Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Repülnél terhesen az első...

Repülnél terhesen az első trimeszterben?

Figyelt kérdés
Eltérőek erről az orvosi vélemények, van, aki nem ajánlja, van, aki szerint nem okoz gondot, főleg, ha rövidebb útról van szó. Ti kockáztatnátok?

2015. ápr. 9. 13:55
 1/9 anonim ***** válasza:
36%
Nem.
2015. ápr. 9. 13:56
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha van aki azt mondja, hogy nem szabad, akkor én nem kockáztatnék. Általában a "szigorúbb" verzióra hallgatok biztos ami biztos alapon.
2015. ápr. 9. 13:57
 3/9 anonim ***** válasza:
36%
2-es: én is ezért mondtam nemet. Ha nem megyek, a repülési kockázat nulla, ha megyek, akkor már nem nulla... szerintem háromnegyed évet ki lehet bírni és nem kockázatos dolgokat csinálni.
2015. ápr. 9. 13:58
 4/9 anonim ***** válasza:
Az első és az utolsó trimeszterben nem ajánlják. Én is a 2.-ban repültem a 16. héten Miamiba, semmi gond nem volt belőle.
2015. ápr. 9. 14:11
 5/9 anonim ***** válasza:
22%

Miért ne lehetne repülni? Ha nincsen eltiltva a nö az utazástól, mozgástól stb, akkor senki ne mondja, hogy az autóban való vagy akár buszon való rázkodás sokkal jobb mint egy repülés. Az utolsó trimeszterben már sok helyen orvosi papír kell, hogy nem veszélyezetetett terhes, ne hogy a gépen szüljön, amúgy lehet, és az orvos sem mondja vagy tiltja azt hogy valaki ne repüljlön ha minden rendben van.

Èn 8-10 hetesen repültem 10 órát átszállással, és egyáltalán nem viselt meg, söt semmit sem érzetem belöle.

Az egyetlen, hogy a vizsgáló kapuknál szoltam, hogy terhes vagyok, és nem kellett átmennem a kapukon, vizsgáltak meg. De igazábol a kapukon való átvilágításról sincsen olyan info hogy biztosan káros lenne.

2015. ápr. 9. 14:27
 6/9 anonim ***** válasza:
36%
Epp ma kerdezett valaki hasonlot, neki is irtam, hogy fizikus (sugarvedelemmel foglalkozo)kollegaim nekem nem ajanlottak, hogy repuljek a 12. het elött. 9-10.000 m-es magassagban mar sokkal nagyobb a sugarzas es a 12. het elött ez allitolag eleg jelentös terheles a babanak. Ök azt mondtak, hogy több a veteles, mellrak stb a legiutaskiserök között, megsincs egyertelmu ajanlas erre vonatkozolag, de ök nem repulnenek. En inkabb megfogadtam a tanacsukat. A sugarterheleshes egy fizikus ert igazan.
2015. ápr. 9. 14:59
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
En ketszer repultem az elso trimeszterben, egyszer a masodikban es ketszer a harmadikban. Senki sem mondta, hogy nem lehet es nemnis volt gond.
2015. ápr. 9. 15:23
 8/9 anonim ***** válasza:
36%
Igy van a sugárzás miatt nem ajánlatos repülni. Akinek nem történt baj szerencse és örülni kell beki, de sajnos az esély megvan hogy baj legyen. (Fejlődési rendellenesség, vetélés). Éppen ezért nem szabad ugye röntgeneztetni sem csak ha életveszélyes állapot lép fel.
2015. ápr. 9. 16:04
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen, én is ezt hallottam, amit a 6-os válaszoló írt. Persze azt is mondják, amit az 5-ös írt, hogyha sokkal hosszabb lenne az út, és mindenképpen utazni kell, akkor jobb egy 1-2 órás repülőút, mint kocsival/busszal megtenni ugyanezt a rázkódás miatt.

Nem lesz létszükséglet utaznom, nem fogom bevállalni az utazás, ha pont úgy sikerül összehoznia babát, csak kíváncsi voltam más véleményekre is. Az út már le van szervezve, de ha úgy alakul, nem dől össze a világ, ha nem megyek.

Köszönöm mindenkinek a választ, a sugárvédelemmel foglalkozó kollégák véleményéről szóló hozzászólást külön is.

2015. ápr. 9. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!