Van itt olyan anyuka, aki terhes és táppénzen van, a nagyobbik gyereke pedig bölcsibe jár?
Figyelt kérdés
2011. szept. 7. 09:27
1/13 Atroposz válasza:
Én nem vagyok egyik sem de azt halottam ,hogy nincs már passzív táppénz.És hogy az új törv.mód szerint az kap most már gyedet aki a munkahelyről megy szülni.
2/13 A kérdező kommentje:
ezt hol hallottad?
2011. szept. 7. 09:48
3/13 anonim válasza:
A Passzív táppénz nem vonatkozik a kismamákra,az akkor van ha megszűnik a munkahelyed régen 3 honap volt,én is táppénzen vagyok már 24hete veszélyeztetett terhesen és most vagyok 28hetes terhes.
De nincs bölcsis gyerekem.
De ha leirod mi érdekelne lehet tudunk segiteni!
4/13 Atroposz válasza:
Egyik munkatársam mesélt egy esetet.A nőnek megvolt az egy év .Terhes lett,lejárt a szerződése a munkáltató nem hosszabbította meg a szerződését ,elment passzív táppénzre hogy a szülésig így kihúzza,de már nincs passzív táppénz.Táppénz csak annak jár akinek van bejelentett lakhelye és mivel nem lesz bejelentett munkája a munkanélküli ügyebár 3 hónapig tart és az sem tart ki a szülésig nem kap gyedet.
5/13 anonim válasza:
Én ugyan már megszültem, 5 hetes a lányom, de a 31. héttől táppénzen voltam, a 2,5 éves kisfiam meg bölcsibe járt. A mi bölcsink direkt kérte, hogy ne vegyem ki, maradjon jövő szeptemberig. Mi a kérdésed?
6/13 Atroposz válasza:
Ezt tegnap hallottam.Akkor a kismamáknak van passzív táppénz?
8/13 anonim válasza:
Lehet, hogy elkerülte valami a figyelmemet, de a kérdésben nem passzív táppénzről van szó, csak táppénzről. Én azon voltam, tehát volt munkaviszonyom.
9/13 anonim válasza:
Passzív táppénzel nem húzhatta szülésig hiszen az csak 30 napra jár tavaly óta de linkeltem egy cikket olvasd el ,most meg a kormány megakarja szüntetni.
De akkor is csak az lehetett passziv táppénzen akinek megszünt a munkahelye akinek van már egy gyereke és gyeden van vele az máskép müködik de az nem passziv táppénz!
Én sem azon vagyok hiszen a munkahelyem nem szűnt meg.Nekem a munkáltatom számolja el a táppénzes papíromat!
10/13 Atroposz válasza:
Tudom, hogy nem ez volt a kérdés csak érdekelt.Nekem decemberben lejár a szerződésem és márciusban szülök utána kapom a munkanélkülit sajnos.De legalább így kapok gyedet talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!