Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 hetes kismama vagyok - Mit...

5 hetes kismama vagyok - Mit csináljak ha elkaptam a bélférget?

Figyelt kérdés

Szerdán derült ki, hogy babát várok, tehát az 5. Hétben vagyok.

Két éves kisfiamnál szintén szerdán diagnoztizaltak bélférget. (verbol)

Vermoxot írt fel (fereghajto) a gyermekorvos, amit nekünk is kéne szedni, de mivel terhes vagyok, én nem szedhetem!!!

Teljesen ki vagyok ettől. Beszéltem a nőgyógyászommal is, ő is azt mondja hogy nem szedhetem.

De akkor hogy fogok megtisztulni??? Nem akarom visszafertozni a pici fiamat. (természetesen a higiéniai dolgokra extran odafigyelünk, mindent atmostam 60fokon, mindent attoroltem domestossal, folyamatosan mossuk a kezünket és sikaljuk a kormunket)

Mergőrjít a tehetetlenség!

Beszéltem a vedonovel is, ő azt mondja gyógyszer nélkül is ki fog ürülni belőlem, csak hosszabb időbe fog kerülni.

Olvastam hogy a fokhagyma természetes fereghajto. Ezt szedhetek terhesség alatt nagyobb mennyiségben? Esetleg kapszula formában is hatásos?

Légyszi, ha valaki volt hasonló helyzetben, írjon valamit hogy mit tehetnék.

Köszi előre is!

Ui: telefonról írok ezért előre is elnézést a hibákért

2015. ápr. 11. 13:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%

Miért random ismeretlenektől kérsz egészségügyi kérdésekben tanácsot az interneten, miért nem orvostól?

Ha most én vagy akárki leírja itt a "tutit", honnan tudod, hogy nem kamu?

2015. ápr. 11. 14:00
 2/13 anonim ***** válasza:
Tehát az orvos megmondta, hogy majd kiurul. A védőnő szinten. Ha itt egy ismeretlen laikus mond valamit, akkor majd azt csinálod?
2015. ápr. 11. 14:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ismeretlen laikus vagyok, de azért leírom, hogy életemben kb. 3x voltam bélférges, de soha semmilyen gyógyszert nem szedtem rá. Lenyeltem negyedbe/nyolcadba vágott fokhagymát (vagy 3 gerezdet összesen) és szinte egyből elmúlt.

Azt azért nem hinném, hogy a fokhagymától bajod lenne.

Egy 28 hetes kismama

2015. ápr. 11. 15:10
 4/13 A kérdező kommentje:

Azért tettem fel a kerdest, hogy hátha valaki tud valamilyen alternatív megoldást erre.

Folyamatosan ezen kattogok és teljesen kikeszít a tudat, hogy a fiam gyógyulása után visszafertozhetem Őt!

Nem értem azt se, hogy egy terhes nonel miért legyintenek erre az egészre (hogy majd magától kiürül) , ha amúgy egy olyan erős gyógyszert alkalmaznak erre, amit egy kismama nem vehet be!!!

Szerintetek ez nem ellentmondásos?

:-(

2015. ápr. 11. 15:11
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod kedves Kismama! :-)

Egyben vetted be a 3 gerezdet? Hány napig szedted?

2015. ápr. 11. 15:13
 6/13 anonim ***** válasza:
Én is a fokhagymát tudom ajánlani. Nagyon utálják a bélférgek.
2015. ápr. 11. 15:23
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszi neked is kedves Utolsó!

Most bekaptam kettő hatalmas gerezdet, osszezuzva. Gondolom egyszerre ennyi elég lesz. Olyan erős volt, hogy égette a szám!

Remélem eltakarodnak az undorító kis fergek!!!!!!

Köszi mégegyszer!

2015. ápr. 11. 15:44
 8/13 anonim ***** válasza:

szeleteld rá a pirítóskenyérre, akkor annyira nem lesz erős.

Emelett csinálhatsz fokhagyma krémlevest is, annak a szaga gyengébb, de a család összes tagja ehet belőle. Szerintem abból napokig ehettek minden nap egy tányérral!

Kamillatea, inkább lehűtve, hidegen.

Én a húsokat hanyagolnám! szerintem minél kevesebbet fogyasszatok belőle!

2015. ápr. 11. 18:15
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a további tippeket! :-) megfogadom őket!
2015. ápr. 11. 19:27
 10/13 anonim ***** válasza:
fokhagyma! ugyan nekem meg nem volt, de mi a kutyaknal csak azt hasznaljuk, sosem veszunk draga gyogyszert es mindig elmulik tole! mielobbi gyogyulast es ne aggodj!
2015. ápr. 11. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!