Anyukák, akiknek van már egy gyerekük és terhesek ki vigyázz a nagyobbik gyerekre mikor szülni mentek?
Nekem még nincs útban a következő, ezért csak a saját gyerekkoromra tudok alapozni. Amikor anyu a tesómmal volt terhes, akkor az utolsó 3-4 hétben mi már anyuval a nagymamánál "laktunk", mert mi amúgy akkoriban a szomszéd kisvárosban éltünk, ahol borzalmas volt a kórház. Így amikor anyu elindult szülni a kórházba, akkor én simán csak ott maradtam a mamánál.
Esetleg az nem lenne hasonlóan megoldható, hogy mondjuk anyukád átcuccoljon hozzátok pár hétre, hogy készenlétben legyen, ha megszületik a tesó? Vagy még dolgozik? Vagy egyáltalán, elférnétek úgy a lakásban hetekig?
Vagy még arra gondoltam, hogy ha van közelben lakó jó barátnőd, akkor vele előre meg lehetne beszélni, hogy őt majd riasztod, és csak fogja magát és átmegy. Csak ahhoz az kell, hogy a kisfiad is jól ismerje őt. Meg gondolom mások is dolgozni járnak, ezért ezt a barátnő munkahelyével is meg kéne beszélni, hogy adjanak neki pár nap szabit, csak nem tudja pontosan megmondani, hogy melyik napra.
Szia!
Nálunk apa volt itthon, míg én a kicsivel a korházba. Aztán még 2 hét szabi, hogy segítsen nekem a baba körüli teendőkbe.
Vagy anyósoméket riasztom hogy utazzanak egy órára laknak tölünk,a férjemet meg hogy jöjjön haza,aki szintén 1 órányira dolgozik.....
Apa csak pár napot maradhat itthon,mert muszály dolgoznia.Anyósomékat már nem akarom itt,ha hazajövünk a kórházból.A szüleim pedig 1000km re laknak. :(
Ha pedig hirtelen történik valami viszem magammal,és amíg valaki odaér,csak lehet velem.....
Szia!
Én kisfiam is 18 hónapos lesz amikor szülni megyek :)
Mi falun lakunk,viszont anyukám meg anyósomék a kórház közelében,úgy fogjuk megoldani,hogy a pici anyukámnál lesz a párom meg addig anyukájánál lesz,de így legalább mindig betudja hozni a fiamat hozzám,mivel én szerintem kész leszek attól,hogy magára kell hagynom napokig,és mivel ő is elég anyás nemtudom,hogy fogja bírni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!