5 hetes kismama vagyok - Mit csináljak ha elkaptam a bélférget?
Szerdán derült ki, hogy babát várok, tehát az 5. Hétben vagyok.
Két éves kisfiamnál szintén szerdán diagnoztizaltak bélférget. (verbol)
Vermoxot írt fel (fereghajto) a gyermekorvos, amit nekünk is kéne szedni, de mivel terhes vagyok, én nem szedhetem!!!
Teljesen ki vagyok ettől. Beszéltem a nőgyógyászommal is, ő is azt mondja hogy nem szedhetem.
De akkor hogy fogok megtisztulni??? Nem akarom visszafertozni a pici fiamat. (természetesen a higiéniai dolgokra extran odafigyelünk, mindent atmostam 60fokon, mindent attoroltem domestossal, folyamatosan mossuk a kezünket és sikaljuk a kormunket)
Mergőrjít a tehetetlenség!
Beszéltem a vedonovel is, ő azt mondja gyógyszer nélkül is ki fog ürülni belőlem, csak hosszabb időbe fog kerülni.
Olvastam hogy a fokhagyma természetes fereghajto. Ezt szedhetek terhesség alatt nagyobb mennyiségben? Esetleg kapszula formában is hatásos?
Légyszi, ha valaki volt hasonló helyzetben, írjon valamit hogy mit tehetnék.
Köszi előre is!
Ui: telefonról írok ezért előre is elnézést a hibákért
Miért random ismeretlenektől kérsz egészségügyi kérdésekben tanácsot az interneten, miért nem orvostól?
Ha most én vagy akárki leírja itt a "tutit", honnan tudod, hogy nem kamu?
Én ismeretlen laikus vagyok, de azért leírom, hogy életemben kb. 3x voltam bélférges, de soha semmilyen gyógyszert nem szedtem rá. Lenyeltem negyedbe/nyolcadba vágott fokhagymát (vagy 3 gerezdet összesen) és szinte egyből elmúlt.
Azt azért nem hinném, hogy a fokhagymától bajod lenne.
Egy 28 hetes kismama
Azért tettem fel a kerdest, hogy hátha valaki tud valamilyen alternatív megoldást erre.
Folyamatosan ezen kattogok és teljesen kikeszít a tudat, hogy a fiam gyógyulása után visszafertozhetem Őt!
Nem értem azt se, hogy egy terhes nonel miért legyintenek erre az egészre (hogy majd magától kiürül) , ha amúgy egy olyan erős gyógyszert alkalmaznak erre, amit egy kismama nem vehet be!!!
Szerintetek ez nem ellentmondásos?
:-(
Köszi a válaszod kedves Kismama! :-)
Egyben vetted be a 3 gerezdet? Hány napig szedted?
Köszi neked is kedves Utolsó!
Most bekaptam kettő hatalmas gerezdet, osszezuzva. Gondolom egyszerre ennyi elég lesz. Olyan erős volt, hogy égette a szám!
Remélem eltakarodnak az undorító kis fergek!!!!!!
Köszi mégegyszer!
szeleteld rá a pirítóskenyérre, akkor annyira nem lesz erős.
Emelett csinálhatsz fokhagyma krémlevest is, annak a szaga gyengébb, de a család összes tagja ehet belőle. Szerintem abból napokig ehettek minden nap egy tányérral!
Kamillatea, inkább lehűtve, hidegen.
Én a húsokat hanyagolnám! szerintem minél kevesebbet fogyasszatok belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!