37 hetes terhes vagyok, vannak méhösszehúzódásaim, amik
nem rendszeresek, de elég gyakoriak. Tisztasági betétet
használok és ma észrevettem, vmi barnás folyást. Ez mi
lehet?
ez, a nyákdugó. nyílik a méhszáj,hamarosan megszületik a pici. a nyákdugó a szülés előtt akár egy héttel is távozhat:)
2010. febr. 17. 11:29
2/13 A kérdező kommentje:
Akkor ez az jelenti, hogy bármelyik nap megszülethetik a babám???
Szia!
37 hetes vagyok én is. 2 napja ezzel szenvedek. barnás pirosas vérzéssel kezdtük bementünk rögtön a kórházba. nyílik a méhszáj ezzel haza küldtek. Azt mondták a 40. hétig is lehet húzni vérezgetéssel. De ha aznap nem múlik el vagy görcsölnék vagy akármi menjek be. Hajnalban bementünk ismét mert újra kezdtem vérezgetni. Megnéztek. Ez a doki azt mondta teljesen zárt a méhszáj (addig ezt kell mondják amíg nem újjakban mérhető a tágulás de nyildogál. Nyákdugó már nincs ismét haza küldtek.) Most pisilés után törlöm magam és találkoztam azzal a nyákdugóval ami szerintük már 2 napja elment... pici görcseim voltak de most abba marad úgy látszik... Úgyhogy lassan neked is megy a nyákdugó. Fel fogod ismerni. Egy viszonylag kemény nagyobb darab és lilás pirosas stb...
2010. febr. 17. 11:39
4/13 A kérdező kommentje:
Na hát eddig nem féltem, most már kezdek... :)Én is felhívtam az orvosomat, de egyértelmű választ ő sem tudott adni! Milyen jó lenne, ha konkrét választ kapnánk... elment a nyákdugó? Na hát akkor pár napon belül jön a baba... Jó lenne tisztában lenni a dolgokkal!
Tudom. :) Most én is neki álltam főzni hogy 3 napig kaja legyen ha ma akar kibújni. Szorítok magunknak. Gyors legyen a szülés. Tegnap azt mondták hogy ez fájások nélküli tágulás. Lehet nem "szenvedünk majd annyit".
2010. febr. 17. 12:01
6/13 A kérdező kommentje:
Amióta írtam, semmilyen folyás nem volt, viszont elkezdett úgy fájni az alhasam, mintha bentről tűvel szurkálnák... ez most megint mi?
Nekem a 38. héten ment el a nyákdugó, és 40+2-re született, de akkor sem ő akart jönni! Ne vegyél rá mérget, hogy pár napon belül baba lesz. Figyeld az összehúzódásokat, és ha rendszeres lesz, akkor irány a kórház, addig nyugi, és próbálj pihenni, mert szükséged lesz erőre!!
2010. febr. 17. 13:19
Megint én vagyok. Nálam ugyanez a helyzet. De én "barnázgatok folyamatosan". A szurkálás nekem is van és elmúlik és megint kezdődik. Majd eldönti hogy mit akar. De ez egy szar nap lenne a szülésre az biztos. Ezt nem arra találták ki. tegnap is hajnal 3 tól fent vagyok ma meg fél 1 től görcsölgetek reggel 4 kor kellett bemenni a kórházba. Remélem hagy egy kicsit aludni szülés elött a csöppem.
2010. febr. 17. 13:53
én már a 34 héten ujjnyira ki voltam nyilva, a nyákdugónak csak hült helye volt
észre se vettem mikor hagytam el
most a 39 hetet taposom, semmi jele szülésnek, pedig nagyon jó lenne már megölelgetni a babámat
2010. febr. 17. 14:11
10/13 A kérdező kommentje:
Jééééézusom!!!... Ebbe a bizonytalanságba bele lehet őrülni!! Csak én utálom ennyire a várakozást???
Kapcsolódó kérdések: