Apuka miért olyan furcsa velem, most hogy terhes vagyok?
En nagyon boldog vagyok, olvasok a terhessegrol, szulesrol, tervezgetek, gyujtogetek. Ferjem viszont nem olyan lelkes mint en, nem is nagyon erdeklodik, hogy eppen melyik heten mi tortenik, a baba hogyan fejlodik stb.
Nem igazan ertem, hogy miert ilyen. Ha elkezdek beszelni a babarol meg a jovonkrol akkor vegig hallgat, de nem folyik bele a beszelgetesbe, mintha tartozkodna ettol.
Ugyanakkor az ultrahangokra eljon velem, buszken hallgatja szivhangot is.
9 hetes vagyok, en varom a babat, az en testem valtozott meg teljesen, a ferjem mintha nem tudna bekapcsolodni a babavarasba..
Amugy normalis, dolgos, szorgos ferfi, 25 eves, viszont nincs apukaja, mert elhagyta oket picinek.
Lehet, hogy mivel nem latott maga elott apamintat, nem volt apukaja ezert nem tud mit kezdeni a helyzettel es ezert nem tud azonosulni az apakeppel?
Szerintem az apukáknak kicsit tovább tart amíg felfogják az egészet, na nem azért mert butábbak :), hanem azért, mert benned fejlődik a baba, és amikor még csak 9 hetes vagy, nem látja domborodni a pocakodat, az UH-nem egy kész kis emberkét lát még ahogy kalimpál a kis kezeivel, lábaival, addig valószínűleg felfoghatatlan az egész. Még sokszor az anyukának is. Nekem pl. még 9 hetesen az volt, bevallom. Már amikor éreztem őt, stb., akkor kezdett tudatosulni bennem, hogy te jó ég, anyuka letten/leszek.
Idővel szerintem majd belerázódik a szerepbe, azért még ennyiből nem kell arra gondolnod, hogy nem fog tudni azonosulni az apaképpel. Azért te tervezgess, beszélgess erről, had szokja a gondolatot :).
Én így ismeretlenül ezeket gondolom:
- még nem látja rajtad a terhességet, hiszen pici a hasad (ha nőni kezd lehet benne is átértékelődik a helyzet)
- nem tudja átérezni azt, amit te, hiszen férfi (teljesen másképp működik, mint egy nő)
- nem volt apaminta előtte...lehet ezért is furcsa neki a helyzet
- fiatal, első baba, minden hihetetlen és szokatlan még neki
Tényleg abba gondolj bele, hogy ő nem tudja átélni azt amit te, és ez nem bántásból van.
Adj neki időt, és beszélj az érzéseidről, így idővel talán közelebb tud kerülni a dologhoz.
Férjem nagyon rendes, és mindenben segít, elkísér a vizsgálatokra, de amikor beszélek a terhességemről látom rajta, hogy igazán nem tudja felfogni és átérezni. De mindig mondja, hogy jó, hogy magyarázok neki, mert így jobban belelát, és megpróbálja átérezni nagyjából.
Egy kilenc hetes terhességgel még elég nehéz apaként azonosulni. Mivel a változások nem az ő testében zajlanak, számára ez így kevéssé kézzel fogható. Biztos vagyok benne, hogy nagyon lelkes vagy, de ha már így pörögsz az első trimeszterben, ez elég fullasztó lesz a párodnak.
Számára akkor válik majd kicsit közelebbivé az apaság, amikor először érzi mozogni ő is a hasadnál, vagy majd amikor először tartja a kezében.
A férfiak máshogy élik meg ezeket a dolgokat.
Egy 3 gyerekes anyuka.
Ő férfi. Nem benne növekszik a kis élet, ő nem tud ezzel az érzéssel azonosulni, legalábbis nem úgy, ahogy elvárnád. Ő nem nő, ő nem anya.
Ennek semmi köze sincs ahhoz, hogy őt elhagyta-e az apja, vagy sem. Különben még az is lehet, hogy nem is nőtt fel a feladathoz, tervezett baba volt, vagy becsúszott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!