Az Uh-okról, orvosról kérdeznék, esetleg tudna segíteni valaki hol hogy van ez?
Szia! Én is miskolci, 34. hetes kismama vagyok.
Nálam ez úgy volt, hogy az orvosomat egy sima sztk-s rendelésen találtam. Meg voltam vele elégedve és hozzá jártam. Aztán amikor pozit teszteltem elmentem hozzá. Megállapította a terhességet, és mondta, hogy a 12.hetes uh-ra már a kórházba menjek hozzá. Terhességem alatt végig oda kellett mennem, és ugye ő mindig bent volt, na meg a szonográfus, illetve az adatrögzítő. Kb. a 28. hét környékén kértem fel, hogy szüljünk együtt. Mivel nem magánrendelésére kezdtem el járni, ezért nem kapott tőlem pénzt, csak amikor én jónak láttam, akkor csúsztattam a zsebébe 10 ezer forintokat. Szóval én a magánrendelés és az sztk-s rendelés között dolgot választottam. Adok is meg nem is.
És igen.......szerintem sose lesztek kettesben, mert engem ha elvisz méhszáj vizsgálatra,akkor is bent van az adminisztrátor. De teljesen szépen meg lehet oldani az ilyen dolgot, csak szépen a zsebébe kell csúsztatni a pénzt. Hát mi így csináljuk.............
Kellemes babavárást
én nem adtam az orvosomnak soha az sztk-ban pénzt, illetve a kórházban. sem akkor amikor ott ultrahangozott, sem akkor amikor ott nézte a ctg-t, semmikor, mert akkor nem jár neki. Magánrendelésén adtam a kiírt 5000Ft-ot, egy fillérrel sem többet.
Illetve rosszul mondom adtam neki, a fizetésem x%-át, járulékként. Ezt én azért fizettem, fizetem, hogyha orvoshoz kell mennem ne kelljen kifizetni az ellátást.
Egyébként pedig szerintem pontazért vannak ott hárman, hogy ne tudj pénzt adni, mert ez egyébként bűncselekmény a részedről is és az ő részéről is. Én úgy tudom, hogy odamehet hozzá egy ellenőr és nem lehet pénz nála, ha van akkor bebukta. Eért ma már az orvosok nem is szívesen fogadnak el pénzt.
De ha elfogadná sem adtam soha sehol államilag megbízott orvosnak állami fenntartású intézményben és legalább annyira elítélem azt aki adja mint aki adja. Mondjuk én borravalót sem adok soha sehol.
Én csak akkor adtam, ha megvizsgált a kórházban, ott nem volt velünk senki:)
Adj a végén, meg ha a magánrendelésre mégy.
Utolsó, a hálapénz nem bűncselekmény, a saját pénzem felett úgy rendelkezem, ahogy akarok. És a másik részről sem bűncselekmény elfogadni. Összekevered a megvesztegetéssel. Egyedül az lehet bűncselekmény, hogy nem vallja be adóba, de ez meg összeghatártól minősül bcs-nek, és szerintem kevés ember van, aki milliókat adna borítékban.
Ja és az ellenőrös sztori: ugyan milyen alapon lenne jogosult megmotozni egy ellenőr egy dokit, hogy van-e nála pénz? És ha mégis van, hogy bizonyítják, hogy nem a sajátja? Ugyan már, ezt te sem gondolod komolyan!
Kérdező, bocsi az offért, de még mindig jót nevetek azon, hogy miket ki nem találnak egyesek.
Ez így van, attól hogy nem hiszed. Nem lehet nála saját pénz mert mi szüksége lenne a pénzre egy ultrahang vizsgálatnál? Mondjuk hallottam hogy keletre igen lepusztult az ország, de azért a pénzbedobós ultrahang túlzásnak tűnik.
Igen vizsgálják, mert ez fekete pénz, aminek elfogadását tiltja gondolom a kórház, az OEP, az egészségügyi minisztérium és nem mellesleg az adóhatóság is. Most el tudom képzelni, hogy igenis vannak ellenőrzések erre vonatkozóan. Nyilván nem komolyak, hiszen tudjuk ebben az országban mindenkit meg lehet kenni. De ettől nyilván az orvos nem örül, ha ott adják neki, ahol tilos. Minek hívna egyébként segédszemélyzetet egy ultrahangozáshoz meg vizsgálathoz? A magánrendelőjében is kompánia segíti a munkáját?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!