Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Méhszáj vizsgálat, ránézésre?

Méhszáj vizsgálat, ránézésre?

Figyelt kérdés
Ma voltam a dokinál ,levette a rákszűrést 22 hetes vagyok.Vizsgálat közben megkérdeztem ,hogy nem nézné meg a méhszájam ,mert még eddig nem történt ilyen vizsgálat.Sem hüvelyi ,sem hasi tapintást nem végzett.Ránézésre mondta ,hogy 2000.(Biztos ,ért hozzá ,ezt tanulta de ez nekem olyan fura :))
2015. márc. 30. 19:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Én nem emlékszem nekem volt-e ikyenem de nem lehet hogy rakszures közben megallapitotta volna csak nem mondta csak miután kérdezted?
2015. márc. 30. 19:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen
2015. márc. 30. 19:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Elég durva.

Rákszürést minél elöbb el kell végezni, az elsö vizsgálaton. Ennek a lényege, hogy ha egy már fenálló máhnyakrák van akkor minél elöbb abortusz és mütét, esetleges kemoterápiára van szükség.

22 hetesen mi van ha még is fenáll egy méhnyak rák?

Már az elsö vizsgálatkor meg kell nézni kézzel a méh fekvését, a méh feszességét, aztán hüvelyi UH-al nem csak az embriot kell megnézni, hanem az egész, méh és petefészek, petevezetéket. Ezt kikell tapintania is(hasat nyomkodja).

Ezek amiket leírtam mindegyütt 1-2 perc alatt késsz van a vizsgálat.

Ezeket majd még késübb is el kell végezni, de a méhszáj feszességét minden alkalommal nézni kell.

Nem akarok vészmadár lenni, de ha ez még magándoki akinek fizetsz is akkor gyorsan eliszkolnék innen. Ha korházi akkor nem tudsz mit tenni.

2015. márc. 30. 19:50
 4/6 anonim ***** válasza:
3-as, igaz én nem vagyok a kérdező de februárban látott doki, kérdezte van-e rakszuresem mert meg akarta csinalni. Mondtam hogy igen, oktober elején készült. Azt mondta akkor az érvényes, ráér. Hogy lesz-e kesobb azt nem tudom. De ha a terhesség elején nincs csinalva az lehet azert mert volt érvényes.
2015. márc. 30. 22:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Sztk rendelés volt.Ráadásul nagyon fájdalmas is :( .Eddig minden évben voltam rákszűrésen.De az egyik sem volt ilyen rossz ,mint ez.Annyira felnyomta azt a hideg fémet (gondolom valami tágító lehet),hogy azt hittem a torkomon jön ki.Mondtam hogy ez nagyon fáj ,erre ő maradjak még egy kicsit.(Hova szaladtam volna ??? hiszen a vizsgálat után alig bírtam leszállni az ágyról,még ülni se nagyon tudtam). Vizsgálat után is mondtam neki ,hogy nekem eddig az előző rákszűréseim nem fájtak ennyire ,erre ő azt mondta majd elmluik:( Mire hazaértem barnás folyásom lett ,és azóta is olyan tompán fájdogál a hasam alja.Tuti ,hogy ehhez a dokihoz sem megyek többet .
2015. márc. 31. 08:05
 6/6 anonim ***** válasza:
na én meg 36 hetes vagyok és nem képes megnézni mert úgy gondolja hogy nem kell, és már 3 orvosnál voltam ..
2015. márc. 31. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!