Pajzsmirigy probléma mellett estem teherbe. Többi lenn. Tapasztalatok?
A pajzsmirigyemet beállították, és az egyéb hormon problémáimat is orvosolták és rögtön teherbe estem. 7 hetes terhes vagyok, az UH-n minden rendben volt. De a 6.hétben a TSH értékem 5,2 volt.
Írnának olyanok akik ilyen értékkel voltak terhesek, tapasztalatok? Mennyi a vetélés esélye?
Folyamatosan vizsgálnak majd terhesség alatt, de emellett is lehet gond szerintetek?
Rossz pajzsmirigy működés az első 12 hétben fejlődési rendellenességeket okozhat, növelni kell a gyógyszer adagját.
Igazából inkább így derüljön ki mint több hetes rossz érték után, így gyorsan lehet javítani. Ha ez hetekig fent áll akkor súlyosabb.
En is rogton tehrbe estem.
Ezelott egy eve neztek a TSH-mat, es akkor jo volt.
Most pedig 19 hetesen neztek, es 5,11 lett. En is betojtam, hogy mi van, ha az elejetol kezdve alul mukodott a pajzsmirigyem, mert az valoban vetelest vagy idegrendszeri fejlodesi rendellenesseget okoz, de azt mondta a doki, hogy nincs pajzsmirigy-alulmukordes, ha a T3 es T4 ertekek jok. Akkor megfelelo hormont termel a pajzsmirigy, csak lusta, es ehhez kell a tobb TSH, hogy noszogassa a pajzsmirigyet.
Persze kaptam ra gyogyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!