápr. 12. 20:02
 1/10 anonim ***** válasza:

nincs terhességi diéta, cukrosoknak van diéta :) egyébként ha tényleg ennyit eszel, akkor a diéta neked hízókúra lenne, mert ott meg kell neki napi 160g szénhidrátot, 5x-i étkezésre.

egyébként a gyümölcs az cukor, nincs tápértéke, ne azt edd vacsorára. ha sokszor keveset eszel akkor normális lesz az emésztésed, nem akar tartalékolni a szervezeted mint mikor éhezteted magad. pl. az, hogy déltől nem eszel semmi táplálód, az sanyargatás, a szervezeted azt hiszi, hogy tartalékolnia kell...

2015. ápr. 12. 20:09
 2/10 anonim ***** válasza:

A terhességi diétán mit értesz? A 160gramm szénhidrát diétát, amit cukorbeteg kismamáknak írnak elő (és ami egészségesebb, mint a jelenlegi táplálkozási stílusod így első olvasásra)?

SZerintem keveset eszel, müzlit nem lehet vacsorázni, különösen gyümölccsel agylövés, a hat után nem eszünk stílus pedig reméltem, hogy a nyolcvanas évek végén kiment a "divatból", mert már tanítanak egészséges táplálkozást biosz órákon. A kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásról kellene többet olvasgatnod, és minimum bevinni a napi 2, de inkább 3 liter folyadékot, és rendszeres testmozgást.

2015. ápr. 12. 20:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem működik alul a pajzsmirigyed?Mert attól lehetséges a hízás.Am én úgy gondolom most ne foglalkozz a kilókkal egyél rendesen mindent ami jól esik.Én is kismama vagyok 10 hetes és hízékony is.Zavar a hízás de nem foglalkozom vele eszem amit megkívánok és annyit amennyi jól esik.
2015. ápr. 12. 20:13
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem eszel sokat. Pár hét múlva túl leszel az első trimeszteren, szerintem bele is vaghatsz kismama tornába vagy valami egyéb mozgásba rendszeresen. A táplálkozáson nincs értelme megfogni a hízást mert így is alig eszel, inkább a mozgás részén legyen a hangsúly szerintem.
2015. ápr. 12. 20:21
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen,én is úgy gondolom h nem eszem sokat!egyàltalán nem!tökre el vagyok keseredve...és amit ráadásul a környezetem csinál...anyósom konkrétan lekövérezett!a hasam-pedig első baba-már most látszik,mondjuk az lehet puffadástól,de kilókban is mondom,nagyon sokat híztam!már most!de annak örülök,h ti is úgy látjátok,h egyáltalán nem eszem sokat... :(
2015. ápr. 12. 20:46
 6/10 anonim ***** válasza:
Nemcsak az étel mennyisége, hanem a minősége is számít. Az ebédre rendes étel elég tág fogalom, jelenthet csirkemellet salátával de sertéspórköltet galuskával is, utóbbiból hiába eszel keveset akkor is hízlal. Ki kellene számolni mennyi szenhidratot feherjet es zsirt viszel be egy nap, akkor lehetne okosat mondani miert is hizol. (kaloriabazis.hu-n tudsz szamolgatni)
2015. ápr. 12. 23:11
 7/10 anonim ***** válasza:

Milyen vitamint szedsz? Mert állítólag némelyik óriási étvágyat csinál a magas B vitamin tartalma miatt (pl. Elevit). Én az előző terhességemnél is Hipp Natalt ittam. és folsavat szedtem hozzá. Igyekeztem kiiktatni a cukrot és fehér kenyeret is (plusz tíz kiló lett a vége). Most is hasonlóan csinálom. Nekem a második trimeszter "húzós", mert akkor felfalnám a világot is (lelalábbis az előzőnél így volt).

Mondjuk az a baj, hogy a terhességi hormonokra mindenki máshogy reagál, van aki simán felkap 30 kilót,de szülés után ahogy jött, el is tűnik róla nyomtalanul.

2015. ápr. 13. 09:25
 8/10 anonim ***** válasza:

A keveset evés és a nem evés 6 után ahogy más is írta épp az elhízáshoz vezet, mert a szervezet állandóan éhes és raktároz. Ezekből van aztán a jojó effektus. Nem fogyizni, hanem diétázni kell. Normálisan bevinni fehérjét, szénhidrátból a lassú felszívódásút elsősorban.

Egyébként a Te esetedben a hirtelen sok kiló valószínűleg a hormon változásnak köszönhető. Ahogy jött úgy szépen le is tudod majd fogyni idővel.

Ha tartasz rendes diétát (a mostani inkább jojóhoz hozzásegítő fogyókúrád helyett) és hasonló ütemben hízol akkor a pajzsmirigyedet érdemes megnézetni, de ahhoz általában egyéb tünetek is társultak, amikről nem írtál, így nem valószínű, hogy az a gond.

2015. ápr. 13. 10:27
 9/10 A kérdező kommentje:
Femibiont szedek és magne b6-ot, tudom, apukámék is azt mondták, h a b vitamin magas étvágyat okoz, de én nem eszem sokat!!! egyáltalán nincs is magas étvágyam egyébként. ételekből minőségit eszem, figyelek a heti egyszer hal ebédre és főzelékfélékre is, zöldséget, gyümölcsöt eszem, szóval elvileg normálisan fogom fel ezt a terhesség témát azt hiszem...mégis ez történik velem... lehet, hogy itt az elején ilyen durva akkor azért, mert egészen eddig nem ettem 6 után és most erre így reagál a szervezetem? szerintetek? bár egyébként ezt a 6 utáni módszert is azért csináltam, mert ez volt az egyetlen lehetőségem arra, h vékony alkat maradjak, ugyanis ha este ettem (hacsak almát is) akkor is látszott másnap. bármily hihetetlen. így viszont tartottam az alkatom és szenvednem se kellett, mert hozzászoktam + ebédre ehettem köretet is, akár tésztát is. heti egyszer pedig bűnöztem, mert heti egyzser tuti volt, h vagy grillparty van, vagy családi-baráti esemény este. stb.
2015. ápr. 13. 19:37
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen, valóban lehet, hogy hozzászokott a szervezeted a visszafogottabb táplálkozásoz, és most új neki, hogy vacsorázol is.

Amúgy szerintem kicsit túlspilázzák ezt a terhesség alatti minőségi étkezés dolgot. Gondolj bele, hogy van aki végighányja a kilenc hónapot, és mégis makk-egészséges, normál súlyú babája születik. Pedig abban az esetben aztán minden van, csak tudatos táplálkozás nem. Az első gyerekemmel én sem ettem valami tudatosan, mert a 15 hétig alig léteztem a rosszullétektől, a 30. hét után meg annyira nyomta a gyomromat, hogy folyton savat hánytam. Az utolsó 4 hétben almén meg joghurton éltem. Mégis 3 kilós, jól fejlett gyerek lett (igaz, én nem szedtem sokat magamra). Szóval a magzat elveszi ami neki kell, a minőségi kaja az anyának kell, hogy ne alakuljon ki hiánybetegség a terhesség alatt.

2015. ápr. 14. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!